Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van aardappelpuree?

Dagelijkse hoeveelheid vet

 1. Aardappelpuree kan dezelfde voedingswaarde hebben als aardappelpuree. Aardappelpuree wordt gemaakt van echte aardappelen. Als u een kwaliteitsdoos instant puree koopt, moet de smaak vergelijkbaar zijn met die van het echte werk.

Dagelijkse hoeveelheid vet

 1. Onmiddellijke aardappelpuree kan een gezond zetmeel voor uw maaltijd zijn, zolang u het etiket controleert op natrium en andere ongezonde additieven.

Voedingswaarde van instantaardappelen

 1. Aardappelpuree wordt gemaakt van gedroogde aardappelen. Ze komen meestal in de vorm van vlokken, hoewel minder vaak, worden gemaakt met korrels. Idahoan aardappelpuree bevat de volgende voedingsstoffen in een portie van 1 kop:

 2. Aardappelpuree bevat ook wat vitamine B6 en magnesium, tot 10 procent van de ADH, afhankelijk van het merk. Een derde kopje Bob's Red Mill Instant Aardappelpuree bevat 2 procent van de ADH van calcium en ijzer.

Waarom instant aardappelpuree?

 1. Aardappelpuree zorgt voor een goede vorm van koolhydraten en levert deze snel. Backpackers en andere buitenmensen prijzen instant aardappelpuree voor hun snelle energie. Er zijn gezonde manieren om aardappelpuree te bereiden.

 2. Ultrarunner Nickademus Hollon, in een interview met het tijdschrift Outside voor een artikel in oktober 2017, zei dat hij water mengt in een zak met aardappelpuree en knijpt ze in zijn mond. Hij zei dat vitamine C en kalium van instant aardappelpuree goed zijn voor spieren en de aardappelpuree zijn een leuke afwisseling van de typische zoete energierepen van een ultrarunner.

 3. Instant puree kan snel worden gemaakt. Je gaat niet uit eten, en als je melk en een kleine hoeveelheid boter aan gewone aardappelvlokken toevoegt, eet je geen sterk bewerkt voedsel met veel additieven.

Goedkoop, goed eten

 1. Het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling noemt gedehydrateerde aardappelproducten, waaronder aardappelvlokken en aardappelkorrels, als een goede vorm van zetmeel in noodsituaties. Ze kunnen worden verrijkt met eiwitten of micronutriënten.

 2. Aardappelpuree is een ideaal voedsel in gebieden waar voeding nodig is omdat ze een goede bron zijn van complexe koolhydraten, kalium, vitamine C en vitamine B6, volgens de Amerikaanse AID. Gedehydrateerde aardappelproducten, inclusief vormen van aardappelpuree of korrels, worden beschreven als hypoallergeen en gemakkelijk te kauwen, slikken en verteren.

 3. Hele aardappelen zijn een favoriet nietje in veel van Zuid-Amerika en Afrika. Aardappelpuree biedt een neutrale smaak. Ze zijn goed voor kinderen jonger dan 2 jaar en mensen die ziek zijn of moeite hebben met eten. Ze kunnen worden gecombineerd met ander voedsel, zoals soepen, pap en brood.

Zijn aardappelen goed voor u?

 1. Een van de problemen voor mensen die graag aardappelen gebakken, gepureerd of gegratst met peterselie hebben, is dat aardappelen geen goede reputatie hebben. Volgens Consumer Reports zijn aardappelen al lang in verband gebracht met obesitas, diabetes type 2 en hartaandoeningen, maar al die negatieve publiciteit kan enigszins onnauwkeurig zijn.

 2. Charles Mueller, universitair hoofddocent aan het Department of Nutrition and Food Studies van de New York University, vertelde in een artikel in augustus 2018 aan consumentenrapporten dat aardappelen die niet gesmeerd zijn met boter, zure room of andere high- calorie-additieven, kunnen gezond zijn. Het hangt allemaal af van hoe je ze eet.

 3. Zelfs de glycemische piek die kan optreden bij het eten van aardappelen kan worden geminimaliseerd als je aardappelen eet met een maaltijd die eiwitten bevat, zei het artikel. Aardappelen bevatten ook minder calorieën en koolhydraten dan witte rijst en bevatten meer vezels.

 4. Mueller suggereert dat aardappelen worden gezien als een zetmeel in plaats van een groente, zoals volle granen of pasta. Hij voegde eraan toe dat het vervangen van aardappelen door volkoren in je maaltijden je kan helpen jezelf te beschermen tegen chronische gezondheidsproblemen.

Oorsprong van instantaardappelen

 1. Instant Aardappelen ontwikkeld in hun moderne vorm in de jaren 1950 en 1960, volgens de American Chemical Society, die de ontwikkeling van uitdrogingsprocessen eerde als onderdeel van het National Historic Chemical Landmarks-programma in 2007.

 2. In de jaren 1950 zochten gezinnen naar kant-en-klaar voedsel omdat steeds meer vrouwen buitenshuis werkten of hulp zochten bij huishoudelijke taken. Gemaksvoedsel werd populair. Vlees en bladgroenten kwamen vaker voor. Er waren overschotten aardappelen.

 3. In 1953 begon het onderzoek in Philadelphia naar het drogen van alle soorten aardappelen, niet alleen die in Idaho. Dit onderzoek maakte deel uit van een lange geschiedenis van uitdrogende aardappelen die zich uitstrekten tot de Inca's, die het vocht uit aardappels persen.

 4. Aardappelvlokken werden ontwikkeld in de faciliteit in Philadelphia. Het duurde tot 1957 om de aardappelvlokken op de markt te brengen en in 1960 werden meer dan 4 miljoen bushels aardappelen in vlokken omgezet. Instant aardappelpuree had zijn markt gevonden. Tegenwoordig vormen gedehydrateerde aardappelen 17 procent van de aardappelmarkt, volgens de National Potato Council.

Instant-aardappelpuree bereiden

 1. De Idaho Potato Commission prijst instant aardappelpuree vanwege hun nadruk op aardappelen met zout, peper en soms gedroogde melk. Wanneer ze zijn gemaakt, worden de aardappelen gerehydrateerd met water of melk. De commissie zegt dat instant aardappelpuree versus echte aardappelenvoeding erg op elkaar lijken. Sommigen hebben nu een aardappelvel en stukjes aardappel om aan de smaak toe te voegen.

 2. Je kunt instant aardappelpuree gebruiken om herderstaart te maken, zegt de Mississippi State University Extension. Instant aardappelpuree vlokken kunnen worden gebruikt om taartbodems of aardappelpannenkoeken, kroketten, gnocchi of aardappelsuikergoed te maken, volgens Oregon State University.

Enkele instant aardappelpuree afhaalmaaltijden

 1. Portiegrootte is belangrijk als het gaat om het eten van aardappelen, of u nu zin ​​heeft in aardappelpuree of gebakken aardappelen. Dus, zoals Charles Mueller van NYU suggereerde, eet een redelijke portie instant puree en eet het met wat magere eiwitten.

 2. Voeg in plaats van gewone melk magere melk, sojamelk, kokosmelk of amandelmelk toe aan de mix. Als je wilt experimenteren, gebruik dan olijfolie van goede kwaliteit in plaats van boter of margarine. Voeg wat gehakte knoflook toe aan de mix voor aardappelpuree met knoflook. Je kunt ook wat gehakte uien toevoegen om ze smaak te geven. Een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas geeft smaak zonder veel calorieën.

 3. Dus, terwijl instantpuree niet echt een voedingskrachtcentrale is, is een doos gewone pureepuree een goedkope, gemakkelijke en snelle maaltijd zonder veel chemische toevoegingen, waardoor je vol voelen. De prijs voor instant aardappelpuree is ook goed, en het is een goede bron voor vitamine C en kalium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407