Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van cryotherapie?

Wat zijn de voordelen van cryotherapie?

 1. Mensen, inclusief de zichzelf beschreven "Iceman" Wim Hof, beweren dat extreme kou de geestelijke en lichamelijke gezondheid kan verbeteren en zelfs het leven kan verlengen. Dus wat zegt de wetenschap?

 2. Onderzoek naar cryotherapie is zo nieuw als de trend voor de behandeling. Artsen begrijpen dus niet volledig alle potentiële voordelen en risico's van het proces.

 3. In dit artikel bekijken we enkele van de mogelijke voordelen van cryotherapie-genezing, evenals andere feiten die een persoon mogelijk moet weten voordat hij erover nadenkt.

Veiligheid en wat te verwachten

 1. De meest populaire vorm van cryotherapie is 3-5 minuten in een cryotherapiecabine zitten.

 2. Sommige mensen ondergaan cryotherapie-gezichtsbehandelingen, die alleen koud op het gezicht van toepassing zijn. Anderen gebruiken een cryotherapie-toverstok om zich op specifieke gebieden te richten, zoals een pijnlijk gewricht.

 3. De meeste mensen gebruiken de term cryotherapie om te verwijzen naar cryotherapie voor het hele lichaam.

 4. Dit is een niet-medische behandeling in een spa of soortgelijke omgeving.

 5. Artsen gebruiken echter ook cryotherapie. Zeer koude temperaturen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om wratten of kankercellen te bevriezen.

 6. Hoewel onaangenaam om te beginnen, wordt cryotherapie meestal beter met elke behandeling, omdat het lichaam zich aanpast aan de lage temperatuur.

 7. Het is over het algemeen veilig, maar het is belangrijk om met een arts te praten voordat u cryotherapie probeert.

 8. Zwangere vrouwen, kinderen, mensen met ernstige hoge bloeddruk en mensen met hartaandoeningen moeten cryotherapie niet proberen.

 9. Een cryotherapiebehandeling langer dan een paar minuten hebben kan fataal zijn.

 10. Een persoon mag nooit slapen tijdens cryotherapie en hij moet elke sessie timen om ervoor te zorgen dat deze niet langer is dan de aanbevolen periode.

Voordelen

 1. Onderzoek kan uiteindelijk andere vermeende voordelen van cryotherapie ondermijnen. Voorlopige studies suggereren echter dat cryotherapie de volgende voordelen kan bieden:

1. Pijnverlichting en spiergenezing

 1. Cryotherapie kan helpen bij spierpijn, evenals sommige gewrichts- en spieraandoeningen, zoals artritis. Het kan ook een snellere genezing van atletische blessures bevorderen.

 2. Artsen raden al lang aan om ijspakketten op gewonde en pijnlijke spieren te gebruiken. Dit kan de bloedcirculatie verhogen nadat het ijspak is verwijderd, wat genezing en pijnverlichting bevordert.

 3. Een studie gepubliceerd in 2000 wees uit dat cryotherapie tijdelijke verlichting bood van de pijn van reumatoïde artritis. Uit het onderzoek bleek dat cryotherapie met ijspakketten de schadelijke effecten van intensieve training kon verminderen. Mensen die cryotherapie gebruikten, meldden ook minder pijn.

 4. Een ander onderzoek uit 2017 ondersteunt ook de voordelen van cryotherapie voor het verlichten van spierpijn en het versnellen van genezing. Uit het onderzoek bleek echter dat onderdompeling in koud water effectiever was dan cryotherapie voor het hele lichaam.

 5. Niet alle studies ondersteunen de rol van cryotherapie bij spiergenezing. Een 2015 Cochrane Review keek naar vier studies van cryotherapie voor de verlichting van spierpijn en vond geen significante voordelen.

2. Gewichtsverlies

 1. Cryotherapie alleen veroorzaakt geen gewichtsverlies, maar het kan het proces ondersteunen. In theorie dwingt koud zijn het lichaam om harder te werken om warm te blijven.

 2. Sommige aanbieders van cryotherapie beweren dat een paar minuten koude de hele dag de stofwisseling kan verhogen. Uiteindelijk beweren mensen dat mensen het niet langer koud hebben omdat hun metabolisme is aangepast en toegenomen als reactie op de koude temperatuur.

 3. Een klein onderzoek uit 2016 vond geen significante veranderingen in de lichaamssamenstelling na 10 sessies cryotherapie.

 4. Omdat cryotherapie helpt bij spierpijn, kan het na een blessure gemakkelijker worden om terug te keren naar een fitnessroutine. Dit potentiële voordeel voor gewichtsverlies is beperkt tot mensen die vanwege pijn niet kunnen of willen oefenen.

3. Verminderde ontsteking

 1. Ontsteking is een manier waarop het immuunsysteem infecties bestrijdt. Soms wordt het immuunsysteem overdreven reactief. Het resultaat is chronische ontsteking, die verband houdt met gezondheidsproblemen, zoals kanker, diabetes, depressie, dementie en artritis.

 2. Als zodanig kan het verminderen van ontstekingen ook de algehele gezondheid verbeteren en het risico op talloze chronische aandoeningen verminderen.

 3. Sommige studies suggereren dat cryotherapie ontstekingen kan verminderen. Het meeste onderzoek is echter gedaan naar ratten, dus om de gegevens te bevestigen, is meer onderzoek naar mensen nodig.

4. Dementie voorkomen

 1. Als cryotherapie ontstekingen vermindert, kan dit ook het risico op dementie verminderen.

 2. Een paper uit 2012 stelt de mogelijkheid voor dat cryotherapie de ontsteking en oxidatieve stress geassocieerd met dementie, milde cognitieve stoornissen en andere leeftijdsgerelateerde vormen van cognitieve achteruitgang kan verminderen.

5. Kanker voorkomen en behandelen

 1. Omdat cryotherapie in het hele lichaam ontstekingen kan verminderen, kan het ook het risico op kanker verminderen.

 2. Tot nu toe is er geen bewijs dat cryotherapie kanker kan behandelen zodra de ziekte zich heeft ontwikkeld. Medische cryotherapie is echter een gevestigde behandeling voor bepaalde vormen van kanker.

 3. Een arts kan cryotherapie gebruiken om kankercellen op de huid of baarmoederhals te bevriezen en soms om andere kankers te verwijderen.

6. Angst en depressie verminderen

 1. Onderzoeksresultaten dat cryotherapie ontstekingen kan verminderen, suggereert dat het geestelijke gezondheidsproblemen die verband houden met ontsteking zou kunnen behandelen. Enig voorlopig onderzoek naar cryotherapie en geestelijke gezondheid ondersteunt ook deze bewering.

 2. Uit een klein onderzoek uit 2008 bleek dat cryotherapie bij een derde van de mensen met een depressie of angstgevoelens de symptomen met minstens 50 procent verminderde. Dit was een veel grotere vermindering dan bij mensen die geen cryotherapie ondergingen.

7. Verbetering van de symptomen van eczeem

 1. De chronische inflammatoire huidaandoening die bekend staat als eczeem, kan intens jeukende plekken op de droge huid veroorzaken. Een klein onderzoek uit 2008 onder mensen met eczeem liet deelnemers stoppen met het gebruik van eczeemmedicatie. Ze probeerden vervolgens cryotherapie. Velen van hen zagen verbeteringen in hun eczeem symptomen, hoewel sommigen klaagden over bevriezing op kleine delen van de huid.

8. Migraine-hoofdpijn behandelen

 1. Gerichte cryotherapie die zich op de nek richt, kan migraine helpen voorkomen. In een onderzoek uit 2013 pasten onderzoekers cryotherapie toe op de nek van mensen met migraine. De behandeling verminderde maar elimineerde hun pijn niet.

Takeaway

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Anekdotisch bewijs suggereert dat cryotherapie kan helpen bij een aantal problemen, waaronder het vertragen of terugdraaien van huidveroudering, het ondersteunen van vetverlies, het voorkomen van chronische ziekten en anderen.

 3. Tot nader onderzoek deze beweringen kan ondersteunen, is het echter onmogelijk om nauwkeurig te bepalen hoe effectief cryotherapie als behandeling is.

 4. Artikel laatst herzien vóór do 19 oktober 2017. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Abaidia, A.-E., Lamblin, J., Delecroix, B., Leduc, C., Mccall, A., Nedelec, M., ... Dupont, G. (2017, maart). Herstel van door inspanning veroorzaakte spierschade: onderdompeling in koud water versus cryotherapie van het hele lichaam [!Abstract

 6. Costello, J. T., Baker, P. R., Minett, G. M., Bieuzen, F., Stewart, I. B., Bleakley, C. (2015, 18 september). Gehele lichaam cryotherapie (extreme koude luchtblootstelling) voor het voorkomen en behandelen van spierpijn na inspanning bij volwassenen [!Abstract

 7. Filliard, J., Cunha Faria, F. D. A., Bieuzen, F., Berthelot, G., Volondat, M. (2016). P-12 De effecten van cryotherapie van het hele lichaam op de lichaamssamenstelling [!Abstract

 8. Kwiecien, S. Y., McHugh, M. P., Howatson, G. (2017, 10 april). De werkzaamheid van koeling met faseveranderingsmateriaal voor de behandeling van door inspanning veroorzaakte spierschade: pilotstudie [!Abstract

 9. Metzger, D., Zwingmann, C., Protz, W., Jackel, W. H. (2000, april). [!Gehele lichaam cryotherapie bij revalidatie van patiënten met reumatoïde ziekten - pilot-studie

 10. Misiak, B., Kiejna, A. (2012, juli). Cryotherapie voor het hele lichaam vertalen naar geriatrische psychiatrie - een voorgestelde strategie voor de preventie van de ziekte van Alzheimer [!Abstract

 11. Vieira Ramos, G., Pinheiro, CM, Peviani Messa, S., Borges Delfino, G., de Cassia Marqueti, R., de Fatima Salvini, T., Quagliotti Durigan, JL (2016, 4 januari). Cryotherapie vermindert de ontstekingsreactie zonder het spierregeneratieproces en de extracellulaire matrixremodellering van de ratenspier te veranderen [!Abstract

 12. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407