Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van havermout?

Wat zijn de voordelen van havermout?

 1. Haver biedt veel door de wetenschap ondersteunde gezondheidsvoordelen, waaronder:

 2. In dit artikel geven we een overzicht van de potentiële voordelen van havermout en verstrekken we voedingswaarde-informatie. De voordelen zijn:

1. Verstrekken van antioxidanten

 1. Havermout bevat veel antioxidanten.

 2. In het bijzonder bevat het polyfenolen, plantaardige verbindingen die rijk zijn aan avenanthramides.

 3. Avenanthramides zijn een soort antioxidant die bijna uitsluitend in haver voorkomt.

 4. Avenanthramides kunnen mensen ten goede komen door:

2. De insulinerespons verbeteren en de bloedsuikerspiegel verlagen

 1. Havermout bevat een oplosbare vezel, bèta-glucan genaamd, die kan helpen de insulinerespons te verbeteren en mogelijk ook de bloedsuikerspiegel te verlagen.

 2. Mensen met diabetes type 2 kunnen vinden dat het opnemen van havermout in hun dieet hen helpt hun bloedsuikerspiegel te beheersen, zolang ze geen extra suiker aan het gerecht toevoegen.

 3. Uit een evaluatie van onderzoek naar de voordelen van havermout voor mensen met diabetes type 2 bleek dat havermout een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel. De auteurs verklaarden dat meer onderzoek nodig is om de veiligheid van havermout te testen voor mensen met diabetes type 1.

3. Zorgt voor voldoende vitamines en mineralen

 1. Havermout is een voedingsstofrijk voedingsmiddel dat veel vitamines en mineralen bevat en tegelijkertijd weinig calorieën bevat.

 2. Het eten van caloriearm voedsel met veel voedingsstoffen kan een persoon de voedingsstoffen geven die zijn lichaam nodig heeft, terwijl hij helpt af te vallen of een gezond gewicht te behouden.

 3. Havermout bevat:

4. Verbetering van het cholesterolgehalte

 1. Er zijn aanwijzingen dat havermout vanwege het bèta-glucaangehalte een gezond cholesterolgehalte kan ondersteunen.

 2. Een beoordeling uit 2014 bepaalde dat havermout het totale cholesterolgehalte kan verlagen als mensen 3 gram (g) of meer bèta-glucaan per dag consumeren.

 3. Volgens het onderzoek verlaagde beta-glucaan lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid of "slechte cholesterol", maar had geen invloed op lipoproteïne-cholesterol met hoge dichtheid of "goede cholesterol". [! 140 => 1130 = 6!

 1. De bèta-glucaan in havermout vormt een gelachtige substantie wanneer deze wordt gemengd met water. Deze oplossing bedekt de maag en het spijsverteringskanaal.

 2. De coating voedt goede bacteriën in de darm, wat hun groeisnelheid verhoogt en kan bijdragen aan een gezonde darm.

 3. Een klein onderzoek naar het effect van havermout op de bacteriegroei bleek dat het een positief effect kon hebben.

6. Gewicht beheren

 1. Havermout is rijk aan oplosbare vezels, dus mensen hebben de neiging zich sneller vol te voelen na het eten dan wanneer ze ander voedsel consumeren.

 2. Een vol gevoel kan iemand helpen zijn portiegrootte te verkleinen en zijn doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

 3. Onderzoekers die het effect van havermout op de eetlust onderzochten, concludeerden dat het de volheid verhoogde en de wens om te eten voor de komende 4 uur verminderde.

7. Het risico op astma verkleinen

 1. Astma is een veel voorkomende aandoening die zich vaak ontwikkelt tijdens de kindertijd. Er zijn aanwijzingen dat specifiek voedsel een risicofactor kan zijn voor het ontwikkelen van astma, terwijl anderen het risico kunnen verminderen.

 2. Een studie van 3.781 kinderen bepaalde bijvoorbeeld dat degenen die haver aten als een van hun eerste voedingsmiddelen minder kans hadden om astma te ontwikkelen tegen de leeftijd van 5 jaar. Andere voedingsmiddelen die het risico kunnen verminderen, zijn onder meer:

8. Constipatie verlichten

 1. Constipatie is een veel voorkomend maag-darmprobleem dat op een gegeven moment bijna iedereen treft.

 2. De vezel in havermout kan helpen afval in het maagdarmkanaal in beweging te houden, wat constipatie kan verlichten of voorkomen.

Nutrition

 1. Havermout bevat verschillende belangrijke voedingsstoffen.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een kopje gekookte havermout:

Hoe havermout te maken

 1. Havermout is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder:

 2. Haverzout heeft de langste tijd nodig om te koken, omdat het hele haver omvat. Met havermout gesneden, gemalen en opgerolde haver kost minder tijd om te bereiden.

 3. Tenzij de verpakking anders zegt, kunnen mensen havermout maken door de haver te koken in koemelk, plantaardige melk of water. De kooktijden variëren en kunnen variëren van 10 tot 60 minuten.

 4. Om havermout te koken, moet een persoon de instructies op de verpakking volgen. De stappen omvatten meestal:

 5. Hoewel instantvariëteiten van havermout meestal erg snel koken, zijn ze ook het meest verwerkt. Instant havermout bevat vaak toegevoegde suiker en conserveermiddelen.

Samenvatting

 1. Havermout is een van de meest voedzame ontbijtproducten. Het kan een persoon helpen gewicht te verliezen, hun risico op hartaandoeningen te verminderen en hun bloedsuikerspiegel te verlagen.

 2. Het is het beste om havermoutvariëteiten te kiezen die minder worden verwerkt en om toegevoegde suikers te beperken.

 3. Artikel laatst herzien door ma 14 januari 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Nwaru, B. I., Takkinen, H. M., Niemela, O., Kaila, M., Erkkola, M., Ahonen, S., ... Virtanen, S. M. (2013, januari). Timing van babyvoeding in relatie tot astma bij kinderen en allergische aandoeningen [!Abstract

 5. Valeur, J., Puaschitz, N. G., Midtvedt, T., Berstad, A. (2016, 14 januari). Havermoutpap: impact op microflora-geassocieerde kenmerken bij gezonde proefpersonen [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407