Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het drinken van warm water?

Wat zijn de voordelen van het drinken van warm water?

 1. Hoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek is naar de voordelen van het drinken van warm water, beweren alternatieve gezondheidsdeskundigen dat warm water een gemakkelijke manier is om de gezondheid te verbeteren. In dit artikel kijken we naar het bewijsmateriaal.

Voordelen

 1. Hoewel drinkwater van elke temperatuur het algemene welzijn kan ondersteunen, wordt gedacht dat het drinken van warm water een reeks extra gezondheidsvoordelen biedt.

 2. Mensen consumeren al duizenden jaren warme dranken. Folk medische literatuur is gevuld met verhalen over hoe warm water de gezondheid kan verbeteren, maar onderzoekers beginnen pas net te kijken naar de voordelen van het drinken van warm water.

 3. Dit artikel gaat in op acht van de potentiële voordelen en de theorieën erachter.

1. Gezondere spijsvertering

 1. Wanneer een persoon niet genoeg water drinkt, absorbeert de dunne darm het meeste water dat wordt geconsumeerd door eten en drinken. Dit veroorzaakt uitdroging en kan het moeilijker maken om een ​​stoelgang te hebben.

 2. Chronische uitdroging kan overeenkomstige chronische constipatie veroorzaken. Deze constipatie kan stoelgang pijnlijk maken en kan andere problemen veroorzaken, waaronder aambeien en een opgeblazen gevoel.

 3. Heet water drinken helpt voedsel sneller af te breken dan koud of warm water te drinken. Het vermindert het risico op constipatie door regelmatige stoelgang te ondersteunen.

2. Lichaamsontgifting

 1. Voorstanders van natuurlijke gezondheid beweren dat warm water het lichaam kan helpen ontgiften. Als water heet genoeg is om de lichaamstemperatuur van een persoon te verhogen, kan dit zweten veroorzaken. Zweten verdrijft gifstoffen en kan helpen de poriën schoon te maken.

3. Verbeterde circulatie

 1. Heet water is een vaatverwijder, wat betekent dat het de bloedvaten expandeert en de bloedsomloop verbetert. Dit kan spieren helpen ontspannen en pijn verminderen.

 2. Hoewel geen studies warm water rechtstreeks hebben gekoppeld aan langdurige verbeteringen in de bloedsomloop, kunnen zelfs korte verbeteringen in de bloedsomloop een betere bloedtoevoer naar spieren en organen ondersteunen.

4. Gewichtsverlies

 1. Onderzoek ondersteunt al lang het idee dat meer water drinken kan helpen om af te vallen. Dit kan gedeeltelijk zijn omdat drinkwater gevoelens van volheid verhoogt. Water helpt het lichaam ook voedingsstoffen op te nemen en het spoelt afval weg.

 2. Een studie die in 2003 werd gepubliceerd, toonde aan dat het overschakelen van koud drinkwater op warm water kan leiden tot gewichtsverlies. Onderzoekers ontdekten dat het drinken van 500 ml water voor een maaltijd de stofwisseling met 30 procent verhoogde.

 3. Het verhogen van de watertemperatuur tot 98,6 graden was verantwoordelijk voor 40 procent van de toename van het metabolisme. Deze metabole step-up duurde 30-40 minuten, na waterverbruik.

5. Verminderde pijn

 1. Heet water verbetert de bloedsomloop en kan ook de bloedstroom verbeteren, met name naar gewonde spieren. Geen enkel onderzoek heeft het gebruik van warm water rechtstreeks gekoppeld aan pijnverlichting.

 2. Mensen gebruiken echter routinematig warmtepakketten en flessen warm water om pijn te verminderen. Het consumeren van heet water kan enige inwendige pijnverlichting bieden, maar het is belangrijk op te merken dat hitte ook zwelling kan verergeren.

6. Verkoudheid bestrijden en de gezondheid van de sinussen verbeteren

 1. Warmte op de sinussen kan de druk verlichten die wordt veroorzaakt door verkoudheid en neusallergieën. Stoom helpt ook om de sinussen te ontstoppen.

 2. Het drinken van heet water kan de slijmvliezen sneller helpen verplaatsen. Dit betekent dat het drinken van heet water hoesten en snuiten kan stimuleren om productiever te zijn.

7. Consumptie van koffie en thee stimuleren

 1. Heet water kan, wanneer het wordt gemengd met koffie of thee, extra gezondheidsvoordelen bieden. Koffie en cafeïnehoudende theeën kunnen het lichaam uitdrogen, vooral bij hoge doses, maar ze bieden ook enkele voordelen voor de gezondheid met mate.

 2. Onderzoek gepubliceerd in 2017 koppelde koffieconsumptie aan een langere levensduur. Ander onderzoek heeft een verband gevonden tussen matige koffieconsumptie en een verminderd risico op de ziekte van Parkinson, sommige vormen van kanker, diabetes type 2, sommige leveraandoeningen en hartgezondheidsproblemen.

 3. Thee kan het risico op een beroerte, hartaandoeningen, diabetes type 2 en leveraandoeningen verminderen. Sommige studies hebben thee gekoppeld aan een verminderd risico op kanker, maar de resultaten variëren.

8. Verminderde stress

 1. Een kalmerende kop heet water kan mensen helpen bij het omgaan met stress en angst. Een oudere studie wees uit dat consumptie van hete vloeistoffen, zoals thee en koffie, stress kon verminderen en angstgevoelens kon verminderen.

 2. De studie betoogt dat sommige van de effecten te wijten zijn aan cafeïne, maar dat de warmte ook een rol speelde in de verbeterde stemming van de deelnemers.

Risico's

 1. Het primaire risico van het drinken van warm water is er een van verbrand worden. Water dat aangenaam warm aanvoelt op de top van een vinger kan nog steeds de tong of keel verbranden. Een persoon moet vermijden water te drinken dat bijna kookt en moet altijd een klein slokje testen voordat hij een slok neemt.

 2. Heet water drinken in een afgedekte, geïsoleerde beker kan het risico op morsen van het water en verbranding verminderen.

 3. Het drinken van cafeïnehoudende koffie of thee kan ertoe leiden dat iemand te cafeïnevrij of zenuwachtig wordt.

 4. Een persoon kan dit voorkomen door de koppen koffie of thee die hij consumeert te beperken of cafeïnedranken te vervangen door gewoon heet water.

De juiste temperatuur

 1. Hete dranken, zoals koffie of thee, worden vaak geserveerd bij bijna kokende temperaturen. Het is niet nodig dat een persoon een brandwond riskeert om de voordelen van warm water te krijgen. Mensen die niet van warm water houden, moeten overwegen om water te drinken op of iets boven de lichaamstemperatuur.

 2. Een studie uit 2008 rapporteerde een optimale drinktemperatuur van 136 graden F (57.8 ° C) voor koffie. Deze temperatuur verminderde het risico op brandwonden, maar bood toch de aangename sensaties van een warme drank.

Conclusie

 1. Heet water drinken zal geen ziektes genezen, maar zolang het water niet brandt, zijn de risico's minimaal. Dus mensen die al van warm water genieten of die een eenvoudige methode willen proberen om hun gezondheid te verbeteren, moeten ervan verzekerd zijn dat ze ervan profiteren.

 2. Naarmate meer mensen deze gezondheidsstrategie overnemen, kan er meer onderzoek beschikbaar komen.

 3. Artikel laatst herzien vóór do 12 oktober 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Brown, F., Diller, K. R. (2008, augustus). Berekening van de optimale temperatuur voor het serveren van warme dranken [!Abstract

 5. Park, S.-Y., Freedman, N. D., Haiman, C. A., Le Marchand, L., Wilkens, L. R., Setiawan, V. W. (2017, 15 augustus). Verband tussen koffieconsumptie en totale en oorzaak-specifieke mortaliteit bij niet-witte populaties [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407