Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van konjac?

Wat zijn de voordelen van konjac?

 1. De echte naam voor de konjac-plant is Amorphophallus, maar het wordt ook soms konjaku, olifantsyam, duivels tong, slangenpalm en voodoo-lelie genoemd.

 2. Dit artikel onderzoekt de potentiële gezondheidsvoordelen van konjac zoals ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Er wordt ook gekeken naar het gebruik van konjac en of er risico's zijn om te overwegen voordat u het gebruikt.

Wat is konjac?

 1. De konjac-plant heeft een zetmeelachtige wortel, een knol genaamd, die rijk is aan voedingsvezels genaamd glucomannan. Dit is het deel van de plant dat wordt gebruikt als voedingssupplement en om vezelrijk meel en gelei te maken.

 2. Uit de konjac-knol kunnen verschillende producten worden gemaakt, waaronder:

Zes gezondheidsvoordelen van konjac

 1. Konjac heeft een aantal voordelen voor de gezondheid die hieronder worden onderzocht. Veel van deze voordelen houden verband met het hoge gehalte aan glucomannan, de oplosbare voedingsvezels in de konjac-plant.

1. Diabetes management

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat het consumeren van een combinatie van glucomannan en Amerikaanse ginseng een matige verbetering in diabetes type 2 aangeeft.

 2. Een beoordeling uit 2015 merkte ook op dat glucomannan mensen met diabetes minder snel voedsel liet eten dat hun bloedsuikerspiegel zou kunnen verhogen. Dit komt omdat ze zich hierdoor langer vol voelen.

2. Gewichtsverlies

 1. Glucomannan gemaakt van konjac kan nuttig zijn voor mensen die willen afvallen.

 2. Uit een studie uit 2005 bleek dat het oplosbare voedingsvezelsupplement mensen met overgewicht hielp hun lichaamsgewicht te verminderen. De mensen namen het supplement als onderdeel van een uitgebalanceerd, caloriebeperkt dieet. Dit type vezel helpt een persoon zich langer vol te voelen door de maaglediging te vertragen.

 3. Onderzoekers vergeleken de effecten van het glucomannan-supplement met een guargom-supplement. Ze ontdekten dat het glucomannan-supplement het gewichtsverlies verhoogde, terwijl het guargom-supplement dat niet deed.

 4. Er zijn talloze onderzoeken die de gezondheidsvoordelen aantonen van vezelrijk dieet, inclusief het gebruik van konjac, voor gewichtsverlies.

3. Cholesterol

 1. Een hoog cholesterolgehalte betekent dat mensen meer kans hebben op hartaandoeningen of een beroerte hebben. In water oplosbare vezels worden aanbevolen om te helpen bij cholesterol- en gewichtsbeheersing.

 2. Glucomannansupplementen kunnen mensen helpen hun cholesterolgehalte onder controle te houden. Een studie uit 2008 wees uit dat glucomannan een gunstig effect had op de algehele cholesterolspiegel.

 3. In een verder onderzoek in 2017 werd gekeken welke dosis glucomannan nodig was om het cholesterolgehalte te verbeteren. Onderzoekers vonden 3 gram per dag een nuttige dosis.

4. Constipatie

 1. Het gebruik van een glucomannan-supplement kan helpen om de stoelgang van een persoon te reguleren en te voorkomen dat hij constipeert.

 2. Een onderzoek uit 2006 wees uit dat een bescheiden dosis glucomannan de stoelgang bij volwassenen met 30 procent verbeterde. Onderzoekers ontdekten ook dat het oplosbare voedingsvezelsupplement hielp de darmgezondheid te verbeteren bij mensen met constipatie.

 3. Uit een recent onderzoek uit 2017 bleek dat het gebruik van glucomannan de frequentie van stoelgang bij kinderen met constipatie verbeterde.

 4. Onderzoekers merkten echter op dat het gebruik van glucomannan niet altijd de consistentie van de ontlasting of het algehele succes van de behandeling verbeterde.

5. Gezonde huid

 1. Glucomannan kan ook mensen helpen die de gezondheid van hun huid willen verbeteren.

 2. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat glucomannan nuttig kan zijn als een actuele therapie voor acne en dat het de algehele gezondheid van de huid verbetert.

6. Wond genezen

 1. Naast het ondersteunen van de gezondheid van de huid, kan glucomannan het lichaam ook helpen om wonden sneller te genezen.

 2. Een onderzoek uit 2015 bij muizen wees uit dat glucomannan-supplementen wondgenezing kunnen stimuleren vanwege de manier waarop ze het immuunsysteem ondersteunen. Er is echter meer onderzoek nodig om te concluderen dat glucomannan effectief is voor wondgenezing bij mensen.

Konjac gebruiken

 1. Glucomannan voedingssupplementen gemaakt van konjac zijn verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingswinkels. De precieze dosis konjac die een persoon moet innemen, hangt af van de reden waarom hij het gebruikt, evenals zijn leeftijd en algehele gezondheid.

 2. De Amerikaanse Food Drug Administration (FDA) reguleert geen konjac-supplementen, dus het is van essentieel belang om ze bij een gerenommeerde retailer te kopen.

 3. Poeder gemaakt van konjac knollen wordt soms gebruikt als alternatief voor zeevruchten in veganistisch eten.

 4. Konjac wordt ook gebruikt om gezichtssponzen te maken voor mensen die willen profiteren van de gezondheidsvoordelen die het heeft voor de huid.

 5. Andere konjac-producten zijn onder meer:

 6. U kunt een reeks konjac-producten online kopen.

Risico's en overwegingen

 1. Wanneer gegeten als fruitgelei, kan konjac een verstikkingsgevaar opleveren, vooral bij kinderen. Dit komt omdat het veel water absorbeert en niet gemakkelijk oplost. Het is belangrijk om konjac-gelei goed te kauwen om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk kan worden ingeslikt.

 2. Konjac-supplementen kunnen een invloed hebben op de bloedsuikerspiegel, dus mensen met diabetes moeten eerst met een arts praten voordat ze ze gebruiken.

 3. Vanwege de manier waarop konjac de darm beïnvloedt en constipatie vermindert, kunnen sommige mensen diarree ervaren wanneer ze konjac-supplementen nemen.

Takeaway

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. Konjac-producten hebben een aantal gezondheidsvoordelen. Ze kunnen helpen de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte laag te houden, de gezondheid van de huid en darmen te verbeteren, wonden te genezen en gewichtsverlies te bevorderen. [! 5610 => 1140 = 12!

 3. Artikel voor het laatst beoordeeld op za 11 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Al-Ghazzewi, F., Elamir, A., Tester, R., Elzagoze, A. (2015, april). Effect van gedepolymeriseerd konjac glucomannan op wondgenezing [!Abstract

 5. Birketvedt, G. S., Shimshi, M., Erling, T., Florholmen, J. (2005, januari). Ervaringen met drie verschillende vezelsupplementen bij gewichtsvermindering [!Abstract

 6. Chen, H.-L., Cheng, H.-C., Wu, W.-T., Liu, Y.-J., Liu, S.-Y. (2013, 14 juni). Suppletie van konjac glucomannan in een vezelarm Chinees dieet bevorderde stoelgang en verbeterde colonecologie bij verstopte volwassenen: een placebogecontroleerd, dieetgecontroleerd onderzoek [!Abstract

 7. Han, Y., Zhang, L., Liu, X. Q., Zhao, Z. J., Lv, L. X. (2017, mei). Effect van glucomannan op functionele constipatie bij kinderen: een systematische review en meta = analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies [!Abstract

 8. Ho, HVT, Jovanovski, E., Zurbau, A., Mejia, SBM, Sievenpiper, JL, Au-Yeung, F., ... Vuksan, V. (2017, maart 29). Een systematische review en meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies naar het effect van konjac glucomannan, een viskeuze oplosbare vezel, op LDL-cholesterol en de nieuwe lipiden richt zich op niet-HDL-cholesterol en apolipoproteïne B [!Samenvatting

 9. Jenkins, A. L., Morgan, L. M., Bishop, J., Jovanovski, E., Jenkins, D. J. A, Vuksan, V. (2017, 7 juli). Gelijktijdige toediening van een op konjac gebaseerd vezelmengsel en Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius L.) op glycemische controle en serumlipiden bij diabetes type 2: een gerandomiseerde gecontroleerde, cross-over klinische proef [!Abstract

 10. Shah, BR, Li, B., Wang, L., Liu, S., Li, Y., Wei, X., ... Zhenshun, L. (2015, april ). Gezondheidsvoordelen van konjac glucomannan met speciale aandacht voor diabetes [!Abstract

 11. Sood, N., Baker, W. L., Coleman, C. I. (2008, oktober). Effect van glucomannan op de lipiden- en glucoseconcentraties in het plasma, lichaamsgewicht en bloeddruk: systematische review en meta-analyse [!Abstract

 12. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407