Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van nopal?

Wat zijn de voordelen van nopal?

 1. Lees in dit artikel meer over het gebruik en de voordelen van de nopalcactus en zijn fruit.

Wat is nopal?

 1. Nopales of nopalitos zijn de pads van de nopal of vijgcactus. Ze worden gegeten als groente en worden vaak aangetroffen in restaurants, supermarkten en boerenmarkten in het Amerikaanse zuidwesten en Mexico.

 2. Ze kunnen worden gebakken en worden gebruikt in veel gerechten, waaronder taco's, roerei, of als bijgerecht met tomaten en uien.

 3. Nopales kan ook rauw worden gegeten. Ze lijken op een groene paprika wanneer ze in blokjes worden gesneden en worden omgezet in sap, jam of thee.

 4. Vijgcactus of het kleine, afgeronde en vaak kleurrijke deel van de plant kan ook worden geconsumeerd.

 5. Uit het fruit gewonnen sap is een populaire drank voor gezondheidsbewuste consumenten in Mexico.

Voedingswaarde informatie

 1. Een kopje rauwe nopales bevat ongeveer:

 2. De vijgvrucht, die in verschillende kleuren wordt geleverd, bevat de flavonoïden kaempferol en quercetine, antioxidanten met ontstekingsremmende eigenschappen.

 3. In een studie waarin drie verschillende sappen uit verschillende kleuren van stekelige peer werden vergeleken - rood-paars, wit-groen en geel-oranje - had de rood-paarse variëteit de meeste antioxidanten.

Gezondheidsvoordelen

 1. Beide delen van de nopale plant - de nopales en de vrucht - zijn in de traditionele geneeskunde gebruikt voor de behandeling en preventie van ziekten.

 2. De cactus is gebruikt om te behandelen:

 3. De vermeende voordelen van vers nopaal sap zijn onder meer het verlagen van de bloedsuikerspiegel, genezende wonden en het verlagen van cholesterol.

 4. Studies bij mensen naar de nopalcactus en zijn vermogen om ziekten te behandelen of te voorkomen zijn beperkt. Niettemin hebben veel onderzoeken de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van de plant bevestigd.

Diabetes

 1. Cactusplanten worden traditioneel in Mexico gebruikt voor de behandeling van diabetes.

 2. In een klein onderzoek onder mensen met diabetes type 2 kregen twee groepen deelnemers een ontbijt met veel koolhydraten. De ene groep at nopal bij het ontbijt, de andere niet.

 3. De groep die de nopal at had na de maaltijd significant lagere bloedsuikerspiegels en lagere insulinespiegels in vergelijking met de groep die geen nopal had.

 4. Mensen met diabetes hebben baat bij het opnemen van vezelrijk voedsel, zoals nopal en vijg in hun dieet. Vezelrijke diëten kunnen de bloedsuikerspiegel verbeteren, het insulineniveau verlagen en de bloedlipiden verbeteren.

 5. De Academie voor voeding en diëtetiek beveelt aan om ten minste 25 g vezels per dag te consumeren voor vrouwen en 38 g voor mannen.

 6. Nopalsap en andere producten kunnen online worden gekocht.

Risico's en overwegingen

 1. Het sap gemaakt van nopal wordt vaak gemengd met andere sappen, zoals ananas, sinaasappel of grapefruit, die veel suiker kunnen bevatten.

 2. Mensen met diabetes moeten controleren hoeveel suiker ze consumeren. Het is het beste om voor vers fruit te kiezen in plaats van sap, of vers sap thuis uit te persen.

 3. In veel delen van Mexico verkopen verkopers vers nopaal sap nadat de plant is gespoeld met alleen leidingwater, zonder pasteurisatie of antibacteriële verwerking.

 4. Omdat rundermest vaak wordt gebruikt voor kunstmest, testten onderzoekers op door voedsel overgedragen ziekteverwekkers in ongepasteuriseerd nopaal sap.

 5. Uit hun onderzoek bleek dat 91 procent van hun monsters positief was voor E. coli en 1 procent positief was voor Salmonella. Deze bacteriën kunnen ernstige ziekten veroorzaken, dus mensen moeten er zeker van zijn dat ze nopaal en nopaal sap alleen kopen van gerenommeerde bronnen.

Recepten

 1. Cactusvijg kan rauw worden gegeten, maar de schil moet worden verwijderd. Stekelige peren die niet zo rijp zijn, zijn meestal minder zoet, terwijl de vrucht die rood en paars is zoeter is.

 2. Alle stekelige peren hebben kleine, harde zaadjes die kunnen worden verwijderd met een sapcentrifuge of zeef, of gewoon uitgespuugd.

 3. Als een persoon groeit of zijn eigen nopal plukt, moeten ze de doornen en de dikke groene huid verwijderen.

 4. Een persoon moet de nopales grondig spoelen om de slijmerige textuur te verwijderen voor het koken.

 5. In blokjes gesneden nopal kan worden gebakken met olijfolie, uien, jalapenos en tomaten om deze salade te maken.

 6. Nopales maken een smakelijke vulling voor vegan taco's. Gesneden nopales kunnen worden gegrild als paprika voor fajita's. Ze kunnen ook worden gebruikt in een roerei.

Takeaway

 1. Nopales en vijgvruchten bevatten veel antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels.

 2. Ze zijn een gezonde aanvulling op een uitgebalanceerd dieet en kunnen de bloedsuikerspiegel helpen verminderen wanneer ze bij een uitgebalanceerde maaltijd worden gegeten.

 3. Artikel voor het laatst beoordeeld op di 12 december 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Dahl, W. J., Stewart, M. L. (2015, november). Positie van de Academie voor Voeding en Dieetleer: gezondheidsimplicaties van voedingsvezels [!Abstract

 5. El-Mostafa, K., Kharrassi, YE, Badreddine, A., Andreoletti, P., Vamecq, J., Kebbaj, MSE, ... Cherkaoui-Malki, M. ( 17 september 2014). Nopal Cactus (Opuntia ficus-indica) als een bron van bioactieve verbindingen voor voeding, gezondheid en ziekte [!Abstract

 6. Hernandez-Anguiano, A. M., Landa-Salgado, P., Eslava-Campos, C. A., Vargas-Hernandez, M., Patel, J. (2016). Microbiologische kwaliteit van vers nopaal sap [!Abstract

 7. Lopez-Romero, P., Pichardo-Ontiveros, E., Avila-Nava, A., Vazquez-Manjarrez, N., Tovar, AR, Pedraza-Chaverri, J.,. .. Torres, N. (2014, november). Het effect van nopal (Opuntia ficus indica) op postprandiale bloedglucose, incretines en antioxidantactiviteit bij Mexicaanse patiënten met diabetes type 2 na consumptie van twee ontbijten met verschillende samenstellingen [!Abstract

 8. Madrigal-Santillan, E., Garcia-Melo, F., Morales-Gonzalez, JA, Vazquez-Alvarado, P., Munoz-Juarez, S., Zuniga-Perez, C. , ... Hernandez-Ceruelos, A. (2013, 18 oktober). Antioxidant en anticlastogene capaciteit van stekelig perensap [!Abstract

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407