Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van royal jelly?

Wat zijn de voordelen van royal jelly?

 1. Koninklijke gelei is zeer voedzaam en kan antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Deze eigenschappen kunnen verantwoordelijk zijn voor veel van de gezondheidsclaims over koninginnengelei. Mensen consumeren het meestal oraal of passen het rechtstreeks op de huid toe.

 2. Onderzoek suggereert dat bepaalde voedingsstoffen in koninginnengelei gunstig zijn voor de gezondheid. Er is echter weinig bewijs dat deze voordelen specifiek afkomstig zijn van royal jelly zelf.

 3. In dit artikel onderzoeken we de potentiële voordelen van royal jelly en de wetenschap die deze claims ondersteunt.

Nutrition

 1. De voedingswaarde van koninginnengelei is een potentieel voordeel op zich, omdat de stof een reeks essentiële voedingsstoffen levert die nodig zijn voor een goede gezondheid. Royal jelly bestaat uit:

 2. Er zitten kleine hoeveelheden vitamines en mineralen in koninginnengelei, waaronder verschillende soorten vitamine B. Het bevat ook enkele polyfenolen, een soort plantaardige chemische stof die rijk is aan antioxidanten.

Menopauze symptomen

 1. Koninklijke gelei kan verlichting bieden bij de symptomen van de menopauze.

 2. Een studie uit 2011 keek naar het effect van een combinatie van vier natuurlijke ingrediënten, waaronder koninginnengelei, op de menstruatie. De onderzoekers gaven 120 vrouwen ofwel een capsule met de vier ingrediënten of een placebo twee keer per dag gedurende 4 weken.

 3. De vrouwen in beide groepen zagen een vermindering van de symptomen, maar degenen die de capsule slikten, hadden significant betere resultaten dan die in de placebogroep.

 4. Een recentere studie wees uit dat het dagelijks nemen van 150 milligram koninklijke gelei gedurende 3 maanden zou kunnen helpen het cholesterolgehalte bij gezonde postmenopauzale vrouwen te verbeteren.

Premenstrueel syndroom

 1. Koninklijke gelei kan ook nuttig zijn voor mensen met premenstrueel syndroom.

 2. In een onderzoek uit 2014 gaven de onderzoekers 110 deelnemers eenmaal per dag gedurende twee menstruatiecycli een royal jelly-capsule of een placebo. De deelnemers die de royal jelly-capsules namen, hadden minder ernstige symptomen van het premenstrueel syndroom gedurende de 2 maanden.

Wondgenezing

 1. Volgens sommige onderzoeken kan royal jelly het proces van wondgenezing versnellen.

 2. De resultaten van een laboratoriumonderzoek in het tijdschrift Nutrition Research and Practice toonden aan dat koninginnengelei de beweging van fibroblasten naar een wond aanzienlijk zou kunnen verhogen. Fibroblasten zijn een type cel dat het proces van wondgenezing coördineert.

Type 2 diabetes

 1. Er is enig bewijs dat royal jelly voordelen kan hebben voor mensen met diabetes type 2.

 2. In één onderzoek ontvingen 50 vrouwelijke deelnemers met diabetes type 2 ofwel een dosis van 1 gram royal jelly gel of een placebo eenmaal per dag gedurende 8 weken.

 3. De resultaten gaven aan dat het gebruik van royal jelly kan leiden tot een verlaging van de bloedglucosespiegel. Lagere glucosespiegels in het bloed zijn gunstig voor mensen met diabetes type 2.

 4. De onderzoekers merken echter op dat meer studies met een groter aantal deelnemers nodig zijn.

Safety

 1. Royal Jelly is een natuurlijke remedie en valt daarom niet onder de regelgeving van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

 2. In feite is er geen formele veiligheidsbeoordeling van koninginnengelei door de FDA of enige andere regelgevende instantie. Als gevolg hiervan kan de inhoud van royal jelly-producten variëren.

 3. Een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het voor koninklijke gelei mogelijk is om bij sommige mensen allergische reacties te veroorzaken. Mensen met astma of andere allergieën hebben mogelijk een hoger risico op een reactie.

 4. Het is essentieel om een ​​arts te raadplegen als een van de volgende symptomen optreedt na het innemen van royal jelly:

 5. Koninklijke gelei kan ook een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen, zoals bloeddrukmedicijnen. Het is raadzaam om een ​​arts te raadplegen voordat u royal jelly neemt om schadelijke interacties te voorkomen.

Hoe het te gebruiken

 1. Royal Jelly kan verschillende vormen hebben. Het is mogelijk om royal jelly oraal in te nemen of rechtstreeks op de huid aan te brengen.

 2. De productie van verse koninginnengelei kan leiden tot een gelachtige substantie, maar andere soorten koninginnengelei zijn gevriesdroogd. Het kan ook in poedervorm komen in een pil of capsule, die andere vulstoffen kan bevatten.

 3. Hoewel er geen formele richtlijnen zijn voor de dosering, is het van vitaal belang om met zeer kleine hoeveelheden koninginnegelei te beginnen. Mensen moeten onmiddellijk stoppen met het gebruik van koninginnengelei als ze een allergische reactie hebben.

Takeaway

 1. Er zijn zeer weinig studies van hoge kwaliteit over koninginnengelei, en veel van het bestaande onderzoek is in dieren. Veel meer onderzoek is nodig om te bepalen of deze gezondheidsclaims geldig zijn.

 2. Mensen kunnen koninklijke jam veilig nemen in gematigde hoeveelheden, maar ze moeten het onmiddellijk stoppen als er een teken van een reactie is.

 3. Artikel laatst herzien vóór do 10 januari 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Lambrinoudaki, I., Augoulea, A., Rizos, D., Politi, M., Tsoltos, N., Moros, M., ... Moutsatsou, P. (2016, 26 mei). Griekse jam van koninklijke oorsprong verbetert het lipidenprofiel van postmenopauzale vrouwen [!Abstract

 5. Pourmoradian, S., Mahdavi, R., Mobasseri, M., Faramarzi, E., Mobasseri, M. (2014, mei). Effecten van suppletie van koninginnengelei op glycemische controle en oxidatieve stressfactoren bij vrouwelijke diabetes type 2: een gerandomiseerde klinische proef [!Abstract

 6. Taavoni, S., Barkhordari, F., Goushegir, A., Haghani, H. (2014, augustus). Effect van koninklijke gelei op premenstrueel syndroom onder Iraanse studenten medische wetenschappen: een gerandomiseerde, triple-blind, placebo-gecontroleerde studie [!Abstract

 7. Yakoot, M., Salem, A., Omar, A.-M. (2011, oktober). Effectiviteit van een kruidenformule bij vrouwen met menopauzaal syndroom [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407