Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van yoghurt en honing?

Minder tekortkomingen

 1. Honing en yoghurt zijn twee smakelijke voedingsmiddelen met een voedingswaarde en u kunt de twee combineren om een ​​heerlijke snack te maken met een aantal voordelen voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je de juiste yoghurt kiest voor je voedingsbehoeften, omdat veel in de winkel gekochte yoghurt veel toegevoegde suiker bevat. Je kunt ook honing en yoghurt gebruiken voor gezichtsmaskers.

Minder tekortkomingen

 1. De voordelen van yoghurt en honing als tussendoortje zijn draagbaarheid, hoog eiwitgehalte en een laag aantal calorieën.

Voordelen van honing

 1. Historisch gezien werd honing - een zoete substantie geproduceerd door bijen - gebruikt als een eetbare zoetstof lang voordat rietsuiker op grote schaal beschikbaar kwam. Er zijn twee hoofdsoorten honing: rauwe honing wordt rechtstreeks uit bijenkorven geoogst en bewerkte honing wordt met warmte behandeld of op een bepaalde manier gefilterd. In de winkel gekochte honing wordt vaak met warmte behandeld om eventuele onzuiverheden te verwijderen en de houdbaarheid van het product te verlengen.

 2. Harvard Health Publishing legt uit dat honing is gemaakt van 17 procent water, 31 procent glucose en 38 procent fructose. Het bevat ook enkele vitamines, mineralen en antioxidanten.

 3. De vitaminen in honing zijn ascorbinezuur, niacine en riboflavine en de mineralen in honing zijn zink, mangaan, calcium, ijzer en kalium. Deze zijn echter alleen beschikbaar in kleine hoeveelheden, dus reken er niet op dat honing veel bijdraagt ​​aan uw vitamine- en mineraleninname!

 4. Een eetlepel honing bevat 64 calorieën en 17,30 gram koolhydraten, waarvan meer dan 12 gram suikers.

Voordelen van yoghurt

 1. De voedingsbron bij Harvard's T.H. Chan School of Public Health legt uit dat gewone yoghurt een goede bron van eiwitten en calcium is, maar het bevat ook levende bacteriële inhoud. Deze levende micro-organismen worden probiotica genoemd en kunnen helpen bij het verbeteren van uw immuunfunctie, het verbeteren van uw spijsvertering en mogelijk zelfs beschermen tegen infecties door schadelijke bacteriën.

 2. Eén kopje gewone, magere yoghurt bevat ongeveer 415 milligram calcium. De National Institutes of Health beveelt een dagelijkse calciuminname aan van 1.000 milligram voor mannen en vrouwen van 19 tot 50, 1.000 milligram voor mannen van 51 tot 70, 1.200 milligram voor vrouwen van 51 tot 70 en 1.200 milligram voor iedereen ouder dan 70 jaar.

 3. Gezonde calciuminname kan het risico op osteoporose, een degeneratieve botziekte die meestal bij oudere volwassenen voorkomt, verminderen. Calcium speelt ook een rol bij het stollen van uw bloed, helpt zenuwen signalen te verzenden en ontvangen, uw spieren te buigen en te ontspannen en uw hartslag regelmatig te houden.

Koolhydraten in yoghurt en honing

 1. Honingyoghurt is een populaire keuze. Veel in de winkel gekochte yoghurt wordt geleverd met een pakje honing om in te mengen. Deze yoghurt kan veel koolhydraten en suiker bevatten. Fage Honey 0% Vetvrije Griekse yoghurt bevat 20 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan meer dan 19 gram suikers zijn. Clover Honey is een portie van 100 gram Chobani Lowfat Griekse yoghurt en bevat 21 gram koolhydraten, waarvan 19 gram suikers.

 2. Yoghurts met een honingachtige smaak hebben de neiging om minder koolhydraten te bevatten dan die met pure honing om in te mengen. Karoun Originele Griekse honingyoghurt bevat 13 gram koolhydraten per 100 gram, waarvan 8 gram suikers.

 3. Vanwege het hoge aantal koolhydraten en suiker is honingyoghurt misschien niet de beste voedselkeuze voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen of voor iedereen die diabetes heeft.

Eiwit in honing en yoghurt

 1. Ondanks de relatief hoge hoeveelheid koolhydraten en suikers in yoghurt en honing, kan een kleine portie van de snack een goede hoeveelheid eiwit en niet te veel calorieën opleveren. Een portie van 100 gram Fage Honey 0% vetvrije Griekse yoghurt heeft 113 calorieën en levert 8,67 gram eiwit.

 2. Er zijn 127 calorieën en 7,33 gram eiwit in 100 gram Chobani Lowfat Griekse Yoghurt Klaver Honing en 154 calorieën en 3,52 gram eiwit in 100 gram Karoun Originele Griekse Honing Yoghurt.

 3. Alle eiwitten in yoghurt en honing komen uit de yoghurt, niet uit de honing. Een portie van 100 gram gewone, magere yoghurt bevat meestal 5,25 gram eiwit.

Gevaren van yoghurt en honing

 1. Yoghurt is veilig om te eten, mits het niet is bedorven, maar het is duidelijk dat u yoghurt wilt vermijden als u lactose-intolerant bent. Er zijn geen gevaren aan het gebruik van yoghurt voor gezichtsmaskers. Honing is over het algemeen heel goed voor je, maar in sommige situaties kan het gevaarlijk zijn.

 2. De Mayo Clinic raadt af om rauwe of warmtebehandelde honing te geven aan baby's jonger dan 1 jaar, omdat wilde honing een bron van sporen kan zijn die een zeldzame maar ernstige aandoening kunnen veroorzaken die kinderbotulisme wordt genoemd . Deze aandoening, veroorzaakt door blootstelling aan Clostridium botulinum-sporen, kan spierzwakte en verminderde ademhaling veroorzaken.

 3. Misschien wilt u ook honing vermijden als u een orgaantransplantatie heeft gekregen. In februari 2016 publiceerde de Amerikaanse Academie voor huisartsen een aantal richtlijnen voor ontvangers van orgaantransplantaties, waarin zij opmerkten dat ontvangers van transplantaties mogelijk vatbaarder zijn voor door voedsel overgedragen ziekteverwekkers.

 4. Als zodanig bevelen de richtlijnen aan dat ontvangers van orgaantransplantaties het eten van ongepasteuriseerde zuivelproducten, vleeswaren, niet gaar vlees, ongewassen fruit en groenten en rauwe honing vermijden.

Honing en yoghurt op de huid

 1. Een literatuuronderzoek gepubliceerd in het augustus 2016 nummer van het Central Asian Journal of Global Health concludeerde dat honing kan helpen bij de behandeling van inflammatoire huidaandoeningen zoals rosacea en dermatitis, en ook kan helpen bij het genezen van gedeeltelijke dikte brandwonden en andere wonden.

 2. In een eerder literatuuroverzicht, gepubliceerd in het Journal of Cosmetic Dermatology in december 2013, werd vastgesteld dat honing kan helpen de huid jong te houden, rimpelvorming voorkomt, de pH van de huid reguleert en "verzachtende" effecten heeft.

 3. Een aantal in de winkel gekochte maskers bevatten honing en yoghurtingrediënten, maar u kunt ook yoghurt en honing combineren om een ​​eenvoudig doe-het-zelf-gezichtsmasker te maken. Meng een eetlepel rauwe honing met twee eetlepels yoghurt met volle melk.

 4. Breng in een dikke laag aan op je gezicht en laat 15 tot 20 minuten intrekken. Verwijder het masker met een washandje gedrenkt in warm water. Als u een gevoelige huid hebt, vergeet dan niet om een ​​nieuw masker of product op een klein gebied zoals de binnenkant van uw arm te testen voordat u het op uw gezicht gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407