Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke lichaamsdelen werken boksen?

Techniek is alles

 1. Boksers halen hun slagkracht van de grond af. De krachtbron voor een stoot begint met de lange en krachtige spieren van de benen, stroomt door de enorme bilspieren en eindigt via de buikspieren en bovenlichaamsspieren. Net als bij het slaan van een zweep, straalt een kleine beweging van het onderlichaam uit en wordt krachtiger naarmate het omhoog gaat, eindigend met het contact van je vuist.

 2. Om de snelheid en kracht van uw stoten te behouden, moeten uw hart en longen overuren maken om zuurstof door uw bloedstroom te pompen om de spieren in beweging te houden. Een bokstraining traint je hart en longen om efficiënter te worden.

 3. Naast uw cardiovasculaire systeem werkt boksen de meeste spieren van uw lichaam op een of andere manier. De been-, heup-, kern- en schouderspieren zijn de primaire delen van het lichaam die een stoot produceren, en er zijn een paar kleinere spieren die daarbij helpen.

Kalveren

 1. Spannend vanaf de achterkant van je enkels tot de achterkant van je knieën, zijn je kuiten sterke spieren die je helpen je tenen in de grond te drukken en je hielen omhoog te tillen. Als je een stoot gooit, ga je iets naar voren of naar links.

 2. Uw kalveren beginnen een stoot door een stap in de richting van de stoot te initiëren. Zelfs als je geen stap zet, helpen ze je om je lichaam in de richting van de stomp te leunen. De kracht van je stoot werkt van de grond af, en deze krachtige groep spieren is de eerste stap.

Legs

 1. Je quadriceps en hamstrings zijn de hoofdspieren van je dijbeen. Nadat de kuitspieren een klap beginnen, produceren de benen enige serieuze kracht. De quads en hamstrings zijn uitzonderlijk sterke spieren en helpen je lichaam in de richting van een stoot te bewegen. Ze helpen je ook om hogerop te staan ​​of in een klap te gaan zitten.

 2. Bij het boksen is er een beweging die een bob wordt genoemd, waarbij u snel hurkt en opstaat om een ​​stoot te voorkomen. Een dergelijke beweging wordt voornamelijk aangedreven door je beenspieren.

Hips

 1. De bilspieren zijn niet alleen de grootste heupspieren, ze zijn de grootste spieren in het lichaam. Ze stoppen veel kracht achter je slag omdat ze je helpen je lichaam te draaien. Een stoot is een roterende beweging, wat betekent dat je wervelkolom draait. De bilspieren nemen het over na je benen om je torso in de richting van de stomp te draaien.

Core

 1. Je kern is een grote groep spieren die van je heupen naar je schouders lopen en alles daartussenin bedekken. Dit betekent dat alle buikspieren en de meeste rugspieren deel uitmaken van de kern.

Abs

 1. De draaiende beweging in een stoot wordt gestart door de bilspieren en wordt voortgezet door de buikspieren. In het bijzonder de schuine spieren, die zich aan de zijkanten van je romp bevinden. De spieren lopen diagonaal over je zij en zijn gebouwd voor rotatie. Met andere woorden: als je gescheurde obliques wilt, leer dan hoe je moet boksen.

Onderrug

 1. Hoewel de buikspieren zijn gebouwd voor rotatie en kracht, dragen ook de onderrugspieren bij. Een studie uit 2011 in het Chinese Journal of Exercise Physiology toonde aan dat de meest elite vrouwelijke boksers hun onderrugspieren in een klap gebruiken. Ze ontdekten ook dat minder ervaren boksers hun onderrug minder gebruiken dan zou moeten. Met andere woorden, de beste boksers gebruiken hun onderrug om meer kracht in hun stoten te bouwen.

Schouders

 1. Het is moeilijk om een ​​bokser te vinden die geen gespierde schouders heeft. Dat komt omdat alle kracht die je ontwikkelt vanuit je onderlichaam en kern nog steeds door het schoudergewricht moet worden gefilterd. Het komt allemaal neer op de deltoïde, dat is de grote spier die je schouder bedekt. Na slechts een paar minuten oefenen met ponsen, voel je dit deel van je lichaam branden van inspanning.

Arms

 1. Er zijn twee hoofdarmspieren: de biceps en triceps. De biceps zitten boven op de arm en de triceps zijn op de bodem. Wanneer je een stoot gooit, strek je je elleboog uit. De armspier die je elleboog uitstrekt, is je tricep, dus dat is het belangrijkste deel van de arm dat tijdens een stoot werkte. De biceps worden iets meer gebruikt tijdens een haak of uppercut, maar de triceps blijven de belangrijkste armspier die tijdens een stoot wordt gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407