Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Welke voedingsmiddelen helpen vet te verbranden?

Welke voedingsmiddelen helpen vet te verbranden?

 1. De term "vetverbrandend voedsel" kan van toepassing zijn op diegenen die vetverlies veroorzaken door het metabolisme te stimuleren, de eetlust te verminderen of de totale voedselinname te verminderen.

 2. Alle voedingsmiddelen stimuleren de stofwisseling. Sommige soorten voedsel, zoals chilipepers, kunnen echter een grotere impact hebben op het metabolisme dan andere. Het eten van deze voedingsmiddelen kan leiden tot gewichtsverlies.

 3. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals noten, kunnen de honger ook langer compenseren dan andere. Het consumeren van deze voedingsmiddelen kan de eetlust onder controle houden en de algehele voedselinname verminderen, wat leidt tot gewichtsverlies.

 4. In dit artikel onderzoeken we enkele vetverbrandende voedingsmiddelen die mensen kunnen helpen af ​​te vallen. We kijken ook hoe we deze voedingsmiddelen het beste in het dieet kunnen opnemen.

Noten

 1. Noten zijn erg voedzaam. Ze bevatten veel eiwitten en goede vetten, die beide gunstig zijn voor het compenseren van honger gedurende lange periodes.

 2. Belangrijk is dat mensen noten in een gezond dieet kunnen opnemen zonder aan te komen.

 3. Uit een studie uit 2011, gepubliceerd in het Journal of Nutrition and Metabolism, bleek bijvoorbeeld dat het opnemen van noten in het dieet gedurende 12 weken leidde tot verbeteringen in de dieetkwaliteit, zonder enige gewichtstoename.

Vette vis

 1. Vis is een soort gezond voedsel dat vitale omega-3-vetzuren bevat. Vette vis zoals zalm bevat bijzonder veel vetzuren met lange ketens die elders moeilijk te vinden zijn.

 2. Vis bevat ook veel eiwitten. Eiwitten kunnen honger compenseren en het is een belangrijk hulpmiddel voor gewichtsverlies.

Yoghurt

 1. Yoghurt kan variëren qua voedingswaarde. Yoghurt, zoals yoghurt in Griekse stijl, is het gezondst. Het bevat een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en probiotica.

 2. Yoghurt bevat ook verschillende soorten eiwitten, zoals caseïne en wei. Een studie uit 2014 die in het Nutrition Journal verschijnt, toont aan dat het eten van eiwitrijke yoghurt voordelen kan hebben voor eetlustbeheersing, het compenseren van honger en het verlagen van de totale voedselinname.

Spliterwten

 1. Erwten zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Ze bevatten ook complexe koolhydraten, die een goede energiebron zijn.

 2. Spliterwten bevatten ook eiwitten die honger kunnen compenseren.

 3. Een studie uit 2011 die in het Nutrition Journal verschijnt, legt uit dat het eiwit in spliterwten een grotere invloed heeft op het verminderen van honger dan wei-eiwit uit melk.

Eieren

 1. Eieren zijn rijk aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid, melden de American Heart Association (AHA). Ze bevatten veel cholesterol, maar er zijn geen aanwijzingen dat het eten van cholesterol een hoog cholesterolgehalte in het lichaam veroorzaakt.

 2. Eieren zijn ook een uitstekende bron van eiwitten en kunnen de eetlust onder controle houden. Een studie in het tijdschrift Nutrition Research wees uit dat het eten van eieren bij het ontbijt een positief effect had op het beheersen van honger en voedselinname later op de dag.

Chilipepers

 1. Chilipepers bevatten de chemische capsaïcine, wat voordelen kan hebben voor gewichtsverlies.

 2. Een systematische review uit 2012, gepubliceerd in het tijdschrift Appetite, laat zien dat capsaïcine de vetverbranding kan verhogen en de eetlust kan verminderen. Deze effecten kunnen leiden tot gewichtsverlies.

Kokosolie

 1. Kokosolie bevat een hoog niveau triglyceriden met middellange ketens. Dit is een specifiek soort vet dat een aantal gezondheidsvoordelen kan hebben.

 2. Een meta-analyse uit 2015, die verscheen in het Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, toonde aan dat deze middellange keten triglyceriden tot gewichtsverlies konden leiden. Er zijn echter meer studies nodig om de resultaten te bevestigen.

 3. Veel wetenschappers geloven dat triglyceriden met middellange ketens het energieverbruik kunnen verhogen en de vetvoorraad kunnen verminderen.

Groene thee

 1. Groene thee is een nuttige bron van antioxidanten en kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben. Een van deze voordelen is gewichtsverlies.

 2. Uit een kwaliteitsreview uit 2012, gepubliceerd in de Cochrane Database of Systematic Reviews, bleek dat consumptie van groene thee leidde tot gewichtsverlies bij volwassenen met overgewicht of obesitas.

 3. De hoeveelheid gewichtsverlies was klein, maar was consistent aanwezig in verschillende studies.

Vetverbrandend voedsel aan het dieet toevoegen

 1. In sommige gevallen is het mogelijk om een ​​maaltijd te baseren op vetverbrandend voedsel. Het kan bijvoorbeeld bestaan ​​uit vette vis zoals zalm met groenten. Een andere optie is om eieren met volkoren toast te gebruiken voor het ontbijt.

 2. Voor vegetariërs en veganisten kunnen plantaardige maaltijden die rijk zijn aan eiwitten een nuttige manier zijn om af te vallen. Vetverbrandende voedingsmiddelen zoals spliterwten mengen met andere heilzame eiwitbronnen is een manier om dit te doen. Voorbeelden hiervan zijn split erwtensoep, of split pea dal.

 3. Het kan ook nuttig zijn om vetverbrandende snacks zoals noten te kiezen. Zulke snacks zijn meer in staat om honger te stillen en de eetlust te beheersen dan andere, zoals chocolade of chips.

Samenvatting

 1. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen iemand helpen vet te verbranden en af ​​te vallen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat vetverbrandend voedsel in het algemeen deel moet uitmaken van een gezond dieet. Ook moet een persoon regelmatig aan lichaamsbeweging doen om vet te verbranden en af ​​te vallen.

 2. Deze voedingsmiddelen veroorzaken waarschijnlijk zelf geen merkbaar vetverlies.

 3. Artikel laatst beoordeeld op di 8 januari 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Jurgens, T. M., Whelan, A. M., Killian, L., Doucette, S., Kirk, S., Foy, E. (2012, 12 december). Groene thee voor gewichtsverlies en gewichtsbehoud bij volwassenen met overgewicht of obesitas [!Abstract

 5. Ratliff, J., Leite, J. O., de Ogburn, R., Puglisi, M. J., VanHeest, J., Fernandez, M. L. (2010, februari). Het consumeren van eieren voor het ontbijt beïnvloedt plasmaglucose en ghreline, terwijl de energie-inname gedurende de komende 24 uur bij volwassen mannen wordt verminderd [!Abstract

 6. Westerterp-Plantenga, M. S., Lemmens, S. G., Westerterp, K. R. (2012, 1 augustus). Dieeteiwit - zijn rol in verzadiging, energetica, gewichtsverlies en gezondheid [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407