Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werken frambozenketonen echt? Een gedetailleerd overzicht

Gelukkige plaats

 1. Als u wilt afvallen, bent u niet de enige.

 2. Meer dan een derde van de Amerikanen heeft overgewicht - en een derde is zwaarlijvig (1).

 3. Slechts 30% van de mensen heeft een gezond gewicht.

 4. Het probleem is dat conventionele methoden voor gewichtsverlies zo moeilijk zijn dat naar schatting 85% van de mensen niet slaagt (2).

 5. Veel producten worden echter geadverteerd om te helpen bij het afvallen. Bepaalde kruiden, shakes en pillen zouden je moeten helpen vet te verbranden of je eetlust te verminderen.

 6. Een van de meest populaire is een supplement dat frambozenketonen wordt genoemd.

 7. Van frambozenketonen wordt beweerd dat ze ervoor zorgen dat het vet in cellen effectiever wordt afgebroken, waardoor uw lichaam sneller vet verbrandt. Er wordt ook beweerd dat ze de niveaus van adiponectin verhogen, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de stofwisseling.

 8. Dit artikel onderzoekt het onderzoek achter frambozenketonen.

Wat zijn frambozenketonen?

 1. Frambozenketon is een natuurlijke stof die rode frambozen hun krachtige aroma geeft.

 2. Deze stof wordt ook in kleine hoeveelheden aangetroffen in andere vruchten en bessen, zoals bramen, veenbessen en kiwi's.

 3. Het wordt al lang gebruikt in cosmetica en is als smaakstof toegevoegd aan frisdranken, ijs en andere bewerkte voedingsmiddelen.

 4. Als zodanig eten de meeste mensen al kleine hoeveelheden frambozenketonen - hetzij uit fruit of als smaakstof (3).

 5. Pas recent werden ze populair als afslanksupplement.

 6. Hoewel het woord "framboos" mensen kan aanspreken, is het supplement niet afgeleid van frambozen.

 7. Frambozenketonen extraheren uit frambozen is buitengewoon duur omdat u 41 pond frambozen nodig hebt om een ​​enkele dosis te krijgen.

 8. In feite bevat 2,2 pond (1 kg) hele frambozen slechts 1-4 mg frambozenketonen. Dat is 0,0001-0,0004% van het totale gewicht.

 9. De frambozenketonen in supplementen zijn synthetisch vervaardigd en zijn niet natuurlijk (4, 5, 6).

 10. De aantrekkingskracht van dit product is ook te danken aan het woord "keton", geassocieerd met koolhydraatarme diëten - die uw lichaam dwingen om vet te verbranden en het bloedgehalte van ketonen te verhogen.

 11. Frambozenketonen hebben echter absoluut niets te maken met koolhydraatarme diëten en zullen niet dezelfde effecten op uw lichaam hebben.

Hoe werken ze?

 1. De moleculaire structuur van ketonen lijkt sterk op twee andere moleculen, capsaïcine - te vinden in chili-peper - en de stimulerende synefrine.

 2. Studies tonen aan dat deze moleculen het metabolisme kunnen stimuleren. Daarom speculeerden onderzoekers dat frambozenketonen hetzelfde effect zouden kunnen hebben (7, 8).

 3. In reageerbuisstudies van vetcellen bij muizen, frambozenketonen (9):

 4. Adiponectin wordt afgegeven door vetcellen en kan een rol spelen bij het reguleren van het metabolisme en de bloedsuikerspiegel.

 5. Mensen met een normaal gewicht hebben veel hogere niveaus van adiponectin dan mensen met overgewicht. Niveaus van dit hormoon nemen toe als mensen afvallen (10, 11).

 6. Studies tonen aan dat mensen met een laag adiponectinegehalte een hoger risico lopen op obesitas, diabetes type 2, leververvetting en zelfs hartaandoeningen (12, 13).

 7. Daarom lijkt het verhogen van adiponectinegehalte mensen te helpen gewicht te verliezen en het risico op veel ziekten te verlagen.

 8. Zelfs als frambozenketonen adiponectine in geïsoleerde vetcellen van muizen opwekken, betekent dit niet dat hetzelfde effect in een levend organisme zal optreden.

 9. Houd er rekening mee dat er natuurlijke manieren zijn om adiponectin te verhogen zonder frambozenketonen.

 10. Oefening kan bijvoorbeeld het adiponectinegehalte in slechts een week met 260% verhogen. Koffie drinken is ook gekoppeld aan hogere niveaus (14, 15, 16).

Studies kunnen worden verstoord

 1. Raspberry keton-supplementen vertonen veelbelovend in studies met muizen en ratten. [! 9433 => 1140 = 4!

 2. In één onderzoek werden frambozenketonen gegeven aan sommige muizen die een vetmestend dieet kregen (17).

 3. De muizen in de frambozenketongroep wogen 50 gram aan het einde van het onderzoek, terwijl de muizen die geen ketonen kregen 55 gram wogen - een verschil van 10%.

 4. Merk op dat de muizen die ketonen kregen geen gewicht verloren - ze wonnen gewoon minder dan anderen.

 5. In een ander onderzoek bij 40 ratten verhoogden frambozenketonen de adiponectinespiegels en beschermden tegen leververvetting (18).

 6. De studie gebruikte echter buitensporige doseringen.

 7. U moet 100 maal de aanbevolen hoeveelheid innemen om de equivalente dosis te bereiken. Een dergelijke dosering is nooit aan te raden.

Werken ze in mensen?

 1. Er is geen enkel onderzoek naar frambozenketonen bij mensen.

 2. De enige menselijke studie die in de buurt komt, gebruikte een combinatie van stoffen, waaronder cafeïne, frambozenketonen, knoflook, capsaïcine, gember en synefrine (19).

 3. In deze acht weken durende studie sneden mensen calorieën en trainden ze. Degenen die het supplement namen, verloren 7,8% van hun vetmassa, terwijl de placebogroep slechts 2,8% verloor.

 4. De frambozenketonen hebben echter mogelijk niets te maken met het waargenomen gewichtsverlies. De cafeïne of een van de andere ingrediënten kan verantwoordelijk zijn.

 5. Uitgebreide studies bij mensen zijn nodig voordat de effecten van frambozenketonen op het gewicht volledig kunnen worden beoordeeld.

Zijn er nog andere voordelen?

 1. Eén studie koppelt frambozenketonen aan cosmetische voordelen.

 2. Bij topicale toediening als onderdeel van een crème lijken frambozenketonen de haargroei te verhogen bij mensen met haarverlies. Het kan ook de elasticiteit van de huid verbeteren bij gezonde vrouwen (20).

 3. Deze studie was echter klein en had een aantal fouten. Meer onderzoeken moeten deze effecten bevestigen voordat claims kunnen worden ingediend (21).

Bijwerkingen en dosering

 1. Omdat frambozenketonen niet bij mensen zijn onderzocht, zijn mogelijke bijwerkingen onbekend.

 2. Als voedseladditief worden frambozenketonen echter door de FDA gecategoriseerd als "Algemeen erkend als veilig" (GRAS).

 3. Hoewel er anekdotische meldingen zijn van zenuwachtigheid, snelle hartslag en verhoogde bloeddruk, zijn er geen studies die dit ondersteunen.

 4. Vanwege het ontbreken van studies bij mensen is er geen door de wetenschap ondersteunde dosering.

 5. Fabrikanten bevelen doseringen van 100-400 mg aan, 1-2 keer per dag.

De onderste regel

 1. Van alle supplementen voor gewichtsverlies zijn frambozenketonen misschien de minst veelbelovende.

 2. Hoewel ze lijken te werken bij proefdieren die extreme doses krijgen, is dit niet relevant voor de doses die gewoonlijk bij mensen worden aanbevolen.

 3. Als u probeert af te vallen, concentreer u dan op andere technieken, zoals meer eiwit eten en koolhydraten snijden.

 4. Blijvende, voordelige veranderingen in uw levensstijl hebben waarschijnlijk meer invloed op uw gewicht dan frambozenketonen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407