Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werkt acupunctuur voor diabetes?

Werkt acupunctuur voor diabetes?

 1. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) leven naar schatting 30,3 miljoen mensen in de Verenigde Staten, of 9,4 procent van de bevolking, met diabetes.

 2. In het moderne China gebruiken mensen vaak acupunctuur om diabetes te behandelen. Wetenschappers die momenteel de voordelen van acupunctuur voor diabetes onderzoeken, merken op dat het mogelijk is:

 3. In de afgelopen jaren hebben wetenschappers gekeken naar manieren waarop acupunctuur het biologische mechanisme van diabetes en prediabetes kan beïnvloeden om een ​​effectieve behandeling te worden.

Voordelen

 1. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat acupunctuur voordelen kan bieden voor mensen met diabetes.

Glucose- en insulineniveaus

 1. In 2018 hebben onderzoekers in China bevindingen gepubliceerd die aantoonden hoe specifieke acupunctuurpunten de symptomen van diabetes bij ratten met diabetes helpen verbeteren.

 2. Ze ontdekten dat de ratten die electroacupunctuur kregen binnen 3 weken:

Insuline gevoeligheid en weerstand

 1. Een literatuuroverzicht uit 2016 van studies op mens en dier in het tijdschrift, Acupunctuur in de geneeskunde, onderzocht of acupunctuur:

 2. De resultaten suggereerden dat elektroacupunctuur met lage intensiteit en lage frequentie zou kunnen helpen bij het verminderen van de insulineresistentie en het verhogen van de insulinegevoeligheid.

 3. De onderzoekers stelden voor dat mensen elektroacupunctuur alleen of met andere behandelingen konden gebruiken. Mogelijke alternatieve therapieën zijn dieetmaatregelen en Chinese kruiden.

Acupunctuur en metformine

 1. In 2015 publiceerde een artikel in Acupuncture in Medicine studies met ratten waarin wetenschappers elektro-acupunctuur combineerden met het antidiabeticum, metformine.

 2. Ze zochten naar betere glucoseverlagende reacties en een grotere insulinegevoeligheid.

 3. Het team ontdekte dat deze combinatie, vergeleken met alleen metformine, bood:

 4. Geen van de onderzoeken lijkt de processen en mechanismen aan te pakken die kunnen verklaren hoe acupunctuur precies werkt om diabetes-symptomen te beheersen. [! 6809 => 1130 = 6!

 1. Acupunctuurtechnieken voor de behandeling van diabetes kunnen verschillen van die voor de behandeling van pijn.

 2. Medische acupunctuur omvat veel verschillende stijlen en technieken, maar voor de behandeling van diabetes lijkt er voor slechts drie hiervan onderzoek te zijn gedaan.

Pols-Enkel

 1. Pols-enkelbehandeling is een vorm van acupunctuur waarbij de naald en polszenuwen diep worden gestimuleerd.

 2. In 2014 heeft onderzoek gepubliceerd in Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine geconcludeerd dat acupunctuurbehandeling met pols-enkels een veilige en effectieve procedure kan zijn voor de behandeling van pijn, inclusief diabetische perifere neuritis.

 3. De wetenschappers hebben echter toegevoegd dat er nog niet voldoende bewijs is om te bevestigen dat deze methode veilig en effectief is.

Electroacupuncture

 1. Electroacupunctuur is het meest voorkomende type acupunctuur dat artsen gebruikten om diabetes te behandelen.

 2. De acupuncturist steekt een paar naalden in elk acupunctuurpunt en geeft een elektrische impuls door van de ene naald naar de andere.

 3. Deze behandeling lijkt effectief te zijn in:

Kruidenacupunctuur

 1. Kruidenacupunctuur omvat het injecteren van kruiden in acupunctuurpunten. Dit is een moderne techniek.

 2. Volgens een recensie in het tijdschrift Experimental and Therapeutic Medicine, kan kruidenacupunctuur helpen bij het handhaven van de bloedglucosespiegel bij mensen met diabetes type 2.

Risico's

 1. Iedereen die acupunctuur overweegt, moet op de hoogte zijn van enkele algemene bijwerkingen.

 2. Deze omvatten de mogelijkheid van:

 3. Alvorens acupunctuur te hebben, moet een persoon controleren dat:

Takeaway

 1. Acupunctuur kan een veilige en effectieve behandeling zijn, zolang een erkende en ervaren arts het uitvoert. Het is de afgelopen 20 jaar breder geaccepteerd geworden in de westerse geneeskunde.

 2. Mensen kunnen het combineren met andere vormen van diabetesbehandeling, waaronder medicatie, een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

 3. Acupunctuur kan echter duur zijn en een persoon kan er niet zeker van zijn dat het gunstig zal zijn voor diabetes type 2.

 1. Ik heb zojuist een diagnose van type 2 diabetes gehad en ik moet dieet en lichaamsbeweging gebruiken om het onder controle te houden. Is het de moeite waard om te betalen voor acupunctuur? Zal het me een betere kans geven om gezond te blijven?

:

 1. Acupunctuur van een erkende arts is veilig, maar het is niet duidelijk dat het de moeite waard is. Dit zou een persoonlijke beslissing zijn.

 2. Sommige onderzoeken tonen aan dat er positieve resultaten kunnen zijn, maar er zijn geen duidelijke aanwijzingen dat acupunctuur de toestand van type 2 diabetes zal verbeteren.

 3. De beste kans om gezond te blijven is om te sporten, een aanbevolen dieet te volgen en het advies van uw arts op te volgen.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 28 maart 2019. Bezoek onze Diabetes categorie pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Martinez, B., Peplow, P. V. (2016). Behandeling van insulineresistentie door acupunctuur: een overzicht van studies bij mensen en dieren [!Abstract

 6. Tian, ​​H. H., et al. (2017). Effecten van elektroacupunctuurstimulatie op verschillende segmentale niveaus van de wervelkolom in een rattenmodel van diabetes mellitus [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407