Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werkt ananassap voor hoestverlichting?

Werkt ananassap voor hoestverlichting?

 1. Natuurlijke remedies voor veel voorkomende aandoeningen worden vaak populair gemaakt door alternatieve geneeskundeblogs en websites. Beweringen over de effectiviteit van deze behandelingen worden echter soms gedaan zonder veel of wetenschappelijk bewijs.

 2. Dit artikel onderzoekt de gezondheidsvoordelen van ananassap en de wetenschappelijke gegevens om het gebruik als hoest te ondersteunen. Het kijkt ook naar andere remedies tegen hoest om mensen te helpen beslissen wat de juiste optie voor hen is.

Kan ananassap hoest verlichten?

 1. Veel gemeenschappen gebruiken natuurlijke remedies als alternatief voor zelfzorggeneesmiddelen. De Amish-gemeenschap heeft bijvoorbeeld traditioneel een remedie met ananassap gebruikt om hoest te behandelen.

 2. Dit soort huismiddeltjes hebben de afgelopen jaren een groter publiek bereikt. Sommige websites beweren dat ananassap vijf keer effectiever is bij de behandeling van hoest dan hoestmiddel. Maar is dit waar?

 3. Hoewel er wat medisch onderzoek is gedaan naar ananassap, is er behoefte aan meer bewijs van de effectiviteit ervan als middel tegen hoest.

 4. Ananassap is algemeen bekend als een lytisch middel, wat betekent dat het slijm helpt verdunnen, zodat het gemakkelijker is om te hoesten.

 5. Eén beoordeling, gepubliceerd in 2010 door onderzoekers van een instituut in India, is in andere artikelen aangehaald als bewijs dat ananassap een effectieve hoestbehandeling is. Het artikel richt zich echter op tuberculose in plaats van hoest.

 6. Het peer-reviewed artikel vermeldt dat een mengsel van ananassap, zout, peper en honing kan helpen slijm in de longen van mensen met tuberculose op te lossen.

 7. Het is echter onduidelijk uit de studie of deze bevinding centraal stond in het onderzoek. Als zodanig is het moeilijk om op deze bevinding te vertrouwen om de beweringen over ananassap als een effectief middel tegen hoest te ondersteunen.

 8. Dit ondermijnt de ervaringen van degenen die ananassap persoonlijk nuttig hebben gevonden bij het verlichten van een hoest. Het betekent alleen dat verder onderzoek nodig is om aan te tonen dat het effectief is.

Voordelen

 1. Hoewel de effectiviteit van ananassap als remedie tegen hoest nog steeds in het geding is, heeft het wel voedingswaarde-eigenschappen die suggereren dat het hoestsymptomen kan helpen verminderen. [! 8627 => 1140 = 3!

 2. Bromelaïne kan helpen de symptomen van astma en andere ademhalingsproblemen te verlichten en slijm af te breken. Een andere studie toont aan dat bromelaïne het potentieel heeft om kankercellen te bestrijden.

 3. Bromelaïne is niet specifiek bekend om hoest te verlichten, maar vanwege deze andere eigenschappen kan het sommige hoestsymptomen helpen verminderen. Het zal echter nog steeds afhangen van de oorzaak van de hoest.

 4. Wanneer u de gezondheidsvoordelen van ananassap overweegt, is het handig om te onthouden dat het ook bevat:

 5. Gezien de vele gezondheidsvoordelen van ananassap, is het weinig kwaad deze remedie te gebruiken om te genezen.

Recepten

 1. Als iemand graag ananassap probeert als remedie tegen hoest, zijn er recepten die ze kunnen proberen. Hier zijn twee eenvoudige ideeën om te beginnen.

Traditionele remedie tegen ananashoest

 1. De meest voorkomende remedie voor ananassap, en die in de vaak geciteerde Indiase onderzoeksstudie, gebruikt een paar eenvoudige ingrediënten.

 2. Om deze traditionele remedie tegen ananashoest thuis te maken, combineert u:

 3. Degenen die aanbevelen deze remedie te nemen, adviseren om driemaal daags een 1/4 kopje te drinken.

 4. Het is ook belangrijk om elke dag ongeveer 8 glazen water te drinken om het slijm te helpen bij het verplaatsen en afbreken.

Remedie tegen ananashoest met een trap

 1. Dit recept bouwt voort op het traditionele remedie-mengsel van ananashoest met de toevoeging van cayennepeper en gember voor een pittige kick.

 2. Om deze remedie thuis te maken, mengt u de volgende ingrediënten in een blender:

 3. Net als bij de traditionele versie, raden degenen die aanbevelen om deze remedie te nemen aan om driemaal daags een 1/4 kopje te drinken.

Andere huismiddeltjes

 1. Mensen kunnen andere remedies overwegen om slijm te verminderen als ze allergisch zijn voor ananas, proberen hun suikerinname te beperken of gewoon niet van de smaak van ananassap houden.

 2. Er zijn andere natuurlijke voedingsmiddelen en dranken die hoest kunnen verlichten of symptomen kunnen verzachten. Waaronder:

Dingen om te vermijden

 1. Sommige dingen kunnen het beste worden vermeden als iemand verkouden is, omdat ze de symptomen erger kunnen maken. Waaronder:

Traditionele remedies tegen hoest

 1. Als iemand erg verkouden is of hoest, kan het zijn dat huismiddeltjes niet voldoende zijn om zijn symptomen te verlichten. Met een arts praten en traditionele medicijnen proberen, is meestal de beste optie als dit het geval is.

 2. Vrij verkrijgbare remedies voor hoest omvatten:

 3. Tot slot is het belangrijk om het bewijsmateriaal achter alternatieve remedies te onderzoeken bij het behandelen van een hoest en om met een arts te spreken voordat u medicijnen gebruikt.

 4. Artikel voor het laatst beoordeeld op ma 28 augustus 2017. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Pillai, K., Akhter, J., Chua, T. C., Morris, D. L. (2013, 9 april). Antikanker-eigenschap van bromelaïne met therapiepotentieel bij kwaadaardig peritoneaal mesothelioom [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407