Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Werkt het alkalische dieet?

Werkt het alkalische dieet?

 1. Sommige onderzoeken suggereren dat het volgen van een alkalisch dieet de gezondheid van mensen met een nierziekte kan verbeteren. Dit wordt echter niet bereikt door de pH van het bloed te wijzigen.

 2. Het alkalische dieet moedigt mensen aan om meer fruit en groenten te eten en minder verwerkt vlees en vetrijke zuivelproducten. Om deze reden kan het alkalische dieet de gezondheid nog verbeteren.

 3. Een handvol studies laat ook zien dat het eten van voedingsmiddelen met weinig zuur de gezondheid verbetert, hoewel ze de bloed-pH niet verhogen.

 4. In dit artikel kijken we naar claims rond het alkalische dieet, of ze waar zijn, en hoe het voedsel van het alkalische dieet de gezondheid kan verbeteren.

Werkt het?

 1. Wat veel mensen denken dat het belangrijkste voordeel van het alkalische dieet is, is onjuist.

 2. Het alkalische dieet bevordert het verkeerde idee dat het mogelijk is om de pH van het bloed met het dieet te veranderen. Dit is niet waar en grote veranderingen in de pH van het bloed kunnen zelfs levensbedreigend zijn.

 3. Het is mogelijk om de pH van urine en speeksel te veranderen met een dieet. Wanneer de pH van deze vloeistoffen verandert, blijft de pH van bloed echter hetzelfde.

 4. Alkaliteit betekent dat iets een pH heeft die hoger is dan 7. Het menselijk lichaam is van nature licht alkalisch, met een bloed-pH van ongeveer 7,4.

 5. De maag is zuur, waardoor hij voedsel kan verteren. De pH van speeksel en urine verandert afhankelijk van voeding, metabolisme en andere factoren.

 6. Uit onderzoek is gebleken dat kankercellen sneller groeien in een zure omgeving. Aan de hand van dit onderzoek beweren aanhangers van het alkalische dieet dat een hoge bloed-pH kanker kan voorkomen.

 7. Studies naar alkaliteit en kanker hebben echter doorgaans kankercellen in een petrischaal en niet een menselijk lichaam betrokken.

 8. Het voedsel dat mensen met dit dieet eten, kan sommigen echter helpen een gezond lichaamsgewicht te behouden. Dit kan helpen gewichtsproblemen zoals diabetes te voorkomen.

Onderzoek naar het alkalische dieet

 1. Geen onderzoek heeft aangetoond dat het alkalische dieet de pH van het bloed kan verhogen.

 2. Sommige onderzoeken suggereren echter dat een alkalisch dieet de gezondheid kan verbeteren, hoewel niet op de manier zoals de aanhangers beweren. Alkalische diëten verminderen iemands consumptie van vet en verwerkt vlees en ze moedigen mensen aan om meer fruit en groenten te eten. Dit biedt verschillende gezondheidsvoordelen.

 3. Hier zijn enkele voordelen die aanhangers van een alkalisch dieet kunnen claimen, en het wetenschappelijk onderzoek ondersteunt of weerlegt ze:

Gewichtsverlies bevorderen

 1. Veel strategieën kunnen mensen helpen af ​​te vallen.

 2. Uiteindelijk is gewichtsverlies afhankelijk van het consumeren van minder calorieën dan één verbranding. Diëten met minder vet en calorieën kunnen gewichtsverlies bevorderen, maar alleen wanneer een persoon fysiek actief blijft en een gezond gevarieerd dieet eet.

 3. Een alkalisch dieet bevat meestal weinig calorieën, dus het kan mensen helpen af ​​te vallen.

Niergezondheid verbeteren

 1. Het verhogen van de pH van urine kan voor sommige mensen de gezondheid verbeteren.

 2. Volgens een onderzoek uit 2017 is het typische dieet van mensen in de Verenigde Staten erg zuur. Dit kan de nieren uitdagen. Voor mensen met een nierziekte kan een dieet met een lager zuurgehalte de symptomen verbeteren of zelfs het verloop van de ziekte vertragen.

 3. Voor de meeste mensen met chronische nierziekte is het niet nodig om een ​​specifiek alkalisch dieet te volgen. In plaats daarvan kan het verminderen van eiwitten, zoals melk, vlees en kaas, helpen.

Kanker voorkomen

 1. Sommige voorstanders van dit dieet beweren dat het kanker kan omkeren of chemotherapie kan ondersteunen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze beweringen ondersteunt en er zijn geen studies uitgevoerd die deze claims rechtstreeks hebben getest.

 2. Echter, significant bewijs uit een onderzoek uit 2010 suggereert dat het verminderen van vleesconsumptie en het eten van meer fruit, groenten en volle granen kanker zou kunnen voorkomen.

 3. De studie keek naar gegevens van het European Prospective Investigation 2010 for Cancer and Nutrition 2010. Het bleek dat het consumeren van vitamine C, vitamine A, vezels en een mediterraan dieet het risico op kanker zou kunnen verminderen.

 4. De American Cancer Society (ACS) beveelt een dieet aan dat vergelijkbaar is met, maar niet identiek, aan een alkalisch dieet. De ACS adviseert om bewerkte voedingsmiddelen, frisdranken en veel vetrijke voedingsmiddelen te vermijden. In plaats daarvan is het voordeliger om een ​​dieet te eten dat rijk is aan fruit, groenten en volle granen.

Hartziekten behandelen of voorkomen

 1. In de VS is hartziekte de belangrijkste doodsoorzaak. Leefstijlfactoren zoals slechte voeding en lage activiteitsniveaus leveren een belangrijke bijdrage.

 2. Een alkalisch dieet kan van nature het niveau van groeihormoon verhogen, maar het onderzoek is voorlopig en niet doorslaggevend. Uit onderzoek is gebleken dat groeihormoon de lichaamssamenstelling ondersteunt en de risicofactoren voor hartziekten verlaagt.

 3. Alkalische diëten bevatten ook vaak weinig vet en calorieën, wat van nature een gezond lichaamsgewicht bevordert en de risicofactoren voor hartziekten verlaagt. Ze verminderen of elimineren ook rood en verwerkt vlees, waardoor een belangrijke bijdrage aan hartaandoeningen uit het dieet wordt verwijderd.

Groeihormoonspiegels verbeteren

 1. Betere gezondheid van het hart is slechts een potentieel voordeel van hogere groeihormoonspiegels. Verbetering van groeihormoonspiegels kan ook een betere hersenfunctie bevorderen, met name geheugen en cognitie.

 2. Er zijn aanwijzingen dat groeihormoon de algehele kwaliteit van leven verbetert.

 3. Het bewijs dat een alkalisch dieet aan verhogingen van groeihormoonspiegels koppelt, is echter zwak. Sommige studies hebben aangetoond dat het corrigeren van een zeer zure omgeving met specifieke supplementen zoals bicarbonaat alkaliteit kan bevorderen, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat een alkalisch dieet vergelijkbare voordelen heeft.

Rugpijn verbeteren

 1. Een kleine hoeveelheid onderzoek suggereert dat het aanvullen van het dieet met alkalische mineralen zou kunnen helpen met symptomen van rugpijn.

 2. Dit onderzoek test niet direct de voordelen van een alkalisch dieet, dus het is onzeker of alkalisch voedsel zou kunnen helpen bij chronische pijn.

Osteoporose voorkomen

 1. Osteoporose is een belangrijke risicofactor voor botbreuken, vooral bij oudere mensen en vrouwen. Sommige voorstanders van dit dieet zeggen dat het de hoeveelheid calcium die in de urine verloren gaat, vermindert en dat dit het risico op osteoporose verlaagt. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat deze bewering ondersteunt.

 2. Dat gezegd hebbende, het eten van meer fruit en groenten kan de gezondheid van de botten verbeteren. Alkalische diëten zijn rijk aan deze voedingsmiddelen. Ze hebben ook de neiging om weinig eiwitten te bevatten, wat de gezondheid van botten en spieren ondersteunt.

 3. Het is daarom onwaarschijnlijk dat een alkalisch dieet osteoporose kan voorkomen. Extreem eiwitarme alkalische diëten kunnen ook een risicofactor voor osteoporose zijn. Een betere strategie is om meer magere eiwitten, fruit en groenten te eten.

Gezonde spieren bevorderen

 1. Mensen verliezen vaak spiermassa naarmate ze ouder worden.

 2. Dit verhoogt het risico op vallen en breuken van een persoon en kan ook bijdragen aan zwakte en chronische pijn. Een onderzoek uit 2013 biedt voorlopig bewijs dat een alkalisch dieet de spiergezondheid kan verbeteren.

 3. Onderzoekers onderzochten 2.689 vrouwen in een langlopend tweelingonderzoek. Ze vonden een kleine maar significante toename van spiermassa bij vrouwen die een meer alkalisch dieet volgden.

Alkalische dieetvoeding

 1. Mensen die geïnteresseerd zijn in het proberen van een alkalisch dieet, moeten meer voedingsmiddelen met weinig zuur eten.

 2. Deze omvatten:

 3. Linzen, tofu en sommige zaden zijn goede bronnen van eiwitten, maar het is belangrijk om voldoende te eten om de verwijdering van zuivelproducten en vlees goed te maken.

 4. Mensen die geïnteresseerd zijn in een alkalisch dieet, moeten voedingsmiddelen met veel zuur vermijden. Waaronder:

Samenvatting

 1. Een gevarieerd dieet is de gezondste optie. Mensen moeten streven naar een dieet dat een reeks verschillende eiwitten, granen, fruit, groenten, vitaminen en mineralen bevat.

 2. Het verwijderen van een enkele voedselgroep of soort voedsel uit een dieet kan het voor een persoon moeilijker maken om gezond te zijn. Alkalische diëten met een zeer laag eiwitgehalte kunnen mensen helpen afvallen, maar ze kunnen ook het risico op andere problemen, zoals zwakke botten en spieren, vergroten. [! 106288 => 1140 = 13!

 3. Hoewel het alkalische dieet de pH van het bloed niet echt verandert, kan het mensen helpen een breed scala aan gezond voedsel te eten, wat de algehele gezondheid verbetert.

 4. Mensen met ernstige medische aandoeningen of een geschiedenis van voedingsproblemen moeten een arts raadplegen voordat ze dit dieet proberen.

 5. Artikel laatst herzien vóór do 24 januari 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gonzalez, C. A., Riboli, E. (2010, september). Dieet- en kankerpreventie: bijdragen van de European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) study [!Abstract

 7. Levis, S., Lagari, V. S. (2012, december). De rol van voeding bij de preventie en het beheer van osteoporose [!Abstract

 8. Wass, J. A., Reddy, R. (2010, november). Groeihormoon en geheugen [!Abstract

 9. Welch, A. A., MacGregor, A. J., Skinner, J., Spector, T. D., Moayyeri, A., Cassidy, A. (2013, juni). Een hogere alkalische voedingsbelasting wordt geassocieerd met grotere indexen van skeletspiermassa bij vrouwen [!Abstract

 10. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 11. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407