Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Whole-Foods, plantaardig dieet: een gedetailleerde beginnershandleiding # x27; s gids

De onderste regel

 1. Er zijn veel argumenten over welk dieet het beste bij u past.

 2. Toch zijn gezondheids- en welzijnsgemeenschappen het erover eens dat diëten die de nadruk leggen op verse, hele ingrediënten en het minimaliseren van bewerkte voedingsmiddelen superieur zijn voor het algehele welzijn.

 3. Het plantaardige voedingspatroon voor hele voedingsmiddelen doet precies dat.

 4. Het richt zich op minimaal bewerkt voedsel, met name planten, en is effectief in het stimuleren van gewichtsverlies en het verbeteren van de gezondheid.

 5. Dit artikel bespreekt alles wat u moet weten over het hele voedsel, plantaardig dieet, inclusief de mogelijke voordelen voor de gezondheid, voedsel om te eten en een voorbeeld van een maaltijdplan.

Wat is een plantaardig, plantaardig dieet?

 1. Er is geen duidelijke definitie van wat een geheel plantaardig, plantaardig dieet (WFPB-dieet) is. Het WFPB-dieet is niet noodzakelijk een vast dieet - het is meer een levensstijl.

 2. Dit komt omdat plantaardige diëten sterk kunnen variëren, afhankelijk van de mate waarin een persoon dierlijke producten in zijn dieet opneemt.

 3. Desalniettemin zijn de basisprincipes van een plantaardig voedingsdieet als geheel:

 4. Om deze redenen wordt dit dieet vaak verward met veganistische of vegetarische diëten. Maar hoewel ze op sommige manieren vergelijkbaar zijn, zijn deze diëten niet hetzelfde.

 5. Mensen die veganistische diëten volgen, onthouden zich van het nuttigen van dierlijke producten, waaronder zuivel, vlees, gevogelte, zeevruchten, eieren en honing. Vegetariërs sluiten alle vlees en gevogelte uit van hun voeding, maar sommige vegetariërs eten eieren, zeevruchten of zuivelproducten.

 6. Het WFPB-dieet is daarentegen flexibeler. Volgers eten meestal planten, maar dierlijke producten zijn niet verboden.

 7. Terwijl een persoon die een WFPB-dieet volgt, geen dierlijke producten mag eten, kan een ander kleine hoeveelheden eieren, gevogelte, zeevruchten, vlees of zuivel eten.

Het kan u helpen af ​​te vallen en uw gezondheid te verbeteren

 1. Obesitas is een kwestie van epidemische proporties. In feite is meer dan 69% van de Amerikaanse volwassenen te zwaar of zwaarlijvig (1).

 2. Gelukkig kunnen veranderingen in de voeding en levensstijl gewichtsverlies vergemakkelijken en een blijvende invloed op de gezondheid hebben.

 3. Veel studies hebben aangetoond dat plantaardige diëten gunstig zijn voor gewichtsverlies.

 4. Het hoge vezelgehalte van het WFPB-dieet, samen met de uitsluiting van bewerkte voedingsmiddelen, is een winnende combinatie voor het afwerpen van overtollige kilo's.

 5. Uit een beoordeling van 12 onderzoeken met meer dan 1.100 mensen bleek dat degenen die waren toegewezen aan plantaardige diëten aanzienlijk meer gewicht verloren - ongeveer 4,5 pond (2kg) over een gemiddelde van 18 weken - dan die welke zijn toegewezen aan niet-vegetarische diëten (2).

 6. Het aannemen van een gezond plantaardig eetpatroon kan op de lange termijn ook helpen gewicht te verliezen.

 7. Uit een onderzoek bij 65 volwassenen met overgewicht en obesitas bleek dat degenen die waren toegewezen aan een WFPB-dieet aanzienlijk meer gewicht verloren dan de controlegroep en in staat waren om dat gewichtsverlies van 9,25 pond (4,2 kg) te verdragen een follow-up periode van een jaar (3).

 8. Plus, het eenvoudig verwijderen van de bewerkte voedingsmiddelen die niet zijn toegestaan ​​op een WFPB-dieet zoals frisdrank, snoep, fastfood en geraffineerde granen is zelf een krachtig hulpmiddel voor gewichtsverlies (4, 5).

Het komt een aantal gezondheidsproblemen ten goede

 1. Het gebruik van een plantaardig, plantaardig dieet is niet alleen gunstig voor uw taille, maar het kan ook uw risico verlagen en de symptomen van bepaalde chronische ziekten verminderen.

 2. Misschien is een van de meest bekende voordelen van WFPB-diëten dat ze hart-gezond zijn.

 3. Echter, de kwaliteit en soorten voedsel die in de voeding zijn inbegrepen.

 4. Een groot onderzoek bij meer dan 200.000 mensen ontdekte dat degenen die een gezond plantaardig dieet volgden dat rijk was aan groenten, fruit, volle granen, peulvruchten en noten, een aanzienlijk lager risico hadden op het ontwikkelen van hartaandoeningen dan diegenen die niet-plantaardige diëten volgen.

 5. Ongezonde plantaardige diëten met suikerhoudende dranken, vruchtensappen en geraffineerde granen werden echter geassocieerd met een licht verhoogd risico op hartaandoeningen (6).

 6. Het consumeren van de juiste soorten voedsel is van cruciaal belang voor het voorkomen van hartziekten bij het volgen van een plantaardig dieet, daarom is het volgen van een WFPB-dieet de beste keuze.

 7. Onderzoek suggereert dat het volgen van een plantaardig dieet het risico op bepaalde soorten kanker kan verminderen.

 8. Uit een onderzoek bij meer dan 69.000 mensen bleek dat vegetarische diëten geassocieerd waren met een aanzienlijk lager risico op gastro-intestinale kanker, vooral voor degenen die een lacto-ovo vegetarisch dieet volgden (vegetariërs die eieren en zuivel eten) (7).

 9. Een ander groot onderzoek bij meer dan 77.000 mensen toonde aan dat degenen die vegetarische diëten volgden, een 22% lager risico hadden op het ontwikkelen van colorectale kanker dan niet-vegetariërs.

 10. Pescatarians (vegetariërs die vis eten) hadden de grootste bescherming tegen colorectale kanker met een 43% lager risico in vergelijking met niet-vegetariërs (8).

 11. Sommige onderzoeken suggereren dat diëten die rijk zijn aan groenten en fruit de cognitieve achteruitgang en de ziekte van Alzheimer bij oudere volwassenen kunnen vertragen of voorkomen.

 12. Plantaardige voeding bevat een groter aantal plantaardige stoffen en antioxidanten, waarvan is aangetoond dat ze de progressie van de ziekte van Alzheimer vertragen en cognitieve tekorten omkeren (9).

 13. In veel onderzoeken zijn hogere innames van fruit en groenten sterk geassocieerd met een vermindering van cognitieve achteruitgang.

 14. Uit een beoordeling van negen onderzoeken met meer dan 31.000 mensen bleek dat het eten van meer groenten en fruit leidde tot een vermindering van het risico op cognitieve stoornissen of dementie met 20% (10).

 15. Het aannemen van een WFPB-dieet kan een effectief hulpmiddel zijn bij het beheren en verminderen van uw risico op het ontwikkelen van diabetes.

 16. Uit een onderzoek bij meer dan 200.000 mensen bleek dat degenen die zich aan een gezond plantaardig voedingspatroon hielden, een 34% lager risico op diabetes hadden dan degenen die ongezonde, niet-plantaardige basis volgden diëten (11).

 17. Een andere studie toonde aan dat plantaardige diëten (veganistisch en lacto-ovo vegetarisch) in verband werden gebracht met bijna een vermindering van het risico op diabetes type 2 met 50% in vergelijking met niet-vegetarische diëten (12) .

 18. Bovendien is aangetoond dat plantaardige diëten de bloedsuikerspiegel verbeteren bij mensen met diabetes (13).

Het gebruik van een plantaardig voedingsdieet is goed voor de planeet

 1. Overschakelen op een plantaardig dieet is niet alleen goed voor uw gezondheid - het kan ook helpen het milieu te beschermen.

 2. Mensen die een plantaardig dieet volgen, hebben meestal kleinere ecologische voetafdrukken.

 3. Het aannemen van duurzame eetgewoonten kan helpen de uitstoot van broeikasgassen, waterverbruik en land dat wordt gebruikt voor de bio-industrie te verminderen, die allemaal factoren zijn in de opwarming van de aarde en aantasting van het milieu. [! 5035 => 1140 = 5!

 4. De studie meldde dat een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en landgebruik met 50% en 50% minder watergebruik kon worden bereikt door westerse voedingspatronen te verschuiven naar duurzamere, plantaardige voedingspatronen (14 ).

 5. Bovendien helpt het verminderen van het aantal dierlijke producten in uw dieet en het kopen van lokale, duurzame producten de lokale economie te stimuleren en vermindert het de afhankelijkheid van bio-industrie, een niet-duurzame methode voor voedselproductie.

Voedingsmiddelen om te eten op een volledig plantaardig, plantaardig dieet

 1. Van eieren en spek voor het ontbijt tot steak voor het avondeten, dierlijke producten zijn de focus van de meeste maaltijden voor veel mensen.

 2. Wanneer u overschakelt naar een plantaardig dieet, moeten maaltijden centraal staan ​​in plantaardig voedsel.

 3. Als dierlijk voedsel wordt gegeten, moet dit in kleinere hoeveelheden worden gegeten, met aandacht voor de kwaliteit van het artikel.

 4. Voedingsmiddelen zoals zuivel, eieren, gevogelte, vlees en zeevruchten moeten meer worden gebruikt als aanvulling op een plantaardige maaltijd, niet als het belangrijkste aandachtspunt.

 5. Als u uw plantaardige voeding met dierlijke producten aanvult, kies dan voor kwaliteitsproducten in supermarkten of, beter nog, koop ze bij lokale boerderijen.

Voedingsmiddelen om dit dieet te vermijden of te minimaliseren

 1. Het WFPB-dieet is een manier van eten die zich richt op het consumeren van voedsel in hun meest natuurlijke vorm. Dit betekent dat zwaar bewerkte voedingsmiddelen zijn uitgesloten.

 2. Richt u bij het kopen van boodschappen op vers voedsel en streef bij het kopen van voedsel met een etiket naar producten met zo min mogelijk ingrediënten.

 3. Hoewel gezond dierlijk voedsel kan worden opgenomen in een WFPB-dieet, moeten de volgende producten worden geminimaliseerd in alle plantaardige diëten.

Een voorbeeldmaaltijdplan voor een week

 1. Overstappen op een geheel voedsel, plantaardig dieet hoeft geen uitdaging te zijn.

 2. Het volgende menu van een week kan u helpen bij het opzetten van succes. Het bevat een klein aantal dierlijke producten, maar de mate waarin u dierlijk voedsel in uw dieet opneemt, is aan u.

 3. Zoals u kunt zien, is het idee van een geheel plantaardig voedingsdieet om spaarzaam dierlijke producten te gebruiken.

 4. Veel mensen die WFPB-diëten volgen, eten echter meer of minder dierlijke producten, afhankelijk van hun specifieke voedingsbehoeften en voorkeuren.

De onderste regel

 1. Een plantaardig dieet op basis van geheel voedsel is een manier van eten dat plantaardig voedsel viert en ongezonde producten zoals toegevoegde suikers en geraffineerde granen verwijdert.

 2. Plantaardige diëten zijn gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van uw risico op hartaandoeningen, bepaalde vormen van kanker, obesitas, diabetes en cognitieve achteruitgang.

 3. Plus, de overstap naar een meer plantaardig dieet is een uitstekende keuze voor de planeet.

 4. Ongeacht het type plantaardig, plantaardig dieet dat u kiest, zal deze manier van eten uw gezondheid zeker verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407