Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zeven gezondheidsvoordelen van kokoswater

Zeven gezondheidsvoordelen van kokoswater

 1. Kokoswater wordt gemaakt van de heldere vloeistof in groene kokosnoten. Het moet niet worden verward met kokosmelk, die is gemaakt van het water en het vlees in een volwassen kokosnoot. Meer dan 95 procent van kokoswater is water.

 2. Ondanks de recente explosie in populariteit, wordt kokoswater al eeuwenlang geconsumeerd in tropische regio's over de hele wereld. In de traditionele Ayurvedische geneeskunde wordt kokoswater verondersteld de spijsvertering, het plassen en zelfs de spermaproductie te helpen. Het wordt ook traditioneel gebruikt om uitdroging te behandelen en wordt in de tropen als ceremoniële geschenken gegeven. Hoewel het misschien geen wondermiddel is, heeft het veel gezondheidsvoordelen.

1. Natuurlijke sportdrank

 1. De natuurlijke elektrolyten van kokoswater maken het een uitstekende match voor traditionele sportdranken zoals Gatorade. Gemaakt zonder toegevoegde suiker, kleurstoffen voor levensmiddelen of kunstmatige zoetstoffen, grijpen veel mensen naar kokoswater als een meer natuurlijke prestatiedrank.

 2. Studies hebben aangetoond dat kokoswater net zo goed kan presteren als een traditioneel sportdrankje om je gehydrateerd te houden en vloeistoffen aan te vullen na een run. Kokoswater bevat echter minder natrium, de belangrijkste elektrolyt die je met zweet verliest, dan de meeste sportdranken. Het heeft ook minder koolhydraten dan veel drankjes bedoeld voor uithoudingsvermogen. Dit betekent dat het je misschien niet genoeg energie geeft voor een lange periode van oefening (langer dan 90 minuten), maar het zal je daarna helpen rehydrateren.

 3. Hoewel kokoswater u niet beter helpt te hydrateren dan water of traditionele sportdranken na het sporten, bleek uit een onderzoek dat het gemakkelijker was om voldoende te drinken zonder misselijkheid of maagklachten te veroorzaken. De onderzoekers raden ook aan kokoswater te vermijden met toegevoegde suikers omdat ze een goede hydratatie voorkomen en onnodige calorieën toevoegen.

2. Laag in calorieën

 1. Met slechts 45 calorieën in een kopje, is kokoswater volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek een prima vervanging voor calorierijke dranken zoals frisdrank of sap. Kokoswater bevat minder suiker en koolhydraten dan de meeste sappen. Het heeft ook meer mineralen en elektrolyten zoals natrium en kalium. Voor casual nippen kan het echter nog steeds niet concurreren met nul calorieën water.

3. Kalium

 1. Kokoswater heeft meer dan 10 keer de hoeveelheid kalium dan de meeste sportdranken. Een 8-ounce glas kokoswater zit vol met zoveel kalium als een banaan. De meeste Amerikanen voldoen niet aan de dagelijkse aanbeveling voor kalium. Met 405 mg per kopje kan het kalium in kokoswater u helpen krampen af ​​te wenden.

 2. Kalium helpt de vocht- en elektrolytenbalans in het lichaam te houden, vooral tijdens het sporten. Omdat er meer kalium dan natrium in kokoswater zit, kan het kalium het effect van natrium op de bloeddruk helpen compenseren en mogelijk zelfs helpen verlagen.

4. Calcium en magnesium

 1. Calcium is van vitaal belang voor meer dan alleen sterke botten en tanden. Het helpt spieren samentrekken en goed werken. Terwijl je traint, trekken je spieren aan je botten en breken ze iets af. Terwijl je lichaam herstelt, gebruiken je botten calcium om sterker te worden en te herstellen.

 2. Magnesium helpt calcium en kalium in spieren te brengen om te helpen bij contractie en ontspanning. Het helpt ook bij de productie van energie en ondersteunt de orgaanfunctie. Een zware training kan je uitgeput raken in magnesium en vatbaar zijn voor krampen, rusteloze spieren en spasmen.

 3. Hoewel kokoswater meer calcium en magnesium bevat dan andere sportdranken of vruchtensappen, is het geen geconcentreerde bron van beide mineralen. Kokoswater bevat minder dan 5 procent van uw aanbevolen hoeveelheid calcium en magnesium.

5. Antioxidanten

 1. Naast al zijn hydraterende voordelen, bevat kokoswater antioxidanten die helpen oxidatieve stress en vrije radicalen veroorzaakt door lichaamsbeweging te neutraliseren. Zoek naar vers kokoswater om de meeste antioxidanten te krijgen. Verwerkt en verhit gepasteuriseerd kokoswater bevat minder antioxidanten, volgens een recente studie.

6. Aminozuren

 1. Aminozuren zijn essentieel voor het repareren van weefsels en zijn de bouwstenen van eiwitten. Kokoswater bevat meer alanine, arginine, cysteïne en serine dan koemelk. Het is een belangrijke bron van arginine, een aminozuur dat uw lichaam helpt te reageren op stress (zoals de stress veroorzaakt door een moeilijke training). Arginine kan ook helpen het hart gezond te houden.

7. Cytokininen

 1. De hormonen die planten helpen groeien, ook bekend als cytokinines, worden ook gevonden in kokoswater. Aangenomen wordt dat deze verbindingen anti-veroudering en kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Tot op heden hebben echter geen grote studies aangetoond dat kokoswater kanker afweert.

De afhaalmaaltijden

 1. Het komt erop neer dat kokoswater een geweldige manier is om te rehydrateren na een zware, zweterige training. Wissel kokoswater voor een traditionele sportdrank en sla de toegevoegde suiker, kleurstoffen en andere synthetische ingrediënten over.

 2. Als u probeert af te vallen, kunt u in plaats daarvan het beste voor water kiezen. De Academy of Nutrition and Dietetics beveelt ook aan om water te kiezen als je niet te veel zweet, omdat kokoswater je niet beter hydrateert dan water en het komt met extra calorieën en suiker.

 3. Zoek vers, onbewerkt kokoswater om de meeste antioxidanten en een ware smaak van de tropen te krijgen.

 4. Artikel laatst beoordeeld op di 26 juli 2016. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407