Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn appels goed voor diabetes?

Zijn appels goed voor diabetes?

 1. Volgens de American Diabetes Association (ADA), hoewel ze suikers en koolhydraten bevatten, is het eten van appels en ander fruit geen probleem voor een persoon met diabetes type 1 of diabetes type 2.

 2. Appels bevatten een ander soort suiker dan voedsel met toegevoegde suiker, en ze bevatten ook vezels en voedingsstoffen. Een persoon met diabetes moet zich bewust zijn van de invloed van appels op deze vrucht om deze vrucht in een diabetes-gezond dieet op te nemen.

 3. In dit artikel bekijken we hoe het eten van appels en ander fruit mensen met diabetes kan beïnvloeden.

Overzicht: Zijn appels goed voor mensen met diabetes?

 1. Mensen met diabetes moeten letten op hun inname van koolhydraten om ervoor te zorgen dat hun bloedsuikerspiegel de hele dag stabiel blijft. Het is daarom logisch om voedingsmiddelen te controleren die koolhydraten en suikers bevatten.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een middelgrote appel in totaal ongeveer 25 gram (g) koolhydraten, en ongeveer 19 g is suiker.

 3. De meeste suiker in een appel heeft echter de vorm van natuurlijk voorkomende fructose en dit kan een ander effect op het lichaam hebben dan andere suikers. Fructose is anders dan de geraffineerde en verwerkte suikers die voorkomen in verpakte levensmiddelen zoals chocolaatjes en koekjes.

 4. Uit een beoordeling in het American Journal of Clinical Nutrition in 2017 bleek dat vervanging van glucose of sucrose door fructose leidde tot minder suiker en insuline in de bloedbaan na een maaltijd.

 5. Het USDA-rapport dat een middelgrote appel ongeveer 4 g voedingsvezels bevat en deze vezel kan helpen de opname van suikers in het lichaam te vertragen, wat kan helpen bij het voorkomen van pieken in suiker en insuline.

 6. Bovendien kan het combineren van fruit met een gezond vet of eiwit ook de piek in de bloedsuikerspiegel verlagen en een persoon langer een vol gevoel geven.

Appels en de glycemische index

 1. De glycemische index (GI) vergelijkt voedsel op basis van de waarschijnlijkheid dat ze bloedsuikerpieken veroorzaken. Voedingsmiddelen scoren tussen 0-100, waarbij water de laagste score heeft en glucose de hoogste score.

 2. Het lichaam absorbeert snel koolhydraten en suikers uit voedingsmiddelen met een hoge GI-score, zoals snoep. De koolhydraten van voedingsmiddelen met een lage GI-score komen langzamer in de bloedbaan en dus is er een lager risico op een bloedsuikerpiek.

 3. Cornflakes scoren bijvoorbeeld ongeveer 81 op de GI, afhankelijk van het merk en type. Dit is een hoge score. Appels scoren ongeveer 36. Dit is een lage score.

 4. In totaal kunnen appels een relatief lage invloed hebben op de insuline- en bloedsuikerspiegel in het lichaam. Dit maakt ze een geschikte vrucht voor mensen met diabetes, met mate.

Appels en koolhydraten tellen

 1. In het verleden adviseerden sommige artsen mensen hun koolhydraten te tellen als een manier om de bloedsuikerspiegel te beheren. De huidige richtlijnen voor diabetesmanagement zijn echter gericht op individuele behoeften en bevelen geen specifieke koolhydraatinname meer aan.

 2. Het is nog steeds van essentieel belang dat iemand de veranderingen die hij heeft na het eten van een appel in de gaten houdt, zodat hij weet wat hij in zijn lichaam kan verwachten als hij dat doet. Een persoon met diabetes moet zijn bloedsuikerspiegel regelmatig testen.

 3. Een arts zal adviseren over hoe vaak en naar welke doelen een persoon moet streven, omdat dit afhankelijk is van het individu.

 4. Bloedglucosemeters zijn online te koop.

Voordelen en voeding

 1. Veel mensen houden van appels vanwege hun eenvoud, maar ze zijn ook erg voedzaam.

 2. Een middelgrote appel van ongeveer 182 g bevat ongeveer:

 3. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen 2015-2020 bevelen aan dat volwassenen 22,4-30,8 g vezels per dag consumeren, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Een persoon kan zich vol voelen na het eten van een appel vanwege de combinatie van vezels, water en voedingsstoffen.

 4. Vitamine A en C zijn antioxidanten. Deze kunnen helpen ontstekingen te verminderen.

 5. Specifieke flavonoïden, zoals quercetine, zijn aanwezig in appels. Deze kunnen helpen bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel. Een beoordeling uit 2011 vond een verband tussen het eten van appels en een lager risico op diabetes.

 6. Al deze factoren maken appels een goede keuze als tussendoortje tussen de maaltijden.

 7. Een gevarieerd dieet volgen dat rijk is aan groenten en fruit, inclusief appels, is goed voor iedereen, maar misschien nog belangrijker voor een persoon met diabetes of prediabetes, wanneer er een hoog risico is op de aandoening.

 8. Lees hier meer over geschikt voedsel voor mensen met prediabetes.

Diabetes en ander fruit

 1. Een dieet rijk aan groenten en fruit is voordelig voor iedereen, en bepaalde vruchten bieden meer voordelen dan andere, vooral voor een persoon met een chronische gezondheidstoestand. [! 1416 => 1140 = 6!

Bessen en kersen

 1. Bessen bevatten minder suiker dan sommige andere vruchten. Ze bevatten van nature veel antioxidanten, flavonoïden en voedingsstoffen die het immuunsysteem en de algehele gezondheid van het lichaam helpen stimuleren.

 2. Net als appels bevatten kersen quercetine, wat gunstig kan zijn voor een persoon met diabetes.

 3. Rijk gekleurde bessen kunnen gezonde keuzes maken, waaronder:

 4. Het is mogelijk om bessen vers of bevroren te kopen. Gedroogde versies zijn mogelijk minder vullend, maar zijn ook een gezonde optie. Iedereen met diabetes moet echter de etiketten controleren op toegevoegde suiker, omdat dit niet altijd duidelijk is.

Andere vruchten

 1. Een persoon met diabetes kan met mate fruit eten, zolang hij maar geen allergie heeft.

 2. De ADA beveelt de volgende vruchten aan voor mensen met diabetes, op basis van hun GI-score:

 3. De meeste vruchten hebben een lage GI-score, volgens de ADA, maar de volgende hebben een gemiddelde score:

 4. Een persoon moet controleren hoe verschillende vruchten hun symptomen en bloedsuiker beïnvloeden, omdat de gevoeligheden van elke persoon anders kunnen zijn.

 5. Sommigen vinden dat ze fruit met een hoger suikergehalte moeten beperken of vermijden, afhankelijk van hoe ze de bloedsuikerspiegel beïnvloeden.

Moet u vruchtensappen vermijden?

 1. Een persoon met diabetes moet vruchtensappen kunnen consumeren die 100 procent echt fruit bevatten.

 2. Afhankelijk van hoe hun bloedglucosespiegels reageren, moet het individu mogelijk zijn inname beperken, omdat vruchtensappen een hogere concentratie suiker en minder vezels kunnen bevatten dan vers fruit.

 3. Dit kan een hogere piek in de bloedsuikerspiegel veroorzaken.

 4. Vier gram vruchtensap bevat ongeveer 15 g koolhydraten. Aandacht hebben voor de totale inname van koolhydraten tijdens de maaltijd is belangrijk voor het omgaan met diabetes. Een persoon moet vruchtensap opnemen in zijn koolhydraatvolgsysteem.

 5. Vruchtensappen met toegevoegde suikers zijn niet geschikt. Sommige vruchtensappen kunnen beginnen als fruit, maar het proces om ze in sap te veranderen, kan veel van de vezels en voedingsstoffen verwijderen. Wat overblijft na verwerking is vaak hoger in zowel suiker als calorieën dan het fruit zelf.

 6. Andere "vruchtensappen" bevatten weinig tot geen echt fruit. Het lezen van de ingrediënten en het concentreren op 100 procent echte sappen is cruciaal om een ​​hogere inname van voedingsstoffen te garanderen.

 7. Klik hier om enkele ideeën op te doen over smakelijke en bevredigende dranken op basis van fruit en andere dranken die geschikt zijn voor mensen met diabetes.

Outlook

 1. Appels zijn een zeer voedzame voedselkeuze en kunnen een bevredigende en gezonde snack zijn. Ze moeten een minimaal effect hebben op de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen met diabetes.

 2. Regelmatige controle van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels na het eten van appels kan iemand helpen te weten welke invloed appels op hen hebben. Mensen moeten altijd een verscheidenheid aan vers, gezond voedsel eten.

 3. Verse appels en andere appelproducten kunnen online worden gekocht. Mensen moeten kiezen voor verse appels in plaats van producten die zijn afgeleid van appels, omdat deze meer voedingsstoffen en vezels bevatten en geen toegevoegde suikers hebben.

 4. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 29 maart 2019. Bezoek onze Diabetes categorie pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Evans, R. A., et al. (2017). Chronische fructosesubstitutie voor glucose of sucrose in voedsel of dranken heeft weinig effect op nuchtere bloedglucose, insuline of triglyceriden: een systematische review en meta-analyse [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407