Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn druiven goed voor u?

De onderste regel

 1. Als je in een druif bijt, krijg je meer dan een uitbarsting van sappige, zoete, goedheid. Je krijgt ook een dosis voedingsstoffen en antioxidanten die je kunnen helpen goed te blijven. Druiven bevatten weinig calorieën en zijn vrijwel vetvrij.

 2. Druiven bestaan ​​al duizenden jaren. Terwijl druiven aan hun wijnstokken rijpen, worden ze doorzichtig groen, zwart, paars of rood.

 3. Sommige soorten druiven hebben eetbare zaden. Andere soorten zijn pitloos. Druiven zonder pit zijn misschien gemakkelijker te eten, maar druiven met zaden zijn meestal zoeter. Het zaad zelf kan licht bitter smaken. De druiven die u in uw plaatselijke supermarkt vindt, worden tafeldruiven genoemd. Wijndruiven worden gebruikt om wijn te maken. Ze zijn kleiner dan tafeldruiven, maar hebben een dikkere schil en grotere zaden.

 4. Hier is een blik op de voedingswaarde van druiven eten.

Druiven zijn een goede bron van polyfenolen

 1. Alle druivenrassen bevatten polyfenolen. Polyfenolen zijn verbindingen die druiven en andere planten hun levendige kleuren geven. Ze bieden ook bescherming tegen ziekten en milieuschade. Polyfenolen zijn bekende antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. De druivenschillen en pulp bevatten de meeste polyfenolen. Ze hebben ook de hoogste antioxiderende eigenschappen.

 2. Druiven zijn goed voor u, grotendeels dankzij hun polyfenolgehalte. Polyfenolen kunnen helpen vechten:

Druiven ondersteunen een gezond hart

 1. Eet druiven voor een gezonder hart. De polyfenolen in druiven kunnen hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Naast het opruimen van vrije radicalen, wordt gedacht dat druiven ontstekingsremmende effecten, anti-bloedplaatjeseffecten hebben en de endotheliale functie ondersteunen. Endotheliale disfunctie is gekoppeld aan risicofactoren voor opbouw in de slagaders (atherosclerose).

Druiven ondersteunen de gezondheid van het oog

 1. Ga verder, wortels. Druiven kunnen binnenkort uw plaats innemen als het beste voedsel voor de gezondheid van het oog. Volgens onderzoek van de Association for Research in Vision and Ophthalmology, kan het regelmatig eten van druiven de achteruitgang van het netvlies helpen beschermen. Dit leidt tot netvliesaandoeningen zoals maculaire degeneratie. In de studie werd de retinale functie beschermd bij muizen die dagelijks het equivalent van drie porties druiven kregen. Bovendien werden de muizenretina dikker en verbeterden de fotoreceptieve reacties.

Druiven kunnen de veroudering helpen vertragen

 1. Druiven bevatten resveratrol, een type polyfenol, dat kan helpen degeneratieve ziekten te voorkomen. Resveratrol kan uw levensduurgenen activeren en cellen helpen overleven.

 2. Druiven bevatten ook meervoudig onverzadigde vetten (PUFA's) zoals linoleenzuur. Linoleenzuur is een essentieel vetzuur dat overvloedig aanwezig is in de opperhuid van uw huid. Onderzoek toont aan dat de inname van PUFA's via de voeding belangrijk is voor de functie van de huidbarrière. PUFA's zijn ook gekoppeld aan fotoprotectie van de huid, een vermindering van ontstekingen in de huid. Ze kunnen ook de gevoeligheid van de huid verbeteren.

 3. Een populaire folkremedie is om geplette druiven rechtstreeks op de huid aan te brengen om de droge huid te verlichten en op te helderen.

Druiven kunnen het geheugen stimuleren

 1. Onderzoek toont aan dat fruit dat rijk is aan antioxidanten, zoals Concord-druivensap, helpt bij het verminderen van oxidatieve stress die tot veroudering leidt. In studies verhoogde deze reductie de prestaties van het verbale geheugen en de motorische functie.

 2. Eén onderzoek wees uit dat Concord-druivensap dat gedurende 12 weken werd ingenomen, het verbaal leren verhoogde bij volwassenen met een achteruitgang van het geheugen maar zonder dementie.

Druiven kunnen het metabool syndroom helpen voorkomen

 1. Volgens het National Heart, Blood en Lung Institute is het metabool syndroom de term voor een groep risicofactoren die uw risico op hartaandoeningen, diabetes en beroertes verhogen. Deze risicofactoren omvatten:

 2. Polyfenolrijke voedingsmiddelen zoals druiven kunnen helpen beschermen tegen het metabool syndroom. Onderzoeksresultaten suggereren dat polyfenolen van druiven, in het bijzonder polyfenolen van druivenpitten, het cholesterolprofiel, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel helpen verbeteren.

Druiven leveren vitamine K

 1. Druiven zijn een goede bron van vitamine K. Vitamine K helpt uw ​​bloed stollen. Vitamine K-tekort loopt u het risico op bloeding. Het kan ook uw risico op osteoporose verhogen, hoewel meer studies nodig zijn.

Druiven geven u vezel

 1. Druiven bevatten een kleine hoeveelheid oplosbare vezels. Dit kan de cholesterol- en bloedsuikerspiegel verlagen. Als u een onregelmatige darm heeft, kan het eten van meer vezels helpen.

Hoe zit het met rozijnen?

 1. Rozijnen zijn gedroogde druiven. Ze zitten boordevol polyfenolen. Rozijnen bevatten geen water, dus ze bevatten eigenlijk meer antioxidanten dan verse druiven. Een onderzoek uit 2012 ontdekte dat driemaal daags kauwen op rozijnen de bloeddruk kan verlagen. Rozijnen bevatten meer suiker en calorieën en zijn toch minder vullend dan druiven, dus het is het beste om ze met mate te eten.

Hoe druiven in uw dieet op te nemen

 1. Druiven zijn draagbaar en leuk om te eten. Het is gemakkelijk om een ​​bos te wassen en te genieten van een gezonde snack. Andere manieren om van druiven te genieten zijn:

Volgende stappen

 1. Druiven zijn goed voor je. Ze zitten boordevol antioxidanten en voedingsstoffen. Ze bevatten ook vezels en bevatten weinig calorieën. Het eten van een dieet rijk aan fruit zoals druiven kan het risico op:

 2. Druiven zijn heerlijk en gemakkelijk te eten, maar let op uw portiegrootte. Als je te veel in één keer eet, zullen de calorieën en koolhydraten snel oplopen. Dit kan de gezondheidsvoordelen teniet doen en uw risico op gewichtstoename verhogen.

 3. Druiven bevatten natuurlijke suiker, maar ze worden beschouwd als voedsel met een lage glycemische index (GI). Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat een enkele portie uw bloedsuikerspiegel aanzienlijk zal verhogen. Maar rozijnen zijn een ander verhaal. De suiker in rozijnen wordt geconcentreerd tijdens het uitdrogingsproces. Dit verhoogt hun GI-niveau tot matig. De American Diabetes Association stimuleert het eten van vers fruit als onderdeel van een gezond dieet. Gedehydrateerde vruchten zoals rozijnen moeten met mate worden gegeten.

 4. Van conventionele druiven is bekend dat ze pesticideresidu bevatten. Om uw blootstelling te verminderen, moet u ze grondig wassen en indien mogelijk biologische merken kiezen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407