Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn eiwitmaskers goed voor je huid?

Zijn ei-witte gezichtsmaskers goed voor je huid?

 1. Dit artikel gaat in op de mogelijke voordelen van gezichtsmaskers met eiwit, samen met enkele recepten voor maskers die mensen kunnen proberen te gebruiken op een vette of droge huid.

Potentiële voordelen

 1. De belangrijkste voedingscomponent van eiwit is eiwit. Een groot ei bevat 3,6 gram eiwit.

 2. Voorstanders van eiwitmaskers geloven dat dit eiwit huidverstrakkingseffecten heeft en overtollige olie uit de huid absorbeert.

 3. Sommige mensen zeggen ook dat eiwitten vitamines en mineralen bevatten die het algehele uiterlijk van de huid ten goede kunnen komen. Eiwitten bevatten echter weinig andere voedingsstoffen dan eiwitten.

 4. Het is belangrijk op te merken dat de huid fungeert als een barrière om de rest van het lichaam te beschermen. Het kan het aantal kleine deeltjes, zoals vitamines en mineralen, beperken dat het lichaam opneemt wanneer een persoon eiwitten op de buitenste huidlaag aanbrengt.

Hoe maak je een eiwitmasker

 1. Veel blogs en schoonheidswebsites bevatten een verscheidenheid aan recepten voor gezichtsmaskers die geschikt zijn voor verschillende huidtypen.

 2. De eerste stap om elk van hen te maken is om het eiwit van de dooier te scheiden. Het is mogelijk om dit te doen door deze stappen te volgen:

 3. Een andere optie is voor een persoon om de eierdooier in zijn handen te vangen en de rest van het eiwit in de kom te laten gaan. Het is belangrijk om beide handen grondig te wassen voor en na het gebruik van deze techniek.

 4. Eén eiwit is meestal voldoende voor een gezichtsmasker.

 5. Eiwit kan fungeren als de basis van een vloeibaar mengsel waaraan een persoon andere ingrediënten kan toevoegen om een ​​gezichtsmasker te maken.

Gezichtsmasker voor de vette huid

 1. Dit masker is vermoedelijk ideaal voor de vette huid. Het bevat citroensap, dat antibacteriële eigenschappen kan hebben.

 2. Een persoon kan het masker op de volgende manier maken:

 3. Mensen kunnen dit masker maximaal drie keer per week aanbrengen.

Gecombineerd huidgezichtsmasker

 1. Degenen die dit gezichtsmasker aanbevelen, zeggen dat het de huid kan voeden en tegelijkertijd de poriën aanspant, waardoor het ideaal is voor de gecombineerde huid.

 2. Dit masker is eenvoudig te maken en te gebruiken:

 3. Iedereen die een prik krijgt na het aanbrengen van een masker met citroensap, moet het masker onmiddellijk verwijderen.

Voedend gezichtsmasker

 1. Mensen beweren dat dit masker hydraterend kan zijn voor mensen met een zeer droge huid.

 2. Een persoon kan het masker als volgt maken:

 3. Voor dit masker is het misschien het beste om druiven met zaden te gebruiken, omdat bij het pletten van deze zaden potentieel gunstige druivenpitolie kan vrijkomen. Het mengsel moet er schuimig uitzien.

 4. Het is raadzaam om een ​​vochtinbrengende crème op de huid aan te brengen na het verwijderen van het masker.

Tips voor het gebruik van een eiwitmasker

 1. Hoewel er verschillende soorten gezichtsmaskers voor eiwitten zijn, mogen mensen deze alleen op een pas gereinigde huid aanbrengen. Ze moeten er ook voor zorgen dat ze hun handen grondig wassen voor en na het hanteren van het eiwit.

 2. Het gebruik van krachtige, opwaartse bewegingen om het masker aan te brengen, kan ook een verkwikkende gezichtsmassage zijn.

Risico's en overwegingen

 1. Eiwitmaskers dragen het potentiële risico van een allergische reactie met zich mee.

 2. Een allergie voor kippeneieren is de tweede meest voorkomende voedselallergie bij kinderen, en het treft ongeveer 1 tot 2 procent van de kinderen wereldwijd. Om deze reden is het van vitaal belang om geen witte gezichtsmaskers op baby's of kinderen te gebruiken.

 3. Voordat een persoon eiwitten op zijn gezicht aanbrengt, moet hij een pleistertest doen. Deze test omvat het aanbrengen van een kleine hoeveelheid eiwit op de rug van de hand, onder de kin of achter het oor.

 4. Wacht ongeveer 15 minuten en spoel vervolgens het eiwit af. Een persoon moet het gebied onderzoeken om er zeker van te zijn dat er geen roodheid, jeuk, zwelling of andere tekenen van een allergische reactie zijn.

 5. Rauwe eieren kunnen Salmonella-bacteriën bevatten, die een infectie kunnen veroorzaken als ze het lichaam binnendringen. Als een persoon eiwitten op zijn gezicht gebruikt, moet hij voorzichtig zijn bij het aanbrengen van het masker om ervoor te zorgen dat hij niet per ongeluk het ongekookte ei opeet.

 6. Het is ook cruciaal om te voorkomen dat het mengsel wordt aangebracht op open wonden of breuken in de huid waar bacteriën het lichaam kunnen binnendringen. Mensen moeten hun handen en gezicht altijd voorzichtig wassen wanneer ze rauwe eieren hanteren.

Andere tips en huismiddeltjes voor een gezonde huid

 1. Eieren zijn niet het enige eetbare ingrediënt dat een persoon aan gezichtsmaskers kan toevoegen om hun huid te verbeteren. Enkele andere voedingsmiddelen die mensen in een gezichtsmasker met eiwit kunnen opnemen, zijn onder andere:

 2. Mensen die geïnteresseerd zijn in experimenten met verschillende ingrediënten voor huidverzorging, moeten zich houden aan de onderstaande richtlijnen:

 3. Hoewel het mogelijk is dat deze thuisproducten de huid kunnen verbeteren, is het belangrijk om te onthouden dat er een gebrek is aan betrouwbaar wetenschappelijk bewijs om hun effectiviteit en veiligheid te ondersteunen.

 4. Huidverzorgingsproducten voor eiwitten die verkrijgbaar zijn bij dermatologen of bij veel drogisterijen, hebben meestal aan bepaalde kwaliteitscontrolenormen moeten voldoen. Dergelijke producten zijn mogelijk meer geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

 5. Deze producten zijn ook online beschikbaar.

Takeaway

 1. Eiwitmaskers kunnen een eenvoudige en betaalbare schoonheidsbehandeling thuis zijn omdat ze ingrediënten bevatten die veel mensen al in hun keuken hebben.

 2. Mensen kunnen eiwitten met verschillende ingrediënten mengen om gezichtsmaskers te creëren die specifiek zijn voor hun huidproblemen, zoals vettige of droge huid.

 3. Er is weinig bewijs om het gebruik van eiwitmaskers te ondersteunen om de gezondheid van de gezichtshuid te verbeteren. Wanneer gebruikers de maskers echter voorzichtig aanbrengen, is het onwaarschijnlijk dat deze behandelingen een risico vormen voor mensen zonder ei-allergie.

 4. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 7 november 2018. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Dhanapala, P., De Silva, C., Doran, T., Suphioglu, C. (2015, augustus). Het ei kraken: inzicht in overgevoeligheid voor eieren [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407