Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn er voedingsmiddelen met veel hyaluronzuur?

Interne temperatuur

 1. Er is geen tekort aan "wondermiddelen" die zogenaamd helpen bij het creëren van een mooie, soepele huid, ongeacht hoeveel ravage u er in het verleden heeft aan toegebracht - en hyaluronzuur is misschien een van hen. De naam is echter een beetje een verkeerde benaming, althans als het gaat om wat mensen meestal denken aan een zuur. In plaats van cellen te verbranden of af te blazen, houdt hyaluronzuur, ook bekend als hyaluronan, vocht vast en verbetert het de smering omdat het van nature tot 1000 keer zijn eigen gewicht in water heeft.

 2. Je lichaam produceert van nature deze heldere substantie en je hebt er op elk willekeurig moment ongeveer 15 gram van binnen. Hyaluronzuur werkt op een aantal plaatsen als smeermiddel, waaronder rond uw gewrichten en zenuwen en in uw spieren. Helaas neemt de natuurlijke productie van het lichaam op natuurlijke wijze af naarmate je ouder wordt.

 3. Voor degenen die een boost van hyaluronzuur willen, wordt het meestal gevonden in actuele schoonheidsproducten. In feite zit het waarschijnlijk in een aantal huidcrèmes die u al gebruikt. U kunt echter ook de hyaluronzuurvoorraden van uw lichaam van binnenuit vergroten door het in uw dieet op te nemen door meer dierlijke producten te eten of door hyaluronzuursupplementen te nemen.

Interne temperatuur

 1. Hyaluronzuur, dat het uiterlijk van de huid ten goede komt, wonden helpt genezen en een rol kan spelen bij de behandeling van osteoartritis, komt van nature voor in alle gewervelde dieren, inclusief de lichamen van vissen en kraakbeenweefsel van rundvlees, varkensvlees en gevogelte. Het kan ook worden geconsumeerd via gefermenteerde sojabonen.

De voordelen van hyaluronzuur

 1. Hyaluronzuur is aangeprezen als een "fontein van de jeugd", hoewel er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar hoe het uw huid kan verbeteren. Er wordt gezegd dat het werkt door de vorming van rimpels te verminderen, de huid soepel te houden en wondgenezing te bevorderen. Hyaluronzuur kan ook gewrichtspijn verminderen die wordt veroorzaakt door artrose.

Voedingsmiddelen rijk aan hyaluronzuur

 1. Hyaluronzuur komt van nature niet alleen voor in het menselijk lichaam, maar ook in alle gewervelde dieren. Onderzoek gepubliceerd in 2016 in het International Journal of Aging and Clinical Research merkte op dat voedingsmiddelen die hyaluronzuur bevatten, het hele lichaam of de kop vis omvatten, inclusief makreel, zeebrasem en paling, evenals de kraakbeenweefsels van rundvlees, varkensvlees en gevogelte. Volgens het onderzoek wordt de hoogste concentratie hyaluronzuur aangetroffen in de ogen en gewrichten van de dieren.

 2. Gelukkig voor vegetariërs zijn er ook plantaardige bronnen van hyaluronzuur. Volgens diezelfde studie uit 2016 kan de verbinding worden geconsumeerd door gefermenteerde sojabonen. De dermatologen van de Skin Associates in Zuid-Florida zeggen ook dat voedingsmiddelen zoals bladgroenten, paprika, wortelen, aardappelen, avocado's en noten hyaluronzuur bevatten.

Collageen en hyaluronzuur

 1. Collageen is volgens de Cleveland Clinic het meest overvloedige eiwit in uw lichaam, maar uw lichaamspeil neemt op natuurlijke wijze af naarmate u ouder wordt. Wanneer dat gebeurt, kunt u een schat aan problemen ervaren, waaronder meer rimpels en huid met de textuur van crêpepapier.

 2. Hyaluronzuur en collageen vullen elkaar aan als het gaat om het creëren van een dieet voor een optimale huid. Terwijl collageen de huid verstevigt, hydrateert het hyaluronzuur en houdt dat collageen vast door water vast te houden. Als uw huid echter niet voldoende collageen bevat, kan hyaluronzuur niet zo vochtig en soepel blijven.

Voedingsmiddelen rijk aan collageen

 1. Hoewel je collageensupplementen kunt nemen of collageeneiwit aan smoothies kunt toevoegen, zijn er ook een aantal manieren om je collageenconsumptie te verhogen via eiwitrijk voedsel. Dit omvat rundvlees, kip, bonen, vis, zuivel en eieren.

 2. Bottenbouillon is bijzonder rijk aan collageen, of het nu is gemaakt van rundvlees, kip of visgraten. Je kunt het thuis maken door een heel scala aan botten, zoals het karkas van een geroosterde kip, beenderen van beenmerg of hamstokken, gedurende 12 tot 24 uur te koken in een slowcooker of snelkookpan of op een kookplaat. Het proces trekt het collageen uit de botten, waardoor een smaakvolle bouillon achterblijft die je kunt nippen of gebruiken om soep te maken.

 3. Vitamine C helpt het lichaam ook zowel collageen als hyaluronzuur te produceren. Eet een dieet rijk aan citrusvruchten, zoals sinaasappels, grapefruit en citroenen, om deze noodzakelijke verbindingen te produceren.

Supplementen met hyaluronzuur

 1. Als het idee van het eten van rundvlees, kip en visogen of gewrichten u niet aanspreekt en u niet zeker weet of u genoeg kunt krijgen van bladgroenten en andere groenten, overweeg dan hyaluronzuur supplementen in plaats daarvan. Gelukkig zijn er onderzoeken die aantonen dat de supplementen gunstig kunnen zijn voor zowel gewrichtspijn als huidverzorging.

 2. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in 2017 in Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology die gericht was op orale consumptie van hyaluronzuur, bepaalde dat de supplementen een positief effect hebben op rimpelvorming. Een ander stuk onderzoek, gepubliceerd in 2016 in Nutrition Journal, concludeerde dat hyaluronzuur voedingssupplementen een mogelijke behandeling zijn voor kniepijn bij mensen die lijden aan artrose.

 3. Mensen met een geschiedenis van kanker moeten echter eerst met hun arts praten voordat ze hyaluronzuursupplementen nemen. Onderzoek gepubliceerd in 2015 in het tijdschrift Clinical Drug Investigation merkt op dat injecties met hyaluronzuur een waardevol therapeutisch hulpmiddel kunnen zijn, maar orale consumptie kan de proliferatie van kankercellen bevorderen. Iedereen die overweegt een nieuw supplement te beginnen, moet in feite een korte bespreking met zijn arts hebben, omdat zelfs natuurlijke supplementen interacties kunnen veroorzaken of bijwerkingen kunnen hebben.

Hyaluronzuurproducten

 1. Hoewel het altijd een goed idee is om te proberen gezonde ingrediënten zoals hyaluronzuur uit uw dieet te halen, is deze specifieke verbinding ook beschikbaar als actueel middel in schoonheidsproducten.

 2. Als u het ingrediëntenetiket van uw favoriete schoonheidsproducten aanvinkt, merkt u mogelijk dat u al crèmes of serums gebruikt die hyaluronzuur bevatten. Het is een populaire bevochtiger, die verwijst naar ingrediënten die vocht vasthouden.

 3. Hyaluronzuur is ook een ingrediënt in injecteerbare dermale vullers, die het volume van de huidlaag vergroten. En omdat hyaluronzuur van nature in het lichaam wordt gemaakt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407