Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Macadamia-noten gezond?

Geladen met antioxidanten

 1. Macadamia-noten komen oorspronkelijk uit Australië, maar worden nu in heel Zuid-Amerika, Afrika en Azië geteeld. Deze noten staan ​​erom bekend dat ze rijk zijn aan vele soorten voedingsstoffen en antioxidanten, die op een aantal manieren uw gezondheid ten goede kunnen komen. Macadamia-noten kunnen ook worden gebruikt om oliën te maken die worden gebruikt bij de vervaardiging van veel producten.

Geladen met antioxidanten

 1. Macadamia-noten zijn goed voor u, omdat ze rijk zijn aan vitamine B1 (thiamine), verschillende mineralen en gezonde onverzadigde vetten.

Macadamia-notenproducten

 1. Macadamia-noten zijn een soort boomnoot, zoals amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten en walnoten. Deze noten worden over de hele wereld gekweekt en geconsumeerd, en je kunt ze bijna overal produceren - van Hawaii tot Bolivia. Ze kunnen worden gebruikt om oliën te maken die dienen als ingrediënt in schoonheidsproducten, toiletartikelen en een scala aan voedingsproducten, zoals bakoliën en saladedressings.

 2. Macadamia-noten worden vaak alleen gegeten als snack en kunnen rauw, geroosterd of gezouten worden gegeten. Ze hebben een hoger vetgehalte dan veel andere noten, dus ze worden vaak gebruikt om notenboters te maken. Macadamia-noten zijn ook geïntegreerd in desserts en snoepjes, zoals koekjes, brownies en ijs, en kunnen ook worden gebruikt in salades en curry's of om vlees en vis te korsten.

 3. De manier waarop macadamia-noten worden geconsumeerd, kan een invloed hebben op hun voedingswaarde. Net als veel andere voedingsmiddelen, kunnen ze het beste worden gegeten nadat ze op laag tot middelhoog vuur zijn gekookt. Dit vermindert het risico op ontwikkeling van mogelijk schadelijke warmtegerelateerde verbindingen, zoals glycotoxinen. Het gebruik van lage tot gemiddelde hitte bij het roosteren of roosteren van macadamia's vermindert ook de vorming van schadelijke bioactieve verbindingen, maar geeft nog steeds een deel van het vet terug dat in deze noten wordt aangetroffen.

Macadamia Nut Nutrition Feiten

 1. Een standaard portie macadamia-noten is 28 gram (1 ounce), wat ongeveer 10 tot 12 noten is. Deze noten bevatten veel vetten, maar de meeste zijn gezonde vetten zoals omega-3 en omega-6-vetzuren, die goed zijn voor je hart, hersenen en immuunsysteem. Macadamia-noten zijn ook een goede bron van vezels, met 10 procent van de dagelijkse waarde (DV) per portie, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. Elke ons macadamia noten bevat:

 2. Macadamia-noten zijn rijk aan antioxidanten en bevatten kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) eiwitten, andere B-complexvitaminen en vitamine C en E. Ze bevatten kleine hoeveelheden mineralen zoals calcium, kalium, zink en selenium ook. Bovendien leveren macadamia's 203 calorieën per ounce, wat ongeveer 10 procent is van de totale calorieën die je elke dag zou moeten consumeren.

 3. Volgens de Food and Drug Administration kan het eten van 43 gram noten per dag het risico op hartaandoeningen helpen verminderen. De Cleveland Clinic beveelt aan om elke week vijf of meer porties noten te consumeren. Uit een studie uit 2015 in het International Journal of Epidemiology is echter gebleken dat het dagelijks eten van slechts een derde tot een halve gram noten ook gunstig kan zijn voor uw gezondheid.

Tree Nut Nutrition vergelijken

 1. Hoewel ze allemaal deel uitmaken van dezelfde familie, zijn boomnoten niet hetzelfde als het gaat om voeding. De meeste noten worden beschouwd als vetrijke, energierijke voedingsmiddelen en bevatten ongeveer hetzelfde aantal calorieën, maar de soorten en hoeveelheden vitaminen en mineralen die ze bevatten, verschillen vaak aanzienlijk.

 2. Macadamia-noten zijn een goede bron van gezonde vetten en mangaan, met 58 procent van de DV van dit mineraal per portie. Hazelnoten en walnoten lijken qua voedingswaarde redelijk op macadamia-noten. Net als macadamia's zijn ze rijk aan mangaan en leveren ze 87 procent van de DV per portie ter grootte van hazelnoten en 48 procent van de DV voor walnoten.

 3. Andere noten bevatten meestal hogere niveaus van andere voedingsstoffen. Cashewnoten zijn bijvoorbeeld een betere bron van eiwitten en leveren 10 procent van de DV per portie, vergeleken met de 4 procent die wordt gevonden in macadamia-noten. Amandelen bevatten 37 procent van de DV voor vitamine E per portie, terwijl slechts kleine hoeveelheden van deze voedingsstof worden aangetroffen in macadamia's. Evenzo zit er heel weinig vitamine B6 in macadamia's, terwijl pistachenoten je 24 procent van de DV geven voor B6 per portie.

Vetten en koolhydraten in noten

 1. Macadamia-noten bevatten aanzienlijk meer vet dan sommige soorten noten. Elke portie macadamia's van 1 ons heeft 21,4 gram vet. In vergelijking:

 2. Dit betekent echter niet dat macadamia's slecht voor u zijn. Volgens een studie uit 2015 in het Journal of Natural Sciences zijn de meeste vetten in macadamia-noten gezonde enkelvoudig onverzadigde of meervoudig onverzadigde vetten, die goed zijn voor je hart. Andere boomnoten, zoals walnoten, pistachenoten en hazelnoten, zijn ook goede bronnen van gezonde vetten, waaronder essentiële omega-3 en omega-6-vetzuren.

 3. Tegelijkertijd leveren macadamia's slechts ongeveer 4 gram koolhydraten per ons. Omdat ze zo rijk zijn aan gezonde vetten en weinig koolhydraten, zijn ze bijzonder geschikt voor koolhydraatarme diëten zoals het ketogeen dieet. Macadamia's zijn ook een goede bron van vezels, die kunnen helpen de spijsvertering te verbeteren en gastro-intestinale symptomen te bemiddelen die soms voorkomen bij vetrijke diëten zoals het ketogeen dieet.

 4. Bepaalde noten, zoals walnoten, zijn ook geschikt voor koolhydraatarme diëten, maar veel andere noten die rijk zijn aan gezonde vetten, zoals pistachenoten, moeten worden beperkt. Sommige noten met veel calorieën moeten helemaal worden vermeden als u een strikt koolhydraatarm of ketogeen dieet volgt.

Calorieën in boomnoten

 1. Over het algemeen worden boomnoten beschouwd als calorierijk voedsel. Met 203 calorieën per ounce bevatten macadamia-noten meer calorieën dan de meeste andere boomnoten. Bijvoorbeeld:

 2. Vergeleken met de calorieën in cashewnoten, die 7 procent van de DV voor calorieën bevatten, en de meeste andere noten, die 8 tot 9 procent van de DV voor calorieën leveren, zijn macadamia's niet significant verschillend . Ondanks dit kan hun caloriegehalte ze ongeschikt maken als een dieetvriendelijk voedsel. Ze zijn ook moeilijker te splitsen in bevredigende halve porties van slechts vijf of zes noten, in tegenstelling tot 10 hazelnoten of 25 pistachenoten.

 3. Mensen die een caloriearm dieet volgen, zijn vaak van mening dat ze calorierijk voedsel zoals noten moeten vermijden, ondanks hun hoge voedingswaarde. Er zijn niet veel caloriearme noten, behalve kastanjes, die slechts ongeveer 55 calorieën per portie van 1 ons bevatten. Van de boomnoten variëren kastanjes waarschijnlijk het meest van macadamia's, zelfs boven hun verschillende niveaus van vitaminen en mineralen. Het oliegehalte van kastanjes is bijvoorbeeld 2,26 procent versus 75,77 procent voor macadamia-noten.

 4. Ondanks hun hoge vet- en caloriegehalte zijn macadamia-noten een goede keuze voor lijners. Met mate gegeten, zullen ze er niet toe leiden dat je aankomt en zelfs kan helpen bij gewichtsbeheersing. Dit betekent dat ze mogelijk een van de gezondste noten zijn om te consumeren als je problemen als obesitas en diabetes type 2 probeert te bestrijden.

Voordelen Macadamia

 1. Macadamia-noten bevatten een flinke hoeveelheid mangaan, wat essentieel is voor de gezondheid van uw botten, huid en metabolisme. Onvoldoende hoeveelheden van dit mineraal kunnen leiden tot huiduitslag en blaren, osteoporose en verhoogde stemmingswisselingen en pijn die optreden tijdens de vrouwelijke menstruatiecyclus. Mangaan wordt over het algemeen als niet-toxisch beschouwd. Omdat het via de darm wordt uitgescheiden, is teveel consumeren onwaarschijnlijk, hoewel dit kan voorkomen bij mensen die mijnwerkers zijn of andere metaalbewerkers.

 2. Boomnoten, zoals macadamia's, worden allemaal als goed voor uw gezondheid beschouwd. Ze kunnen ook helpen cholesterol en triglyceriden te verlagen. Net als andere noten verbeteren macadamia's de gezondheid van het hart en verminderen ze de kans op hartaandoeningen.

 3. Uit een onderzoek uit 2015 in het International Journal of Epidemiology is echter gebleken dat het nuttigen van noten voordelen kan bieden die verder gaan dan het verbeteren van de gezondheid van uw hart. Regelmatig noten eten kan het risico op overlijden als gevolg van verschillende gezondheidsproblemen verminderen, waaronder:

 4. Hoewel 28 gram porties noten standaard zijn, kunnen de positieve effecten op uw gezondheid worden verkregen door slechts 10 tot 15 gram noten per dag te consumeren. Omdat noten sterk verschillen in voedingswaarde, is het een goed idee om de soorten noten die je eet te variëren.

 5. De antioxidanten in macadamia-noten zijn ook gunstig voor uw gezondheid. Maar je moet weten dat, net als andere noten, macadamia's antioxidanten in de schil zitten. Als je macadamia-noten eet waarvan de schil is verwijderd, is de kans groot dat ook de meeste antioxidanten zijn verwijderd. De antioxidanten in macadamia-noten kunnen ook worden verminderd als de noten op andere manieren worden geroosterd of gekookt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407