Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn orgelvlees goed voor u?

Zijn orgelvlees goed voor u?

 1. In de Verenigde Staten omvatten orgaanvlees alle dingen die als slachtafval worden onderscheiden. Aan de andere kant zijn de meeste Amerikanen gewend aan het eten van spiervlees, terwijl orgaanvlees niet wordt beschouwd als een hoofdbestanddeel van het westerse dieet.

 2. Orgaanvlees brengt echter een aantal risico's met zich mee, maar ook voordelen als het wordt geconsumeerd, ondanks hun voedingswaarde.

Wat is orgelvlees?

 1. Er zijn verschillende soorten orgaanvlees, waarvan sommige beter bekend zijn dan andere, waaronder:

 2. Orgaanvlees wordt soms "superfood" genoemd omdat het dichte bronnen van vitamines en voedingsstoffen zijn, waaronder:

 3. Over de hele wereld gebruiken veel verschillende culturen graag een dier in zijn geheel als voedsel, inclusief het gebruik van bloed, botten en organen.

 4. In de natuurlijke wereld is het bekend dat roofdieren de organen van hun prooi waarderen en bijvoorbeeld de lever eerst opeten omdat deze zo vol zit met voedingsstoffen.

Voordelen

 1. Hier is een overzicht van enkele van de meest voorkomende orgaanvlees en hun voordelen:

Liver

 1. Lever is het meest voedzame orgaanvlees en het is een krachtige bron van vitamine A. Vitamine A is gunstig voor de gezondheid van het oog en voor het verminderen van ziekten die ontstekingen veroorzaken, inclusief alles van de ziekte van Alzheimer tot artritis.

 2. Lever bevat ook foliumzuur, ijzer, chroom, koper en zink en staat bekend als bijzonder goed voor het hart en voor het verhogen van het hemoglobinegehalte in het bloed.

Nier

 1. Niervlees is rijk aan voedingsstoffen en eiwitten en bevat omega-3-vetzuren. Het is ook bekend dat het ontstekingsremmende eigenschappen bevat en goed is voor het hart.

Brain

 1. Hersenvlees bevat omega-3-vetzuren en voedingsstoffen. Deze laatste omvatten fosfatidylcholine en fosfatidylserine, die goed zijn voor het zenuwstelsel.

 2. De antioxidanten verkregen door het eten van hersenvlees zijn ook nuttig bij het beschermen van de menselijke hersenen en het ruggenmerg tegen schade.

Hart

 1. Het hart is rijk aan foliumzuur, ijzer, zink en selenium. Het is ook een geweldige bron van vitamine B2, B6 en B12, die alle drie in een groep staan ​​die bekend staat als B-complexe vitamines.

 2. B-vitamines in orgaanvlees hebben een cardioprotectief effect, wat betekent dat ze beschermen tegen hartziekten.

 3. B-vitamines worden ook geassocieerd met het handhaven van een gezonde bloeddruk, het verlagen van hoog cholesterol en het vormen van gezonde bloedvaten. Ze zijn gunstig voor de hersenen en bleken het risico op de ziekte van Alzheimer, dementie, depressie en angst te verminderen.

 4. Hartvlees is ook een geweldige bron van co-enzym Q10 (CoQ10). Dit is een antioxidant en kan helpen bij het behandelen en voorkomen van bepaalde ziekten, met name hartaandoeningen.

 5. CoQ10 heeft aangetoond het verouderingsproces te vertragen en het energieniveau te verbeteren.

Tongue

 1. Tongvlees is rijk aan calorieën en vetzuren, evenals zink, ijzer, choline en vitamine B12. Dit vlees wordt vooral als gunstig beschouwd voor mensen die herstellen van ziekte of voor vrouwen die zwanger zijn.

 2. Foliumzuur is de vitamine in orgaanvlees die als gunstig wordt beschouwd voor de vruchtbaarheid en voor het helpen voorkomen van foetale defecten bij een baby, zoals spina bifida en hartproblemen. Bovendien kan vitamine B6 helpen tijdens de ochtendmisselijkheidsfase van de zwangerschap.

Risico's

 1. Orgaanvlees bevat veel cholesterol en verzadigd vet. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt nu gedacht dat cholesterol en verzadigd vet belangrijk zijn voor een uitgebalanceerd dieet, maar ze moeten met mate worden geconsumeerd.

 2. Volgens de voedingsrichtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) moeten verzadigde vetten worden beperkt tot 10 procent of minder van de calorieën van een persoon.

 3. Voor volwassenen die hun cholesterol moeten verlagen, beveelt de American Heart Association aan dat verzadigd vet niet meer dan 5-6 procent van de dagelijkse inname van calorieën mag uitmaken.

 4. Er wordt ook algemeen aangenomen dat mensen met jicht het eten van orgaanvlees moeten vermijden, omdat ze purine bevatten, een molecuul dat wordt geassocieerd met opflakkeringen van jicht.

 5. Verder kan er een zorg zijn dat dieren die zijn blootgesteld aan toxines en pesticiden toxiciteit in hun organen zullen hebben. Het is echter belangrijk om te onthouden dat organen, zoals de lever en de nieren, als filters fungeren voor gifstoffen die het lichaam binnendringen, die gifstoffen afscheiden en niet opslaan.

Kwaliteit van orgelvlees

 1. Het is van vitaal belang om te weten hoe de dieren waarvan de organen worden opgegeten vóór het slachten werden grootgebracht.

 2. Afgezien van de morele implicaties, kan orgaanvlees verkregen van gestresste en mishandelde dieren allerlei problemen veroorzaken.

 3. Vetophopingen kunnen zich bijvoorbeeld vaak ophopen, vooral rond het hart en de nieren. Als het dier een ongezond leven heeft geleid, zijn hun interne organen ook niet gezond.

 4. Het wordt aanbevolen dat orgaanvlees afkomstig is van een boerderij die biologische methoden gebruikt en zijn dieren als weiland uitzet.

Afhaalbericht

 1. Veel orgaanvlees heeft een hoge voedingswaarde en kan op veel manieren zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam.

 2. Dat gezegd hebbende, er zijn risico's aan het eten van teveel orgaanvlees, en iedereen die overweegt belangrijke voedingswijzigingen aan te brengen, moet eerst zijn arts raadplegen en ervoor zorgen dat hij de voor- en nadelen grondig heeft onderzocht.

 3. Over het algemeen kan orgaanvlees echter, zolang het met mate wordt gegeten, een gezond en regelmatig onderdeel van een uitgebalanceerd dieet zijn.

 4. Artikel voor het laatst herzien door zo 3 september 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407