Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn Pindakaas Jelly Sandwiches gezond?

Bevat geen vet

 1. Broodjes met pindakaas en jam hebben veel voordelen. Goedkoop, vol eiwitten en gemakkelijk te maken, dit niet-Amerikaanse nietje heeft gezondheidsvoordelen in overvloed samen met zijn andere positieve punten.

Bevat geen vet

 1. Pindakaas is een gemakkelijke manier om eiwitten en vezels in uw kinderen te krijgen. Hoewel jam, jam en confituur suiker bevatten, hebben ze ook fruit. Dus deze krachtige sandwich-favoriet biedt veel waar voor zijn geld - vooral als je volkorenbrood gebruikt.

Gezonde PB en J

 1. Als je gestrest bent en geen tijd hebt om te lunchen of dineren, zorgen pindakaas en jam voor een snelle, kindvriendelijke maaltijd. Smeer wat pindakaas op een stuk brood, voeg een uitstrijkje jam toe en bedek het met een ander stuk brood. Eenvoudig en gemakkelijk.

 2. Om deze gezonde PB- en J-sandwich nog gezonder te maken, kunt u volkorenbrood, met fruit gezoete jam of confituur en volledig natuurlijke pindakaas gebruiken. Het maakt niet uit op welke manier je (pindakaas) je brood boter, je krijgt een gezonde voedselkeuze.

 3. Hoewel het vooral de pindakaas is die de pindakaas en jelly sandwich gezond maakt, als gelei of jam je kind pindakaas laat eten, is het waarschijnlijk de 12 gram suiker in een typische portie aardbeienjam.

Hoog in eiwitten

 1. Twee eetlepels pindakaas leveren 7 gram eiwit op. De hoeveelheid eiwit die je op een dag nodig hebt, varieert per leeftijd en geslacht, maar dat is nog steeds een goede bron van eiwitten.

 2. Voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 3 jaar is pindakaas ongeveer de helft van hun dagelijks benodigde eiwit, 13 gram. Kinderen van 4 tot 8 jaar hebben 19 gram nodig, dus het is nog steeds meer dan een derde van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH.

 3. De Amerikaanse ADH van eiwit suggereert dat meisjes en jongens van 9 tot 13 jaar elke dag 34 gram eiwit moeten eten, dus een enkele PB J met 2 eetlepels pindakaas biedt meer dan één- vijfde daarvan. Volwassen mannen hebben meestal 56 gram eiwit nodig, terwijl volwassen vrouwen meestal 46 gram nodig hebben, dus zelfs voor volwassenen is PB J een goede eiwitbron.

Rijk aan vitaminen en mineralen

 1. PB J is ook een goede bron van vitamines en mineralen. Diezelfde portie van 2 eetlepels pindakaas die zoveel eiwitten bevat, biedt ook het volgende:

 2. * Magnesium: 57 milligram, ongeveer 15 procent van de ADH voor vrouwen, 20 procent voor mannen

 3. * Fosfor: 107 milligram, ongeveer 15 procent van de ADH voor volwassenen

 4. * Zink: 0,85 milligram, 7,7 procent van de ADH voor mannen, 10,6 procent van de ADH voor vrouwen

 5. * Niacine: 4,6 milligram, ongeveer een derde van de volwassen ADH

 6. * Vitamine B-6: 0,017 milligram, bijna 14 procent van de ADH voor volwassenen

Gezondheid met pindakaas en hart

 1. Pindakaas heeft veel vet. Een portie van 2 eetlepels bevat 3,3 gram verzadigd vet en 12,3 gram onverzadigd vet. De American Heart Association suggereert dat de dagelijkse vetinname ongeveer 20 tot 35 procent van alle gegeten calorieën moet zijn. Dat is ongeveer 44 tot 78 gram vet.

 2. Maar niet alle vet is slecht voor je. Enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten zijn twee soorten vetten die je hart ten goede kunnen komen. Pindakaas heeft een hoge verhouding mono- en meervoudig onverzadigde vetten tot verzadigde vetten. Die verhouding is belangrijk voor de gezondheid van je hart.

 3. De verhouding van pindakaas is vergelijkbaar met die van olijfolie, en dat is een deel van wat uw gezondheid van het hart helpt. Een dieet rijk aan noten kan zelfs het risico op hartaandoeningen verminderen, volgens een studie uit 2015, gerapporteerd in JAMA Internal Medicine.

Fitness en PB J

 1. Outside Magazine stelt voor om pindakaas en jam met jam in te pakken voor je volgende uithoudingsvermogen. De PBJ-calorieën in een basissandwich, gemaakt met witbrood, pindakaas van het merknaam en Concord-gelei, zijn ongeveer 350, met 16 gram vet, 45 gram koolhydraten en 11 gram eiwit.

 2. Externe schrijver Michael Easter vergeleek PB J met energierepen voor een 24-uurs duurevenement en vond zonder twijfel PB J de voorkeur. Veel fitnessfanaten vinden pindakaas een gemakkelijke manier om een ​​groot aantal calorieën te consumeren wanneer ze snel veel energie nodig hebben.

 3. Pasen noemde de sandwich een leeg canvas, wachtend om aangekleed of aangekleed te worden. Gebruik wafels in plaats van brood of voeg fruit toe. Gebruik dikker brood of drie plakjes. Je volgende marathon kan worden gevoed door de boter met pindakaas en jam van je dromen.

 4. PB J gaat echter verder dan duursporters. ESPN meldt dat PB J een favoriet pregame-voedsel is onder NBA-teams.

Soorten PB J

 1. Dit is een sandwich met veel afwisseling. Smuckers Natural Chunky Peanut Butter heeft bijvoorbeeld 95 milligram natrium, maar als natrium een ​​probleem is, kunt u pindakaas gebruiken die zonder zout is gemaakt. Er zijn natuurlijke pindakaas gemaakt strikt met pinda's, of pinda's en zout. Er zijn biologische pindakaas gemaakt met biologisch geteelde pinda's.

 2. Eén sneetje volkorenbrood heeft ongeveer 2 gram vezels, dus u voegt nog meer vezels toe aan uw dieet als u uw sandwich maakt met twee sneetjes tarwebrood. Zorg echter dat je volkorenbrood gebruikt als je op zoek bent naar vezels. Brood met het label "tarwe" hoeft niet persé volkoren te zijn, lees daarom het etiket.

 3. U kunt fruit toevoegen aan uw PB J. Echte aardbeien in plakjes snijden om samen met de gelei of jam te gaan, is een goede manier om kinderen fruit te laten eten. Een andere goede manier is om bananen toe te voegen, die niet alleen vezels, maar extra zoetheid geven.

Jelly, Jam or Preserves?

 1. Jam bevat eerder stukjes fruit dan gelei, die tot een gladde textuur wordt gekookt. Jelly wordt gemaakt van gemalen fruit, waarbij de resterende vaste stoffen en zaden worden weggegooid. In jam worden de geplette vaste stoffen en zaden van fruit behouden. Conserven zijn gehakte stukjes fruit gemengd met suiker en gecombineerd met een siroop om ze bij elkaar te houden.

 2. Zelfgemaakte fruitjam is de beste manier om wat fruit te krijgen als je jam vergelijkt, volgens een artikel uit 2016 in het tijdschrift Cancers.

 3. Als u uw calorieën meetelt, maar nog steeds wat gelei nodig hebt om de pindakaas te krijgen, gebruikt u gewoon een dun uitstrijkje gelei, jam of confituur. Een eetlepel aardbeigelei bevat ongeveer 50 calorieën. Als zelfgemaakt geen optie is, zoek dan naar fruitbeleg, als suiker een probleem is.

Uw pindakaas kiezen

 1. Wanneer u pindakaas kiest voor uw PB J, is het type pindakaas van belang, zegt Consumer Reports. De voordelen van pindakaas zijn te vinden in de pinda's.

 2. De suikers en de toegevoegde oliën die ervoor zorgen dat de pindakaas niet scheidt, worden in de totale voedingsstoffen gesneden.

 3. Zoek naar natuurlijke en organische pindakaas die minder additieven bevatten. Sommige merken bevatten alleen pinda's en zout, en andere merken bevatten alleen pinda's.

PB J's American Heritage

 1. Het tijdschrift Boston Cooking School's Culinary Science and Domestic Science introduceerde wat mogelijk het eerste PB J-recept was. "Probeer kleine sandwiches te maken ... van drie zeer dunne lagen brood en twee vulling, één van pindapasta ... en bes of gelei van appel en krab voor de andere," schreef Julia Chandler Davis in 1901. "De combinatie is heerlijk, en voor zover ik weet, origineel. "

 2. Maar, zoals Outside Magazine opmerkt, de klassieke status van PB J ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen soldatenrantsoenen brood, Welch's Concord Grape Jelly en ingeblikte pindakaas bevatten.

 3. Vandaag de dag blijft de populariteit van de sandwich bestaan, gevoed door kinderen en sporters overal.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407