Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn rozijnen echt goed voor u?

Verminderde ziekterisico's

 1. Rozijnen zijn voedsel waarvan u houdt of haat. Als een verschrompelde druif, begrijp je misschien de benarde situatie van de rozijnen. Maar net als de druif en de meeste andere vruchten - inclusief gedroogde - zijn rozijnen goed voor je en vormen ze een gezonde aanvulling op je dieet. En omdat ze geen water bevatten, hoeft u niet veel te eten om de voordelen te krijgen.

Verminderde ziekterisico's

 1. Ja, rozijnen zijn echt goed voor je. Ze helpen je in een kleine portie aan je dagelijkse fruitbehoeften te voldoen en leveren vezels, kalium, B-vitamines en koper.

Rozijnenvoeding

 1. Wanneer u debatteert of rozijnen echt goed voor u zijn, moet u begrijpen wat als een portie wordt beschouwd om dingen in perspectief te houden. Omdat rozijnen een gedroogde vrucht zijn, is de portiegrootte veel kleiner dan die van een gewone vrucht, zoals druiven. Dat komt omdat het verwijderen van het watergehalte de voeding concentreert en de portiegrootte vermindert.

 2. Een typische portie rozijnen is gelijk aan 1/4 kop. Ter vergelijking: een typische portie druiven is gelijk aan 1 kop.

 3. De voeding van rozijnen in een portie van 1/4 kopje, of een kleine doos met 1,5 ounce van rozijnen, omvat:

 4. Een typische portie rozijnen is geen belangrijke bron van veel voedingsstoffen, met uitzondering van koper. Een portie rozijnen levert 15 procent van uw dagelijkse waarde (DV) voor koper. Dit sporenelement helpt je lichaam ijzer te absorberen en helpt ijzer bij de vorming van je rode bloedcellen.

 5. Hoewel het geen belangrijke bron van deze voedingsstoffen is, kan het eten van 1/4 kopje gedroogd fruit je ook helpen dichter bij je dagelijkse behoeften aan kalium, ijzer, calcium, mangaan en magnesium te komen. Het is ook een bron van veel van de B-vitamines.

 6. Ter vergelijking met rozijnenvoeding bevat een portie druiven van 1 kop:

 7. Uw 1-portie druiven levert ook meer dan 10 procent van de DV voor mangaan en vitamine K. De 1/4 kop portie rozijnen levert slechts 6 procent van de DV voor mangaan en 1 procent van de DV voor vitamine K.

 8. Als u de calorieën tussen rozijnen en druiven vergelijkt, merkt u misschien dat rozijnen meer dan het dubbele aantal calorieën bevatten als druiven, in een aanzienlijk kleinere portie. Als u calorieën meet of uw gewicht in de gaten houdt, is het belangrijk om op het caloriegehalte te letten zodat u niet meer eet dan u nodig heeft. Te veel calorieën eten uit welke bron dan ook, van rozijnen of druiven, leidt tot gewichtstoename.

Voordelen van rozijnen

 1. Als u op zoek bent naar een snack die uw zoetekauw kan bevredigen en uw gezondheid kan verbeteren, voeg dan rozijnen toe aan uw snackrepertoire.

 2. De gezondheidsvoordelen van rozijnen zijn:

 3. In vergelijking met druiven hebben rozijnen drie keer de antioxiderende kracht, volgens Berkeley Wellness. Antioxidanten zijn stoffen die schade aan uw cellen helpen stoppen of vertragen. Het vullen van uw dieet met meer antioxidant-rijke vruchten en groenten, zoals rozijnen, kan u helpen beschermen tegen ziekten.

 4. Snoepen van rozijnen kan ook helpen uw bloeddruk te verlagen. Een op de drie volwassenen in de Verenigde Staten heeft hoge bloeddruk, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Een studie uit 2014 gepubliceerd in de Postgraduate Medicine heeft bewijs gevonden dat rozijnen de bloeddruk aanzienlijk kunnen verlagen.

 5. Rozijnen kunnen u ook helpen uw gewicht onder controle te houden, volgens een onderzoek uit 2017 gepubliceerd in Food Nutrition Research. Deze cross-sectionele studie, met gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey van 2001 tot 2012, wees uit dat regelmatige rozijnenconsumenten een lagere body mass index hadden dan niet-regelmatige rozijneneters. Ze hadden ook een hogere inname van veel gezondheidsbevorderende voedingsstoffen, zoals vezels, kalium en vitamine C.

 6. Het vervangen van uw gebruikelijke ongezonde voeding door rozijnen kan u ook helpen om uw bloedsuikerspiegel beter onder controle te krijgen als u diabetes hebt. Een studie uit 2015, gepubliceerd in Physicians and Sportsmedicine, vergeleek de bloedsuikerspiegel bij een kleine groep mensen met diabetes bij het snacken van rozijnen in vergelijking met bewerkte voedingsmiddelen. De onderzoekers ontdekten dat het eten van rozijnen als snack de bloedsuikerspiegel op zowel lange als lange termijn aanzienlijk verbeterde.

Glasvezel nader bekeken

 1. Vezel is een van de voordelen van rozijnen. Hoewel het niet als een belangrijke bron wordt beschouwd in een standaard portie van 1/4 kop, leveren die 1,6 gram vezels 6 procent van de DV en kunnen ze je zeker helpen dichter bij je dagelijkse doel te komen.

 2. De meeste Amerikanen krijgen onvoldoende vezels in hun dieet, gemiddeld ongeveer 16 gram, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Het toevoegen van meer vezels aan uw dieet verbetert niet alleen uw reizen naar de badkamer, maar kan ook de gezondheid van het hart verbeteren en het gemakkelijker voor u maken om een ​​gezond gewicht te behouden. Volwassenen hebben tussen de 25 en 30 gram vezels per dag nodig, afhankelijk van leeftijd en geslacht.

Over die suiker

 1. Ja, rozijnen zijn een bron van fruitsuiker. Maar dat betekent niet dat ze een ongezond voedsel zijn. In feite heeft de natuurlijke suiker in rozijnen, in tegenstelling tot de suiker uit uw suikerpot, alle voedingsvoordelen. Je moet geen rozijnen of andere soorten fruit vermijden vanwege hun suikergehalte.

 2. Terwijl Amerikanen veel meer suiker consumeren dan ze nodig hebben, komt het grootste deel van die extra suiker uit toegevoegde suiker - niet de natuurlijke suiker in voedingsmiddelen zoals rozijnen.

Rozijnen aan uw dieet toevoegen

 1. Er zijn veel manieren waarop u rozijnen aan uw dieet kunt toevoegen. Naast het serveren als alternatief voor ongezonde voedselsnacks, kun je rozijnen gebruiken om zoetheid en een boost van voeding aan sommige van je favoriete voedingsmiddelen toe te voegen:

 2. En als je zin hebt in een snack uit je kindertijd, maak dan de beroemde mierstammen van je moeder: een selderiestok gevuld met pindakaas en gegarneerd met rozijnen.

Je eigen rozijnen maken

 1. Als u rozijnen vermijdt omdat ze gewoon te droog zijn, kunt u overwegen er zelf een te maken door ze langzaam in uw oven te koken. Hiermee kun je het vochtgehalte en de smaak regelen, zodat je dikke, smaakvolle rozijnen krijgt.

 2. Bak eenvoudig uw grondig gewassen en gedroogde druiven op een geoliede bakplaat in een 225 F oven gedurende ongeveer vier uur of totdat uw druiven zijn verschrompeld naar uw wens. Geniet ervan als snack in plaats van ander ongezond voedsel of gebruik ze in je favoriete recept voor havermoutkoekjes. Bewaar je zelfgemaakte rozijnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast voor maximaal drie weken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407