Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zijn zwarte walnoten goed voor u?

Zijn zwarte walnoten goed voor u?

 1. Zwarte walnoten bevatten drie hoofdcomponenten die ze bij consumptie gunstig maken - antioxidanten, meervoudig onverzadigde vetten en fenolische verbindingen. De walnoten bevatten ook een reeks andere voedingsstoffen, waaronder vezels, eiwitten, melatonine en folaat, wat een type B-vitamine is.

 2. Of mensen ze nu in notenvorm eten of als supplement nemen, zwarte walnoten hebben veel potentiële gezondheidsvoordelen. Het is ook belangrijk om ook rekening te houden met mogelijke nadelen.

Verlaagd risico op hart- en vaatziekten

 1. De meeste experts zijn het erover eens dat het consumeren van noten, inclusief zwarte walnoten, goede verbindingen heeft om de gezondheid van het hart te verbeteren.

 2. Noten, zoals zwarte walnoten, bevatten veel vetzuren en antioxidanten die kunnen helpen de algehele gezondheid van het hart te verbeteren.

 3. Volgens het International Journal of Food Properties hebben talrijke belangrijke onderzoeken een positieve correlatie aangetoond tussen hogere notenconsumptie en lagere risico's op plotse hartdood, hartaanval en hartaandoeningen.

Bloeddruk verlagen

 1. Zwarte walnoten bevatten arginine, een aminozuur. Arginine verandert in salpeterzuur in het lichaam. Stikstofmonoxide is een vaatverwijder, wat betekent dat het de bloedvaten groter maakt. Volgens het International Journal of Food Properties kunnen vaatverwijders mogelijk de bloeddruk verlagen.

 2. Het dagboek meldt dat zwarte walnoten 3,62 gram (g) arginine per 100 g voedsel bevatten. Dit is iets hoger dan Engelse walnoten, die 2,28 g arginine per 100 g zwarte walnoten bevatten.

Verbeterde cholesterolwaarden

 1. Walnoten bevatten fytosterolen of plantensterolen. Fytosterolen zijn gunstig voor het lichaam omdat ze de opname van cholesterol in het lichaam beperken. Dit effect kan helpen het cholesterolgehalte van een persoon te verlagen.

 2. Zwarte walnoten bevatten 37 milligram (mg) meer fytosterolen dan hun Engelse walnoot-tegenhangers, volgens het International Journal of Food Properties.

 3. Omdat artsen hoge cholesterolspiegels associëren met grotere risico's op hartaandoeningen, is het laag houden van cholesterol essentieel voor de gezondheid van het hart.

Bescherming tegen neurologische aandoeningen

 1. Zwarte walnoten zijn rijk aan ellagitannines, een soort polyfenol. Ellagitannines hebben ontstekingsremmende en vrije radicalen bestrijdende eigenschappen in het lichaam.

 2. Volgens het tijdschrift Critical Reviews in Food Science and Nutrition helpen deze verbindingen het ontstaan ​​en de progressie van neurodegeneratieve ziekten in het lichaam te voorkomen. Voorbeelden van deze ziekten zijn de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer en amyotrofische laterale sclerose.

Verlaagd risico op leverkanker

 1. Een studie in het 2011 nummer van Farmaceutische Biologie heeft aangetoond dat kankercellen die in een laboratorium aan walnootextracten werden blootgesteld effectief waren in het voorkomen dat kankercellen zich vermenigvuldigden.

 2. De onderzoekers ontdekten dat de verbindingen chloroform en ethylacetaat bijzonder effectief waren in het voorkomen van vermenigvuldiging van leverkankercellen. De onderzoekers theoretiseerden dat zwarte walnoot preventieve en beschermende effecten kan hebben tegen leverkanker en sommige andere soorten kanker.

Verlaagd risico op prostaatkanker

 1. Zwarte walnoten bevatten veel y-tocoferol. Onderzoekers hebben deze voedingsstof gekoppeld aan het remmen van de groei van tumorcellen in prostaatkankercellen, volgens het International Journal of Food Properties.

 2. Hoewel onderzoekers geen specifieke dosis of hoeveelheid met beschermende eigenschappen voor prostaatkanker hebben kunnen identificeren, zijn deze verbindingen veelbelovend als een methode om het risico op prostaatkanker te verminderen.

Extra gerapporteerde voordelen

 1. Sommige onderzoekers geloven dat zwarte walnoten veel meer gezondheidsvoordelen hebben. Wetenschappers hebben deze echter niet in detail bestudeerd, zodat ze hun effectiviteit niet kunnen bevestigen.

 2. Voorbeelden van deze mogelijke voordelen zijn:

 3. Sommige mensen geloven dat plaatselijke pasta's van zwarte walnoot huidaandoeningen kunnen behandelen, zoals wratten, psoriasisplaques en aften. Onderzoekers hebben echter niet bewezen dat deze eigenschappen waar zijn.

Hoe in te nemen en aan het dieet toe te voegen

 1. Een persoon kan eenvoudig zwarte walnoten toevoegen aan voorgerechten, salades, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts.

 2. Walnootschelpen zijn erg dik en sommige mensen vinden ze moeilijk te kraken. Er zijn echter gepelde zwarte walnoten beschikbaar.

 3. Door walnoten te kiezen die een minimale verwerking en bereiding hebben ondergaan, zorgen ze er meestal voor dat ze hun voedingsprofiel behouden.

 4. Supplementfabrikanten verkopen ook zwarte walnoot als een enkel supplement of nemen het op met andere kruiden en fruit, zoals knoflook, cranberry en Echinacea.

 5. Mensen moeten altijd contact opnemen met hun arts voordat ze nieuwe supplementen nemen. Lees altijd zorgvuldig de aanwijzingen op de verpakking om een ​​veilig verbruik te garanderen.

Bijwerkingen

 1. Artsen beschouwen zwarte walnoten over het algemeen als mensen ze in kleine hoeveelheden eten of als supplement op korte termijn gebruiken.

 2. Artsen kennen de langetermijneffecten van het nemen van zwarte walnotensupplementen niet. Ook reguleert de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de supplementenindustrie niet, dus gebruik discretie bij het kopen van supplementen en koop deze altijd bij een gerenommeerd bedrijf.

 3. Sommige mensen melden allergieën na het eten van zwarte walnoten. Anderen melden maagirritatie en overstuur na het nemen van zwarte walnotensupplementen of het eten van de noten. Omdat artsen niet veel weten over de bijwerkingen van de consumptie van zwarte walnoten, raden ze aan dat borstvoeding of zwangere vrouwen de supplementen niet gebruiken.

 4. Zwarte walnoten bevatten ook stoffen die tannines worden genoemd en die het vermogen van het lichaam om andere medicijnen te absorberen kunnen verminderen. Als gevolg hiervan mag een persoon zwarte walnotensupplementen niet tegelijkertijd met zijn reguliere medicijnen consumeren of innemen. Wacht 1 tot 2 uur tussen het nemen van het supplement en het innemen van andere medicijnen is de beste manier om ervoor te zorgen dat ze allemaal effectief werken.

Samenvatting

 1. Zwarte walnoot is een natuurlijk voedingsproduct dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft, wat kan helpen bij het bestrijden van ziekten. Een persoon kan de noot in zijn dieet opnemen of een supplement selecteren dat het bevat.

 2. Overleg altijd met een arts voordat u een nieuw supplement inneemt, omdat het mogelijk is dat het nemen van zwarte walnoot kan interfereren met hoe goed het lichaam bepaalde medicijnen absorbeert.

 3. Artikel laatst beoordeeld op di 5 maart 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Sanchez-Gonzalez, C., et al .. (2015). Gezondheidsvoordelen van polyfenolen uit walnoten: een verkenning boven hun lipidenprofiel [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407