Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zoete aardappelen maken de zwangerschap zoeter voor u en uw baby

Overwegingen

 1. Ondanks wat de films u kunnen doen geloven, betekent zwangerschap niet dat u een onbeperkt dieet volgt. Terwijl je tijdens het tweede en derde trimester wel een paar extra calorieën eet, moeten die extra calorieën afkomstig zijn van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals de zoete aardappel. Meer voeding met het juiste voedsel inpakken zorgt ervoor dat zowel u als uw baby een gezonde en gelukkige zwangerschap hebben.

Overwegingen

 1. Zoete aardappelen tijdens de zwangerschap bevatten veel goede voeding voor zowel u als uw baby.

Eten voor twee

 1. Ondanks wat "eten voor twee" misschien klinkt, betekent uw dieet tijdens de zwangerschap niet dat u twee keer zoveel moet eten als normaal. Wat het echt betekent, is dat je niet alleen moet eten om je voedingsbehoeften te ondersteunen, maar ook de voedingsbehoeften van je baby.

 2. Tijdens de zwangerschap eet u meer calorieën - 300 extra calorieën per dag - maar niet tot uw tweede en derde trimester. Je wilt voorzichtig zijn met hoe je die extra calorieën uitgeeft, zodat jij en je baby de meeste voeding krijgen. Hoewel je misschien verlangt naar een extra kom ijs besprenkeld met chips, moet je in plaats daarvan een kom volkoren ontbijtgranen met magere melk toevoegen.

 3. Misschien geniet u niet van de regelmatige wegingen wanneer u naar uw OB / GYN gaat, maar de regelmatige controle van uw gewicht kan u en uw arts helpen beoordelen of u te veel eet. , niet genoeg of precies de juiste hoeveelheid. Te veel of te weinig aankomen kan de groei van uw baby en uw bevalling beïnvloeden.

Zwangerschapsvoedsel

 1. Je zwangerschapsvoedselkeuzes verschillen niet zo heel veel van wat je zou moeten eten als je een gezond dieet volgt als je niet zwanger bent en moet volledig voedsel uit alle voedselgroepen bevatten. Tijdens de zwangerschap moet je voedingsstof echter toenemen om de groei en ontwikkeling van je baby te ondersteunen, waardoor het veel belangrijker is dat je de meest voedingsrijke keuzes mogelijk maakt.

 2. Opmerkelijke voedingsstoffen waar u tijdens de zwangerschap speciale aandacht aan moet besteden, zijn onder meer:

Zoete aardappelvoeding

 1. Als het gaat om het inpakken van goede voeding, kun je echt niet fout gaan als het gaat om zoete aardappelen, en ze vormen zeker een gezonde aanvulling op je dieet tijdens de zwangerschap. Ze bevatten weinig calorieën, zijn vetvrij, rijk aan vezels en een uitstekende bron van vitamine A.

 2. Een medium gebakken zoete aardappel met de schil heeft:

 3. De zoete aardappel voldoet ook aan meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde (DV) voor kalium, koper, mangaan, vitamine C, niacine, thiamine en vitamine B6. De kleurrijke knol bevat ook enkele voedingsstoffen die u nodig heeft voor een gezonde zwangerschap, waaronder foliumzuur, ijzer en calcium, hoewel minder dan 10 procent van de DV.

 4. Maar de zoete aardappel is vooral bekend om zijn vitamine A-gehalte, in de vorm van bètacaroteen, dat voldoet aan 730 procent van de DV. Hoewel vitamine A essentieel is tijdens je zwangerschap, moet je voorzichtig zijn met hoeveel je krijgt uit bepaalde voedselbronnen.

 5. Voorgevormde vitamine A uit voedingsmiddelen zoals melk, eieren en lever, evenals supplementen, kan zich in uw lichaam ophopen en bij overmatige hoeveelheden tot toxiciteit leiden. Het is echter niet aangetoond dat provitamine A, de vorm van vitamine A die voorkomt in zoete aardappelen en andere groenten en fruit, hetzelfde effect heeft, waardoor zoete aardappelen tijdens de zwangerschap een goede keuze zijn voor het krijgen van enkele van uw essentiële voedingsstoffen.

Zoete aardappel tijdens de zwangerschap

 1. De zoete aardappel is een veelzijdige groente die gemakkelijk in uw zwangerschapsvoedselplan kan worden opgenomen. Je kunt er gewoon van genieten als een gezond tussendoortje om je tussen maaltijden door te brengen of als bijgerecht bij een maaltijd. Je kunt je zoete aardappel ook bedekken met Griekse yoghurt, gehakte walnoten en rozijnen of zwarte bonen, koriander en uien voor extra smaak.

 2. Je kunt hasj van zoete aardappel maken met je overgebleven aardappelen, sauteer ze met uien en paprika en serveer ze met je favoriete stijl eieren.

 3. Terzijde, zowel Griekse yoghurt als eieren zijn uitstekende toevoegingen aan uw zwangerschapsvoedselplan. Griekse yoghurt ondersteunt zwangerschap, calcium en eiwitbehoeften, terwijl eieren tijdens de zwangerschap eiwitten, ijzer en folaat leveren.

Zwangerschap Superfood-lijst

 1. Zoals bij de meeste superfoodlijsten, maken zoete aardappelen tijdens de zwangerschap zeker de snee. Maar je kunt ook een paar andere voedingsstofrijke items toevoegen aan je zwangerschapssupfoodlijst om je inname van voedingsstoffen te maximaliseren om jou en de gezondheid van je baby te ondersteunen, zoals:

 2. En u kunt natuurlijk zowel Griekse yoghurt als eieren toevoegen aan uw zwangerschapsvoeding.

Zwangerschap Superfood-lijst

 1. Zalm is een bron van kwik, dus over het algemeen wordt geadviseerd om uw inname te beperken tot niet meer dan twee porties per week. Je wilt ook zwaardvis, koningsmakreel, tegelvissen en haaien uit je zwangerschapsvoedsellijst verwijderen, evenals rauw koekjesdeeg, lunchvlees en ongepasteuriseerd sap en melk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407