Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Zwitserse snijbietvoeding, recepten voor gezondheidsvoordelen

Laatste gedachten over voordelen van Avocado

 1. Snijbiet is een van de meest indrukwekkende groenten die er is, omdat het een extreem hoge nutriëntendichtheid heeft. Het assortiment antioxidanten in snijbietvoeding is zowel te zien in de diepgekleurde groene bladeren als ook in het rood, paars en geel van de levendige, veelkleurige stengels en aders. Voordelen van snijbietvoeding zijn de vele vormen van polyfenol, betalain en carotenoïde antioxidanten die krachtig zijn in het bestrijden van schade door vrije radicalen, ontstekingen en ontwikkeling van ziekten.

 2. Sommige antioxidanten in snijbiet zijn onder andere: carotenoïden zoals bètacaroteen, luteïne en zeaxanthine die cruciaal zijn voor de gezondheid van het oog, en flavonoïden zoals quercetine en kaempferol die als antihistaminica werken en verminderen allergische reacties en ontstekingsreacties. (1) Snijbiet is ook een van de beste bronnen van betalains, in water oplosbare plantenpigmenten met een breed scala aan wenselijke biologische activiteiten, waaronder antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-kanker eigenschappen. (2)

 3. Bovendien bevat snijbiet een indrukwekkende hoeveelheid kalium, magnesium, calcium, koper en nog meer vitamines en mineralen. En met hoge niveaus van vitamine K, vitamine A, vitamine C en veel sporenelementen, is er bijna geen gezondheidstoestand die snijbiet niet kan helpen.

 4. Snijbietvoeding staat vooral bekend om zijn speciale chemische eigenschappen die het buitengewoon nuttig maken voor het voorkomen en behandelen van diabetes. Snijbiet helpt het bloedsuikerregulerend systeem in het lichaam door de activiteit van het enzym alfa-glucosidase te reguleren, wat helpt bij de langzame afgifte van glucose (suiker) in de bloedbaan.

Voedingswaarde Zwitserse snijbiet

 1. Snijbiet is een lid van de chenopod-plantenfamilie, die andere nuttige voedingsmiddelen bevat, zoals bieten, spinazie en quinoa. Groenten van Chenopod worden al eeuwenlang voor hun medicinale doeleinden gebruikt in traditionele vormen van volksgeneeskunde.

 2. Voedingsexperts geloven dat snijbiet en andere chenopod-groenten, zoals bieten, een zeer hernieuwbare en goedkope voedingsbron kunnen zijn voor veel populaties. Snijbietvoeding is zo gewaardeerd omdat de plant niet alleen kan worden gekweekt in een scala aan bodems en weinig licht en water nodig heeft, maar het biedt ook zo'n grote hoeveelheid voedingsstoffen. (3)

 3. In feite wordt snijbiet nu zelfs in de ruimte gekweekt! Snijbiet is een van de eerste gewassen die worden gekweekt in planetaire ruimtestations voor astronauten en werd gekozen vanwege het uiterst waardevolle voedingsprofiel en het gemak waarmee het kan worden geoogst. (4)

 4. Een kopje gekookte snijbiet bevat: (5)

Gezondheidsvoordelen van Swiss Chard Nutrition

 1. Snijbiet is een geweldige bron van vitamine K en calcium, twee belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn om een ​​sterke skeletstructuur te behouden. 99% van het calcium in het lichaam wordt opgeslagen in de botten, waar het nodig is om de botsterkte en mineraaldichtheid te behouden en om zwakke botten te voorkomen die tot fracturen kunnen leiden. (11)

 2. Slechts één kopje gekookte snijbiet levert maar liefst 636% van uw dagelijkse vitamine K-behoeften! Vitamine K is een essentiële voedingsstof voor de gezondheid van de botten en vermindert het aantal fracturen omdat het osteocalcine activeert, het belangrijkste niet-collageen eiwit dat helpt bij het vormen van botten. (12) Samen helpt deze voedingsstof die in snijbiet wordt gevonden, het botmetabolisme te moduleren, helpt bij botgroei en beschermt het lichaam tegen botmineraalverlies dat veel voorkomt bij het verouderingsproces.

 3. Snijbiet bevordert de spijsvertering door ontstekingen in het spijsverteringskanaal te helpen verminderen en de stoelgang te reguleren die gifstoffen uit het lichaam trekt. Phytonutrient betalains van snijbiet zijn uitstekend voor het ondersteunen van ontgifting door te werken als ontstekingsremmers en antioxidanten in de darm.

 4. Veel studies tonen aan dat het regelmatig eten van groenten met een hoog betalainegehalte een aanzienlijke bescherming biedt tegen bepaalde oxidatieve stress-gerelateerde aandoeningen, waaronder neuro-degeneratieve ziekten. (13) Betalains en de andere antioxidanten in snijbiet beschermen hersencellen tegen mutaties, beschermen tegen DNA-schade, verminderen vrije radicalen en verlagen het risico op aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

 5. Nog een ander voordeel van snijbietvoeding is dat deze groente een uitstekende bron is van carotenoïden genaamd luteïne en zeaxanthine, die de laatste tijd veel aandacht hebben gekregen vanwege hun vermogen om het gezichtsvermogen te beschermen en af ​​te weren oogaandoeningen.

 6. Deze carotenoïden kunnen het netvlies, het hoornvlies beschermen en verdedigen tegen ouderdomsaandoeningen van de ogen, waaronder maculaire degeneratie, glaucoom, nachtblindheid en staar. Ze doen dit door schadelijk blauw licht dat het oog binnenkomt te absorberen voordat het storingen in het netvlies kan veroorzaken. (14)

 7. Betalains in snijbiet beschermen ook de gezondheid van het zenuwstelsel, inclusief gespecialiseerde zenuwsignalering die cruciaal is voor de communicatie tussen de ogen en de hersenen.

 8. Snijbiet biedt een hoge hoeveelheid magnesium, kalium, calcium en andere mineralen die cruciaal zijn voor de gezondheid van spieren en het zenuwstelsel. Snijbiet bevat maar liefst 38% van uw dagelijkse magnesiumbehoefte voor elke portie gekookte snijbiet, die helpt de bloedsomloop te verbeteren en spierkrampen en pijn te verminderen die het gevolg zijn van een magnesiumtekort. (15)

 9. Het hoge magnesiumgehalte van snijbiet kan ook helpen bij het voorkomen van stressgerelateerde symptomen die hun tol eisen aan het zenuwstelsel, waaronder slapeloosheid, stemmingsstoornissen, hoofdpijn, hoge bloeddruk en een verhoogd risico op diabetes .

 10. Snijbiet zit boordevol antioxidanten die schade door vrije radicalen in het lichaam helpen verminderen en het verouderingsproces letterlijk vertragen. In feite wordt gedacht dat snijbiet alleen tot 13 verschillende soorten polyfenol-antioxidanten bevat. In 2004 konden onderzoekers ook negentien verschillende soorten betaxanthine-antioxidanten in snijbiet identificeren, evenals negen soorten betacyaninen tussen de verschillende soorten snijbiet. (6)

 11. Een van de primaire flavonoïde antioxidanten in de snijbiet is een flavonoïde genaamd syringinezuur. Syringinezuur staat erom bekend dat het de bloedsuikerspiegel reguleert, waardoor het de afgelopen jaren het onderwerp van veel onderzoek is geworden, omdat de diagnoses van diabetes zijn blijven stijgen. (7) Nog iets opmerkelijks aan de voeding van snijbiet? Het zijn anti-verouderende antioxidanten helpen ook om kanker, hartaandoeningen, oog- en huidaandoeningen, neurodegeneratieve aandoeningen en nog veel meer te voorkomen.

 12. Het bereik van antioxidanten in snijbiet komt de gezondheid van het hart op verschillende manieren ten goede door de ontstekingsniveaus te verlagen, aangezien snijbiet kan helpen ontstekingsreacties uit te schakelen. Deze reacties kunnen een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk verergeren en het risico op een hartaanval, beroerte of een andere vorm van hart- en vaatziekten verhogen.

 13. Snijbiet wordt beschouwd als een antihypertensieve groente omdat het veel sporenmineralen bevat die cruciaal zijn voor een goede bloedsomloop, de gezondheid van de bloedvaten en de hartslagregeling. (8) Magnesium, kalium, koper, ijzer en calcium zijn bijvoorbeeld allemaal mineralen in snijbiet die samenwerken om de vorming van rode bloedcellen, zenuwsignalering, vernauwing van de bloedvaten te helpen en de bloeddruk onder controle te houden.

 14. Een belangrijk voordeel van snijbietvoeding is dat de bladgroenten veel kankerbestrijdende antioxidanten en fytonutriënten bevatten - het is in feite een van de meest antioxidantrijke voedingsmiddelen op aarde! Enkele van de meest opvallende zijn bètacaroteen, apigenin flavonoïden zoals vitexin, quercetine, talrijke carotenoïden en een reeks betalains.

 15. Studies tonen aan dat snijbiet-extract de proliferatie van menselijke kankercellen kan remmen en fibroblasten kan stabiliseren, belangrijke cellen waaruit bindweefsel bestaat. (9) De antioxidanten in snijbiet worden geassocieerd met het vermogen om de groei van kankercellen uit borst-, dikke darm-, prostaat-, eierstok-, endometrium- en longtumoren te stoppen.

 16. Vanwege het krachtige vermogen van Zwitserse snijbiet om kanker te bestrijden, zijn onderzoekers begonnen met het testen van de zaden van snijbiet, naast extracten van snijbietbladeren, om te identificeren of ze als een natuurlijke kunnen worden gebruikt chemobeschermende behandeling.

 17. Snijbietvoeding is geprezen omdat het van de groene bladeren een krachtige bloedsuikerregelaar maakt. Snijbiet heeft voedingsstoffen waarvan wordt aangenomen dat het een van de beste groenten is voor mensen met pre-diabetes, diabetes of andere vormen van metabool syndroom of insulineresistentie. (10) Bepaalde flavonoïden die in snijbiet worden gevonden, helpen de activiteit van een enzym, alfa-glucosidase, dat koolhydraten in eenvoudige suikers afbreekt, te remmen, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​stabielere bloedsuikerspiegel te handhaven. Dit maakt snijbiet een antihypoglycemische groente en een van de beste voedingsmiddelen om op te nemen in een bloedsuikerstabiliserend dieet.

 18. Een ander uniek voordeel van snijbiet is het effect op bètacellen van de pancreas. Bètacellen in de alvleesklier zijn verantwoordelijk voor de productie van insuline, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Er wordt aangenomen dat snijbiet de bètacellen van de pancreas kan helpen regenereren en daarom helpt bij het effectiever beheersen van de insulineproductie.

 19. Naast zijn speciale fytonutriënten, bevat snijbiet een zeer goede hoeveelheid voedingsvezels, met bijna 4 gram per portie gekookte snijbiet. Vezels helpen om de afgifte van suiker in de bloedbaan na een maaltijd te vertragen, naast het hebben van gezondheid van het hart en voordelen voor de spijsvertering.

 20. Snijbiet bevat ook ongeveer 4 gram voedingsvezels in slechts één kopje gekookte greens, die helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren, de darm- en spijsvertering verbetert, constipatie en diarree voorkomt, en helpt ook om je voller te voelen in het proces.

Geschiedenis van snijbiet

 1. De naam van snijbiet is misschien een beetje misleidend, omdat het eigenlijk geen plant is die inheems is in Zwitserland, maar eerder werd "ontdekt" door een Zwitserse botanicus in 1753.

 2. Snijbiet, die de wetenschappelijke naam Beta vulgaris heeft, is eigenlijk inheems in regio's in de Middellandse Zee, waar het nog steeds een zeer populaire groente is. Er wordt aangenomen dat snijbiet al duizenden jaren deel uitmaakt van de voeding van mediterrane populaties. Zelfs de Griekse filosoof Aristoteles schreef over voeding voor snijbiet! Oude Griekse en Romeinse populaties groeiden vaak en aten snijbiet, al op de hoogte van zijn vele genezende eigenschappen.

 3. Snijbiet wordt al vele jaren in de volksgeneeskunde gebruikt als een natuurlijke decongestivum, allergieverlichter en pijnstiller (waarschijnlijk omdat het de ontsteking verminderde). Tegenwoordig worden snijbiet onder andere namen over de hele wereld gebruikt, zoals zilverbiet, zeebiet, spinaziebiet en krabbiet, en in Zuid-Afrika wordt snijbiet eigenlijk spinazie genoemd.

Swiss Chard kopen

 1. Snijbiet is meestal het hele jaar door te vinden in supermarkten, maar technisch gezien is het hoogseizoen in de zomermaanden van juni tot augustus. Dit is het moment waarop je waarschijnlijk de lekkerste, verse snijbiet op de boerenmarkten vindt. Het groeit meestal op het noordelijk halfrond en staat bekend als een gemakkelijke plant om te kweken, hoewel het zeer vergankelijk is als het eenmaal volgroeid en rijp is.

 2. Snijbiet is een lange en stevige groene bladgroente met een ietwat bittere en sterke smaak, vooral als deze rauw wordt gegeten. De meeste mensen geven de voorkeur aan de smaak van snijbiet wanneer deze wordt gekookt - en in combinatie met kruiden zoals zout of knoflook.

 3. Zoek naar snijbiet met lange, levendige bladgroenten die niet veel tekenen van verkleuring, verwelking of gaten vertonen. De stengel moet dik en knapperig zijn en mag in andere kleuren dan groen zijn; Zwitserse snijbiet kan bijvoorbeeld meestal worden gevonden in de kleuren wit, rood, paars, geel of zelfs veelkleurig.

 4. Was de snijbiet niet meteen na het kopen van snijbiet omdat dit hen aanmoedigt sneller te verwelken. Probeer in plaats daarvan ze in een plastic zak te doen en een vochtige papieren handdoek rond de stelen te wikkelen die vochtig blijven en de versheid verlengen. Probeer snijbiet binnen 4-5 dagen na aankoop te gebruiken. Je kunt de greens altijd koken en voor later invriezen, waardoor de voedingsstoffen behouden blijven en een geweldige aanvulling zijn op soepen, stoofschotels of sauzen onderweg.

Snijbietvoeding: hoe snijbiet te koken

 1. U kunt profiteren van de voordelen van snijbietvoeding door het in recepten op dezelfde manier te gebruiken als veel andere groenten zoals boerenkool, spinazie, boerenkool of mosterd. Het koken van snijbiet brengt een natuurlijke zoetheid naar voren en vermindert de bitterheid, waardoor snijbiet een geweldige aanvulling is op een verscheidenheid aan hartige en hartige recepten.

 2. Het wordt aanbevolen om Zwitserse snijbiet te koken of licht te bakken voordat u het eet. Dit helpt om bepaalde zuren in snijbiet te verminderen en de smaak en beschikbaarheid van voedingsstoffen te verbeteren. Je kunt dit doen door de bladeren snel 2-3 minuten in een open pan te koken (voeg geen deksel toe dat het proces een beetje belemmert), of door ze in een pan te bakken met wat olijfolie, bouillon of kokosolie totdat ze verwelkt zijn.

 3. Gerelateerd: Top 10 voordelen van Romaine Lettuce Nutrition (+ Recepten)

Swiss Chard Nutrition: Swiss Chard Recepten

 1. Hier is een eenvoudig Zwitsers snijbietrecept dat gezond, lekker en gemakkelijk te maken is.

 2. Totale tijd: 80 minuten

 3. Serveert: 4-6

 4. Probeer snijbiet toe te voegen aan deze romige broccolisoep, die absoluut heerlijk is en vol gezonde vetten uit kokosolie, die u helpen om de vetoplosbare voedingsstoffen van snijbiet beter te absorberen. Kokosolie heeft veel gezondheidsvoordelen en helpt zelfs bij het afvallen en helpt de stofwisseling te stimuleren, waardoor dit een maaltijd of bijgerecht vol voedingsstoffen is.

 5. Totale tijd: 30 minuten

Bezorgdheid met snijbiet

 1. Snijbiet bevat, net als andere groenten binnen dezelfde plantenfamilie, van nature stoffen die oxalaten worden genoemd. Oxalaten zijn normaal gesproken geen gezondheidsproblemen wanneer ze in normale, gematigde hoeveelheden worden gegeten, maar in zeldzame gevallen kan het eten van grote hoeveelheden oxalaten bepaalde gezondheidsproblemen veroorzaken.

 2. Oxalaten staan ​​erom bekend dat ze de opname van bepaalde mineralen, zoals calcium, mogelijk verstoren. Deskundigen zijn het er echter nog steeds over eens dat oxalaten geen bedreiging vormen voor de overgrote meerderheid van de mensen, en dat hun aanwezigheid in groenten zoals snijbiet absoluut niet opweegt tegen de vele gezondheidsvoordelen van deze voedingsmiddelen. Mensen die in het verleden nier- of galblaasproblemen hebben gehad, willen misschien echter geen snijbiet eten vanwege de oxalaten, omdat deze in sommige gevallen de symptomen kunnen verergeren.

 3. Je zou kunnen denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407