Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Chocolade bier taart
 
 
8-10 PortiesPTM45 min

Chocolade bier taart


Een vriend maakte dit steeds weer, ik moest smeken om het recept. Het was de beste chocoladetaart die ik al heel lang heb geproefd! Ik moest me afvragen of het het bier in het recept was ??? Het was gewoon geweldig.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. U hebt twee 20 centimeter (51 cm) cakeblikjes nodig, 2,5 centimeter (4 cm) diep, licht ingevet en de basisjes bekleed met bakpapier, licht ingevet.
 2. Klop de boter en suiker samen en klop ze 3 of 4 minuten goed door tot ze bleek en pluizig zijn. Maai geleidelijk de eieren in, beetje bij beetje, en klop goed tussen elke toevoeging.
 3. Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder en bicarbonaat frisdrank op een bak bakpapier.
 4. Meet de cacao en plaats deze in een aparte kom, roer geleidelijk de stout erin. Vet voorzichtig en lichtjes het eimengsel in met kleine hoeveelheden van het gezeefde bloem afwisselend met de cacao-stout. Vervolgens, wanneer beide zijn toegevoegd, verdeel de cake meng gelijkmatig tussen de 2 blikjes en strijk het uit.
 5. Bak de cake in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten. De cakejes moeten plat op de bovenkant liggen en moeten veerkrachtig aanvoelen en iets van de zijkant van het blikje gekrompen zijn. Laat ze 5 minuten in de blikken afkoelen voordat ze uitkomen op een rooster om verder af te koelen, waarbij het basispapier voorzichtig wordt verwijderd.
 6. Om de glazuurlaag te maken, klopt u de poedersuiker en -boter tot een mengsel en voegt u geleidelijk de stout toe, waarbij u ervoor zorgt dat deze na elke toevoeging goed gemengd wordt.
 7. Smelt de chocolade in een kom met heet water en zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Als het gesmolten is, haal je de kom uit het water en vouw je de chocolade voorzichtig in het mengsel.
 8. Verwijder een derde deel van het glazuur in een aparte kom en roer de gehakte walnoten erdoor. Nadat alle glazuur afgekoeld is tot een smeerbare consistentie, klemt u de cake op met de walnoten-glazuur. Spreid daarna de resterende tweederde van de kers over de bovenkant van de cake, met behulp van een paletmes.Vervolgens, bestrijk de walnoothelften met cacaopoeder en plaats deze bovenop de cake.
 9. Now try to be patient and allow the icing to become firm before eating!Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407