Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Chocolate chocolate chip zure room pond cake
 
 
12 PortiesPT
Notice: Undefined property: stdClass::$total in /home/recipe/websites/recipes/public/info.php on line 286
M
245 min

Chocolate chocolate chip zure room pond cake


  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Breng voordat je begint alle koude ingrediënten op kamertemperatuur: zet de zure room, boter en de eieren (scheid de eieren terwijl ze nog koud zijn) ongeveer een half uur voordat je het cakebeslag maakt.
 2. Verwarm een ​​oven voor op 160 graden (165 graden Celsius). Vet en bak een centimeter tube pan zachtjes. Schuif de bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder bij elkaar. Combineer de zure room en het vanille-extract in een aparte kom.
 3. Klop de boter met een elektrische mixer in een grote kom tot een romige massa, ongeveer 30 seconden. Voeg geleidelijk een kom toe met een inhoud van 1/2 liter suiker en klop op hoge snelheid tot het licht en luchtig is. Het mengsel moet merkbaar bleker zijn in kleur. Voeg de eierdooiers bij kamertemperatuur een voor een toe, zodat elke dooier in het botermengsel kan worden gemengd voordat de volgende wordt toegevoegd.
 4. Giet een derde van het bloemmengsel in en mix op lage snelheid tot het mengsel. Meng in de helft van het zure roommengsel. Voeg het bloemmengsel afwisselend met de zure room toe, meng tot enkel opgenomen. Vul in de chocoladeschilfers.
 5. Klop het eiwit en de room van wijnsteen in een schone mengkom met schone kloppers tot zich zachte pieken vormen. Voeg geleidelijk de overgebleven A-kop toe met een inhoud van 130 ml die suiker bevat en klop tot middelgrote stijve pieken worden gevormd (til je klopper op of klop recht omhoog: de punt van de piek gevormd door het eiwit zou iets moeten omkrullen.) Gebruik een garde of rubberen spatel om 0,33 van het meringuemengsel in het cakebeslag te vouwen om het lichter te maken.
 6. Vouw het overgebleven eiwitmengsel in het beslag tot het gecombineerd is. Giet het beslag in de voorbereide pan en verdeel het gelijkmatig. Bak de cake ongeveer 1 uur en 15 minuten, of tot de cake terugveert wanneer je hem licht aanklopt en een tandenstoker geplaatst in de taart komt het schoon.
 7. Laat de cake tien minuten in de pan afkoelen voordat je de cake op een rooster omdraait om volledig af te koelen.


Voeding

CaloriesCalorieën

Ik vond het geweldig

Recensies