Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Okinawa gezouten varkensvlees
 
 
4 PortiesPTM4440 min

Okinawa gezouten varkensvlees


Dit is een recept voor gezouten varkensvlees van Okinawa en hoe het wordt gekookt. In Okinawa, de meest zuidelijke regio van Japan, kun je varkensvlees vinden dat al gezout is maar soms is het te zout. Je kunt gezout varkensvlees gemakkelijk thuis maken. het betekent zelf dat je kunt bepalen hoeveel zout je wilt dat je varken wordt. Leer hoe je het zelf kunt doen door dit recept te controleren.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Was en dep de varkensbuik droog met papieren handdoeken. Spreid 2 eetlepels zout over de hele buik en wrijf het vervolgens zachtjes in met je handen.
 2. Sluit het varkensvlees of zet het in een luchtdichte container en koel het vervolgens 2-3 dagen in.
 3. Na 2-3 dagen haal je het varkensvlees uit de koelkast en laat het ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur komen voordat je begint te koken.
 4. Verhit een pan op hoog vuur. Voeg een beetje plantaardige olie toe en laat het dan opwarmen. Voeg het gezouten varkensvlees toe met de velzijde naar beneden gericht. Bak tot het oppervlak van de schil bruin is.
 5. Giet ongeveer 1 liter water in een pan en breng het dan aan de kook. Zet het gezouten varkensvlees in de pot met de velzijde naar boven en laat het water opnieuw koken. Laat het vuur laag en laat het 30 minuten sudderen.
 6. Zet het vuur uit en neem het varkensvlees uit de pot. De bouillon kan weggegooid worden omdat het erg zout is.
 7. Terwijl je wacht tot het varkensvlees is afgekoeld, snijd je de gember en crush je de teentjes knoflook.
 8. Leg het gezouten varkensvlees in een schone pot met de velzijde naar boven. Voeg de gember en geplette knoflookteentjes toe. Voeg awamori toe en giet 1 liter water.
 9. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook.Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat het varkensvlees ongeveer een uur sudderen tot het zacht is
 10. Verwijder het varkensvlees uit de pan en laat het afkoelen. Deze keer gebruikt het varkensvlees om het varkensvlees klaar te maken, een heerlijke varkensbouillon, zodat het kan worden gereserveerd en gebruikt voor andere doeleinden, zoals soepbasis bij het maken van Okinawa soba.
 11. In afwachting van het afkoelen van het varkensvlees, bereidt u de groentes van de salade.Toestel de groene sla en rasp de kool.U kunt andere slagroenten zoals komkommers of tomaten toevoegen. De groenten op een serveerschaal schikken.
 12. Snijd het gezouten varkensvlees in dunne plakjes en leg het op de groenten. Als u alles niet gebruikt, bewaar de rest van het gekookte gezouten varkensvlees dan een paar dagen in de koelkast of op de vriezer gedurende enkele maanden.
 13. Serveer het gesneden gezouten varkensvlees met groenten met een schijfje limoen.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407