Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

De yankee-mededinger:
 
 
10-12 PortiesPTM2H20 min

De yankee-mededinger: "ouderwetse chocoladelaagcake


Voor het beste resultaat, maak de frosting niet tot de cakes zijn afgekoeld en gebruik de frosting zodra deze klaar is. Als de frosting te koud en stijf wordt om zich gemakkelijk te verspreiden, wikkel de mixerkom dan met een handdoek gedrenkt in warm water en meng op lage snelheid tot het glazuur romig en glad lijkt. Gekoelde overgebleven taart moet op kamertemperatuur worden bewaard voordat hij wordt geserveerd, totdat het glazuur is verzacht.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. VOOR DE CAKE: Stel het ovenrek af op de middelste stand; verwarm de oven tot 350 ° F; vet twee 9-inch-ronde door 2-inch-hoge cake pannen met zachte boter; stofpannen met bloem en overtollig vet verwijderen.
 2. Combineer chocolade, cacaopoeder en heet water in een medium hittebestendige kom; zet de kom over de steelpan met 2,5 centimeter sudderend water en roer met een rubberen spatel tot de chocolade is gesmolten, ongeveer 2 minuten. Voeg een kop met een inhoud van 130 ml suiker toe aan het chocolademengsel en roer tot het dik en glanzend is, 1 à 2 minuten. Haal de kom van het vuur en zet opzij om af te koelen.
 3. Klop het meel, bakpoeder en zout in een middelgrote kom. Combineer karnemelk en vanille in een kleine kom. In een kom met een staande mixer voorzien van klopperhulpmiddel, klop de eieren en dooiers op middelhoog tot aan gecombineerd, ongeveer 10 seconden. Voeg resterend toe 1/3 liter suiker, verhoog de snelheid tot hoog en zwaai tot een pluizige en lichtere kleur, 2 tot 3 minuten. Vervang de garde met de paddle-opzet. Voeg het afgekoelde chocolademengsel toe aan het ei- / suikermengsel en meng op een gemiddelde snelheid tot alles goed is ingewerkt, 30 tot 45 seconden, pauzeren om de zijkanten van de kom af te schrapen met rubberen spatel. Voeg zacht geworden boter een eetlepel per keer toe, meng ongeveer tien seconden na elke toevoeging. Voeg ongeveer een derde bloemmeelmengsel toe gevolgd door de helft van het karnemelkmengsel, meng tot opgenomen na elke toevoeging (ongeveer 15 seconden). Herhaal het gebruik van de helft van het overgebleven bloemmengsel en alle overgebleven karnemelkmengsel (het beslag kan er uit zien). Schaaf de zijkanten van de kom af en voeg resterend bloemmengsel toe; mix op middel-lage snelheid tot het beslag grondig wordt gecombineerd, ongeveer 15 seconden. Verwijder de kom van de mixer en vouw het beslag een of twee keer met een rubberen spatel om eventuele overblijvende bloem op te nemen. Maak het beslag gelijkmatig tussen de voorbereide cake pannen; maak het deeg glad met de spatel tot de randen van de pan.
 4. Bak cakes totdat de tandenstoker in het midden wordt gestoken en er een paar kruimels aan vast zitten, 25 tot 30 minuten. Bak de koeken 15 minuten in de pan en keer ze om in een rooster. Koel de cake op kamertemperatuur vóór het glazuur, 45 tot 60 minuten.
 5. VOORBEREIDING: Smelt de chocolade in een hittebestendige schaal die over een steelpan wordt geplaatst en 2,5 cm water bevat dat nauwelijks sudderend is, af en toe roeren tot het glad is.Verwijder van het vuur en zet opzij. Verhit ondertussen de boter in een kleine pan op middelhoog vuur tot ze zijn gesmolten.Verhoog de hitte tot medium; voeg suiker, glucosestroop, vanille en zout toe en roer met hittebestendige rubberen spatel tot de suiker is opgelost, 4 tot 5 minuten. Voeg gesmolten chocolade, botermengsel en room toe om de kom met de staande mixer schoon te maken en goed door elkaar te roeren.
 6. Plaats de mixerkom boven een ijsbad en roer het mengsel constant met de rubberen spatel tot het glazuur dik is en net begint te harden tegen de zijkanten van de kom, 1 à 2 minuten (mattering moet 70 zijn). Plaats de kom op een staande mixer met paddlebevestiging en sla erop middellange hoge snelheid tot glazuur is licht en luchtig, 1 tot 2 minuten. Roer met rubberen spatel tot volledig glad.
 7. TO FROST CAKE: Plaats een cakevorm op serveerschaal of kartonnen rond. Spreid Een kom met een inhoud van 3/8 liter die frosting gelijkmatig over de bovenkant van de cake met spatel bevat. Plaats de tweede cakevorm erop en verdeel de overgebleven frosting gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten van de cake. Snijd in plakjes en serveer.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407