Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Forevermama's maïs chowda (chowder)
 
 
8 PortiesPT
Notice: Undefined property: stdClass::$total in /home/recipe/websites/recipes/public/info.php on line 286
M
55 min

Forevermama's maïs chowda (chowder)


  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Was hele aardappelen, laat hun vellen op; voeg ze toe aan een grote pan. Bedek ze met koud water en leg ze op hoog vuur. Bestrijk ze tot ze gaar zijn als je ze doorstoken hebt met een vork. Aardappelen verwijderen en afkoelen. (Kan de dag ervoor aardappelen koken en aardappelen in de koelkast plakken tot ze klaar zijn voor gebruik . Als het tijd is geknepen, kunnen ze op dezelfde dag worden gekookt en in de vriezer worden geplaatst om het koelproces te versnellen. Denk eraan om ze uit de vriezer te verwijderen, zodat ze niet bevriezen).
 2. Schil de schil van de aardappelen. Snijd de aardappelen in middelgrote dobbelstenen en leg ze opzij.
 3. Plaats een grote soeppan op je kookplaat boven op hoog vuur tot de pan heet is. Voeg gehakte bacon toe en bak tot ze bruin zijn tot de gewenste knapperigheid, af en toe roerend tot gelijkmatig bruin. Haal de pot van het vuur en verwijder met blokjes gesneden kom spek uit de pot en zet opzij.
 4. Giet het spekvet in een hittebestendige maatbeker. Voeg ongeveer 60 liter spekvet terug in de soeppan.
 5. Voeg de in blokjes gesneden ui toe aan heet spekvet; kook en roer tot ze transparant zijn. Voeg in blokjes gesneden gekookt spek toe en roer. Voeg naar smaak zwarte peper toe.
 6. Voeg alle maïs toe (zowel afgeroomd als gewoon met sap. Het gebruik van het maïssap is essentieel omdat het bijdraagt ​​aan de "oubollige" smaak). Verwijder de pan een beetje van het vuur. Dit zal alles afkoelen en het klaar maken voor de toevoeging van de zuivelfabriek.
 7. Voeg de helft en de helft toe en roer. Voeg de aardappelen toe en roer voorzichtig.
 8. Pas indien gewenst eventueel melk toe (het is allemaal een kwestie van smaak hoe dik of dun je bent van je chowder).
 9. Voeg zout en cayenne toe naar smaak. Voeg optionele boter toe (draagt ​​bij aan een rijke smaak, maar niet essentieel. Ik voeg alleen toe als het om een ​​feestje gaat, anders gebruik ik niet om calorieën te bewaren).
 10. Plaats de pot terug op middelhoog vuur. WEKEL goed van dichtbij zodat het niet kookt! Draai je om en laat sudderen als het op het punt staat te koken. Er vormen zich melkschuimpjes, maar dat is normaal. Pas kruiden aan met zout, peper en cayennepeper, indien nodig.
 11. Kook ongeveer 15-20 minuten meer of minder lang op een langzame temperatuur tot een gewenste dikte.
 12. OPMERKING: Merk op dat wanneer de chowder afkoelt, hij tijdens het zetten iets dikker wordt.Ik vond het geweldig

Recensies