Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Gekruide kip en couscous
 
 
4 PortiesPTM30 min

Gekruide kip en couscous


Nog een toevoeging geïnspireerd op een van mijn favoriete kookboeken. De couscous in dit is zo fragiel en smaakvol, het is de moeite waard om het alleen te maken. Samen maken ze een heerlijke midweek maaltijd in slechts 30 minuten. (Beschouw het als een zeer snelle reis naar Marokko .) Niet echt een maaltijd voor een gerecht, het is net zo eenvoudig gezien de couscous geen echt koken vereist.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Om de courgette te bereiden snijd je in blokken van 7,66 centimeter en in de lengte in twee helften. Haal het zachte hart uit de kom. Snijd de helften in de lengte in repen van ongeveer 1,25 centimeter dik aan de buitenkant. Voor kleurvariatie kun je een van de courgette vervangen door een gele zomerpompoen.
 2. Meng de kruiden in een kleine kom.
 3. Strooi 0.33 van de kruidenmix en wrijf in de kipblokjes.
 4. Breng in een grote pan het water, de bouillon en de hete saus aan de kook. Voeg de resterende kruidenmix toe. Zet tot een hoge temperatuur aan de kook en kook 3 minuten.
 5. Plaats de couscous in een afgedekte kom samen met het citroensap. Voeg 1/3 liter van de hete gekruide bouillon uit de pan toe en dek af. Laat het zitten totdat u klaar bent om te serveren.
 6. Voeg de kip en de wortels toe aan de sudderende bouillon en kook 3 minuten. Voeg de courgette toe en kook nog eens 2 minuten. (Ik vind mijn squash redelijk knapperig, als je dat liever hebt, voeg dan een beetje eerder toe. Zorg er gewoon voor dat de totale kooktijd is hetzelfde.) Voeg de krenten of rozijnen toe en bak een laatste minuut.
 7. Gebruik een vorkpluis de couscous en plaats de korrels op een serveerschaal.
 8. Gebruik een lepel met sleuven en breng de kip, groenten en rozijnen over naar de bovenkant van de couscous. (U kunt ook de couscous in een ring vormen en het vlees en de groenten in het midden plaatsen).
 9. Strooi er amandelen overheen.
 10. Serveer de pittige bouillon ernaast. Als je van een dikkere saus houdt, voeg dan snel een beetje maizena of pijlwortel toe aan de bouillon en breng aan de kook voor een minuut om te verdikken.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407