Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Gepekelde, gegrilde kalkoen
 
 
12-14 PortiesPTM1620 min

Gepekelde, gegrilde kalkoen


Ik hoorde over het eten van een paar vrienden die graag koken en dachten dat ik het zou proberen. Ik deed wat onderzoek op het web en kwam deze zoutoplossing van Emeril tegen. Ik heb mijn kalkoenen altijd met geweldige resultaten gegrild.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Om de pekeloplossing te maken, lost u het zout en de suiker in 12 liter koud water op in een grote, schone, stevige plastic opvangzak van voedselkwaliteit. Voeg de sinaasappels, citroenen, tijm en rozemarijn toe.
 2. Spoel de kalkoen binnen en buiten onder koud stromend water. Laat de kalkoen in de pekel, afgedekt en gekoeld tot 24 uur.
 3. Haal de kalkoen uit de pekel en spoel goed onder koud stromend water. Droog met papieren handdoeken aan de binnen- en buitenkant.
 4. Leg de kalkoen met de borstzijde naar boven in een grote, folie braadpan met een rooster. Kant van de geribbelde borst met oranje segmenten en wrijf aan alle kanten met de boter, vulling wat onder de schil.
 5. Kruid licht van binnen en van buiten met zout en peper.
 6. Vul de kalkoen met de ui, de resterende sinaasappel, bleekselderij, wortel, laurier, tijm, rozemarijn, salie en peterselie.
 7. Bind de drumsticks losjes samen met het keukenkoord. Grill de kalkoen, onbedekt, met de borstzijde naar beneden gedurende 1 uur.
 8. Verwijder van de grillbeurt en rijg met een kom met een inhoud van 1/4 liter die de bouillon bevat. Bedek met folie en blijf roosteren met de borstzijde naar boven totdat een vleesthermometer 70 graden registreert wanneer deze in het grootste deel van de dij wordt geplaatst, ongeveer 3 tot 3,5 uur totale kooktijd. Leg de kalkoen één keer per uur in een kom met een inhoud van 1/4 liter met een kop met een inhoud van 190 ml die kippen- of kalkoenmassa bevat.
 9. Verwijder van de grill en plaats op een schaal. Bestudeer met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten alvorens te snijden.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407