Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Griesmeel halwa
 
 
4-6 PortiesPTM35 min

Griesmeel halwa


Mijn vriend Chandra gaf me dit recept jaren geleden en het enige dat ik heb veranderd is dat ik water en melk gebruik. Haar familierecept gebruikte slechts 1/2 liter water. Voor mij is dit heel lief. Als je geen heel hebt zoetekauw gekort op de suiker die in het recept wordt gebruikt. Ik vind het het lekkerst koud (het smaakt minder zoet dan wanneer het warm is) en dien het als een dessert na een Indiaas diner, gesneden in wiggen of diamantvormen en besprenkeld met een paar heel fijne gehakte noten. Het verwarmt gemakkelijk in de magnetron als je het liever warm hebt. Ghee / geklaarde boter wordt verkocht in Aziatische supermarkten. Als je wilt serveren met wat slagroom.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Zet het griesmeel in een zware bodem droge pan, kook op een matig vuur tot het een licht goudbruine kleurt, dit is het lastige deel want als je denkt dat er niets gebeurt, brandt het.
 2. Het bruin worden kan ongeveer 10 minuten duren, schud de pan af en toe.
 3. Leg het gebrande griesmeel apart.
 4. Kook het water en melk in een andere pan, voeg de suiker, zout, kardemom en de kokosnoot toe, laat sudderen Ghee en bak de noten en sultanarozijnen op een matig vuur gedurende een paar minuten, voeg de noten en de ghee toe aan het water/melk mengsel.
 5. Voeg dan de griesmeel toe, roer de hele tijd, het zal geleidelijk dikker worden, de mijne is meestal klaar in 5 minuten.
 6. U bent op zoek naar de consistentie van zachte aardappelpuree.
 7. Overbrengen naar een schaal.
 8. Serveer warm, warm of koud.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407