Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


7 ongelooflijke voordelen van extra vierge olijfolie

7 ongelooflijke voordelen van extra vierge olijfolie

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 16 april 2019

 2. Olijfolie bij het koken is een gevierde praktijk over de hele wereld, zowel vanwege de veelzijdigheid als de vele verschillende voordelen voor de gezondheid. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is extra vierge olijfolie?

 1. Extra vergine olijfolie is de olijfolie van de hoogste kwaliteit die u op de markt kunt kopen, voornamelijk omdat het volledig mechanisch wordt bereid, zonder extra oplosmiddelen of chemicaliën. Bovendien wordt de olie, in tegenstelling tot veel andere bakoliën, gedurende het hele proces op een bepaalde temperatuur gehouden, zodat geen van de natuurlijke componenten en voedingsstoffen in de olie in gevaar komt. Vanwege de intensieve verwerkingsmethoden is dit ook de duurste soort olijfolie. De smaak en het aroma moeten die van verse olijven zijn, met een scherpe, kruidige en licht bittere smaak op de tong die heel aangenaam is.

 2. Je kunt extra vierge olijfolie drinken voor zijn gezondheidsvoordelen, en je kunt ook met deze olie koken, hoewel hoge temperaturen veel van de vetten en antioxidanten in de olie aantasten. Het rookpunt van deze specifieke olie is slechts 375 graden Fahrenheit, waardoor het de olijfolievariant is met het laagste rookpunt. Andere soorten olijfolie die vrij veel lijken op de extra vierge variëteit zijn pure olijfolie van eerste persing en lichte olijfolie.

Voeding extra vierge olijfolie

 1. Wat betreft voeding levert extra vergine olijfolie een hoog vitamine E- en vitamine K-gehalte, evenals fenolen, flavonolen, lignanen, flavonen en een breed scala aan vluchtige zuren, veel van die antioxidant van aard zijn. Deze actieve verbindingen en ingrediënten zorgen voor zoveel gezondheidsvoordelen van deze olie. Er zijn 120 calorieën in een eetlepel extra vierge olijfolie (EVOO), waarvan 100% afkomstig is van vetten. Olijfolie bestaat uit ongeveer 73% enkelvoudig onverzadigd vet en ongeveer 13% verzadigd vet, evenals 10% omega-6 en 1% omega-3.

Voordelen voor extra vierge olijfolie

 1. De meest bekende voordelen van extra vierge olijfolie zijn het vermogen om de gezondheid van de huid te verbeteren, de cardiovasculaire gezondheid te beschermen, de cognitie te stimuleren, kan het risico op bepaalde kankers verminderen, diabetes symptomen reguleren en versterken het immuunsysteem.

Skin Care

 1. Extra vergine olijfolie zit boordevol antioxidanten, zoals cafeïnezuur, polyfenolische verbindingen, flavonen en flavonolen, evenals hoge niveaus van vitamine E, die allemaal kunnen helpen oxidatieve stress te verminderen en zoek vrije radicalen in het lichaam. Door hun chronische ontsteking te voorkomen, kunt u een breed scala aan chronische ziekten voorkomen.

Hartgezondheid

 1. Er zitten veel vetten in deze olie, maar veel ervan zijn enkelvoudig onverzadigde vetten, die als "goede" vetten voor het hart worden beschouwd. Ze kunnen helpen het algehele cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te onderdrukken en uw risico op atherosclerose, hartaanvallen en beroertes te verlagen.

Eigenschappen tegen kanker

 1. Veel onderzoek is gedaan naar de effecten van extra vergine olijfolie op de groei van kanker in het lichaam. Zoals hierboven vermeld, kan het hoge gehalte aan antioxidanten in deze olie vrije radicalen zoeken voordat ze cellulaire mutatie kunnen veroorzaken, wat vaak de eerste stap is in de ontwikkeling van kanker (European Journal of Cancer Prevention, 2004). Oleocanthal is een stof in deze olie waarvan bekend is dat het snel apoptose van kankercellen veroorzaakt.

Obesitas

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Immuunsysteem

 1. Vitamine E zit in meetbare niveaus in olijfolie en deze antioxidant kan wonderen doen voor het immuunsysteem. Naast de andere antioxidanten, kan deze vitamine helpen om de druk op je immuunsysteem te verminderen en ziekteverwekkers en toxines te bestrijden terwijl ze zich ophopen in het lichaam.

Diabetes

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat olijfolie de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels kan reguleren, waardoor het een voorkeursolie is voor mensen met diabetes.

Cognition

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Verschil tussen extra vierge olijfolie Olijfolie

 1. Zoals eerder vermeld, zijn er enkele duidelijke verschillen tussen EVOO en gewone olijfolie, voornamelijk in de manier waarop ze worden verwerkt.

 2. John Staughton is een reizend schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de Universiteit van Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407