Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Martha's perfecte gebraden kalkoen
 
 
12-14 PortiesPTM6H30 min

Martha's perfecte gebraden kalkoen


Dit recept van Martha Stewart maakt de meest ongelooflijk vochtige en perfecte kalkoen. Mijn moeder, moeder en wet hebben dit recept alleen gebruikt sinds ze het ongeveer 6 jaar geleden hebben ontdekt. ​​Pas als je het probeert, ga je niet terug naar het maken van een kalkoen. andere manier! De voorbereidingstijd omvat 2 uur om kalkoen te laten staan.

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Spoel kalkoen af ​​met koud water en droog af met papieren handdoeken. Blijf uren staan ​​bij kamertemperatuur.
 2. Plaats het rek op het laagste niveau in de oven. Verhit de oven tot 450. Combineer gesmolten boter en witte wijn in een kom. Vouw een groot stuk kaasdoek in vieren en snijd het in een 17-inch, vier-laags vierkant.Immerse kaasdoek in de boter en wijn; laat het weken.
 3. Leg de kalkoen met de borstzijde naar boven op een braadrek in een braadpan van zware metalen. Als de kalkoen wordt geleverd met een pop-up timer, verwijder deze dan; een instant-read-thermometer is een veel nauwkeurigere indicatie van de gaarheid.Vouw vleugeltips onder kalkoen.Sprinkle 1/2 theelepel zout en peper binnen kalkoen. Vul grote holtes en nekholtes losjes met zoveel vulling als ze comfortabel vasthouden; niet goed inpakken. (Kook de resterende vulling 45 minuten in een beboterde ovenschaal bij 375.) Bundel de benen losjes samen met het keukenkoord (een strik kan later gemakkelijk worden losgemaakt). Vouw de nekflap onder en zet hem vast met tandenstoker. kalkoen met de zachte boter, en bestrooi met de resterende 1,5 theelepels zout en peper.
 4. Til de kaasdoek uit en knijp hem iets naar binnen, waardoor hij erg vochtig is. Spreid gelijkmatig over de borst en ongeveer halverwege langs de zijkanten van de kalkoen; het kan een gedeelte van het beengedeelte bedekken. Leg de kalkoen, de benen eerst, in de oven. Bak het 30 minuten.Gebak een kaasdoek en blootgestelde delen van kalkoen met boter en wijn.Gebruik een gebakje borstel en bedek de temperatuur van de oven tot 350.en blijf koken gedurende 2,5 uur meer, elke 30 minuten bedruipen en pan-sappen bekijken; als de pan te vol raakt, schep je de sappen eruit en bewaar je ze voor jus.
 5. Na dit derde uur koken, verwijder en gooi kaasdoek. Draai de braadpan zodat de borst naar de achterkant van de oven wijst. Bak kalkoen met pan sappen. Als er niet genoeg sappen zijn, blijf dan boter en wijn gebruiken. wordt breekbaar als het bruin wordt, dus rij voorzichtig. Nog een uur, rijgen na 30 minuten.
 6. Na dit vierde uur koken, plaatst u een direct-lees thermometer in het dikste deel van de dij. Poke niet in een bot. De temperatuur moet 180 vulling bereiken tussen 140 graden en 160.en de kalkoen moet goudbruin zijn . De borst hoeft niet op temperatuur te worden gecontroleerd. Als de poten nog niet helemaal gaar zijn, rijg dan kalkoen, ga terug naar de oven en bak nog eens 20 tot 30 minuten.
 7. Als het volledig gaar is, breng de kalkoen dan over naar een serveerschaal en laat het ongeveer 30 minuten rusten. Maak ondertussen de jus. Giet alle sappen in een glazen maatbeker. Blijf staan ​​totdat het vet ongeveer 10 minuten naar het oppervlak komt. Schep het af. Plaats ondertussen de braadpan op middelhoog vuur. Voeg 1/4 liter droge rode of witte wijn of water toe aan de pan. Schraap met een houten lepel tot de pan kookt en alle knapperige stukjes los zitten uit de pan. Voeg het exemplaar toe aan de pan. Goed en breng het weer aan de kook.Kook tot de helft is gehalveerd, ongeveer 10 minuten.Voeg de ontvette pan-sappen toe en kook op middelhoog vuur 10 minuten langer.U hebt over Een kom met een inhoud van 3/5 liter met jus. Breng een proef op smaak, zeef in een warme juskom en serveer met kalkoen.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407