Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Vakantie aardappelbraadpan met gouda, knoflook en tijm
 
 
8-10 PortiesPTM2H10 min

Vakantie aardappelbraadpan met gouda, knoflook en tijm


  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Stel een ovenrek in op de onderste middelste stand en het tweede ovenrek op de hoogste stand; verwarm de oven op 400 graden.
 2. Meng kaas, knoflook en tijm in een kleine kom; opzij zetten.
 3. Verhit de boter in middelgrote pan op matig vuur tot schuimen; bloem inkloppen en koken tot het goudbruin en bruisend is, ongeveer 30 seconden.
 4. Terwijl u constant zwoegt, voegt u geleidelijk kippenbouillon toe. Verhoog de warmte naar hoog, voeg laurier toe en breng aan de kook.
 5. Verlaag het vuur tot medium en laat sudderen, af en toe roeren, tot het mengsel verdikt, ongeveer 2 minuten.Verder verwarmen, verwijder het laurierblaadje en gooi het weg; dek af om de saus warm te houden.
 6. Afwisselend Yukon goud en roodbruine plakjes, schik een derde van de aardappelen in knus overlappende rijen in 9x13 ovenschaal, strooi de aardappellaag gelijkmatig in met 0.25 theelepel zout, 0.25 theelepel peper en een derde van het kaasmengsel. Maak een tweede laag met dezelfde hoeveelheid aardappelen , zout, peper en kaas. Maak een derde laag met dezelfde hoeveelheid aardappelen, zout en peper, maar reserveer de overgebleven kaas. Giet de warme saus over de aardappelen, kantel de pan heen en weer om gelijkmatig te verdelen.
 7. Dek af met folie en bak 45 minuten op een middelzware rek.
 8. Verwijder de folie en blijf bakken tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 45 minuten langer.
 9. Verwijder de aardappelen uit de oven en bestrooi met de resterende kaas; Bak op het hoogste rooster tot de kaas goudbruin is, ongeveer 5 minuten.
 10. Koel 10 minuten en serveer.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407