Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder

Walnut spek toffee butterscotch grootheid taart
 
 
PortiesPTM105 min

Walnut spek toffee butterscotch grootheid taart


Dit recept begon als een experiment om spektoffee te maken, maar tegen de tijd dat ik klaar was, had ik deze zoete en hartige butterscotch-taart. Juliann Stoddart, Chicago, Illinois

  Share
  Tweet
  Pin
  Whatsapp
  Print

Bereiding

 1. Meng voor korst, in een grote kom, bloem, suiker en zout; snij in boter tot kruimelig. Voeg geleidelijk ijswater toe en gooi het met een vork tot het deeg bij elkaar houdt wanneer je erop drukt. Vorm een ​​schijf; wrap in plastic.Refrigerate 1 uur of 's nachts.
 2. Voor toffee, vet een 15x10x1-inchpannel in met 0,5 theelepel boter. Meng in een grote, zware pan suiker, zout en resterende boter. Kook op middelhoog vuur tot een suikerthermometer 300 ° (hard-crack-stadium) onder voortdurend roeren afleest. Haal van het vuur.Houd in walnoten, gekookte bacon en vanille. Giet onmiddellijk in de voorbereide pan.Laat tot stand staan, ongeveer 45 minuten. Hak voorzichtig genoeg toffee om een ​​kom te meten met een inhoud van 1 liter die opzij wordt gezet.Brek de resterende toffee op in stukjes; koelt om te serveren met taart of op te slaan voor een ander gebruik.
 3. Op een licht met bloem bestrooid oppervlak rol deegdeeg tot een 0.125-inch dikke cirkel; overzetten naar een 9-in.deep-schotel taartplaat. Grauwe deeg tot 0,5 in ... buiten de rand van de plaat; Fluitrand. 30 minuten laten koken. Verwarm de oven op 425 °.
 4. Lijngebak met een dubbele dikte van de folie. Vul met taartgewichten, gedroogde bonen of ongekookte rijst. Bak op een onderste ovenrek 20-25 minuten of tot de randen goudbruin zijn.Verwijder folie en gewichten; Bak 3-6 minuten langer of tot de bodem goudbruin is. Koel op een rooster.
 5. Leg voor het vullen eierdooiers in een kleine kom; laat staan ​​bij kamertemperatuur 30 minuten.In een grote zware pan, meng bruine suiker, bloem en zout.Whisk in milk.Cook en roer op middelhoog vuur tot verdikt en bubbly.Reduce warmte laag; kook en roer 4 minuten langer.Verwijder van het vuur.
 6. Roer geleidelijk een kleine hoeveelheid heet mengsel in eidooiers; keer alles terug om te pannen, constant zwaaiend. Doe zachtjes aan de kook; kook en roer 2 minuten. Onmiddellijk overbrengen naar een schone kom; boter en vanille toevoegen tot een gladde massa.
 7. Plaats 3/4 liter van de gehakte toffee in korst; Giet het vullen over toffee.Top met resterende Een kom met een capaciteit van 1/4 liter met gehakte toffee.Refrigerate, bedekt, ten minste 2 uur voor het serveren.Serveer met slagroom en resterende toffee stukken.Ik vond het geweldig

Recensies  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407