Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 beste voordelen van piment etherische olie

10 beste voordelen van piment etherische olie

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 18 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-2', 'ezslot_1', 112, '0'])); De gezondheidsvoordelen van etherische olie van piment kunnen worden toegeschreven aan zijn eigenschappen als een verdovende, pijnstillende, antioxiderende, antiseptische, windafdrijvende, relaxerende, rubefacient, stimulerende en tonische substantie.

Wat is Allspice etherische olie?

 1. Essentiële olie van piment komt van de pimentboom, ook bekend als Pimento op de Caribische eilanden, die inheems is in sommige landen van de Caribische eilanden en Zuid-Amerika. Het is een grote groenblijvende boom waarvan de botanische naam Pimenta dioica of Pimenta officinalis is, de laatste suggereert zijn geneeskrachtige eigenschappen. De smaak (of liever het aroma) van piment is een vreemd mengsel van kruidnagel, kaneel, kardemom, peper en een paar andere kruiden of specerijen allemaal in één.

 2. De etherische olie van piment wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren en vruchten, die enigszins van elkaar verschillen in kleur en aroma. De belangrijkste bestanddelen van zijn etherische olie zijn cineol, caryophyllene, eugenol, methyl eugenol en phellandrene.

Gezondheidsvoordelen van etherische olie van piment

 1. Deze etherische olie, hoewel niet erg populair bij aromatherapeuten, heeft een verscheidenheid aan medicinale en therapeutische toepassingen die hieronder in meer detail worden uitgelegd.

Verdoving

 1. Deze olie heeft, wanneer aangebracht, een verdovende of verdovende werking, hoewel het alleen lokaal effectief is en geen invloed heeft op het centrale zenuwstelsel. Dit kan helpen bepaalde pijnen te weerstaan, zoals die van neuralgie, bot- en spierletsels en gewrichtsbelasting, evenals die pijnen van insectenbeten en steken.

Analgeticum

 1. Hoofdpijn, verkoudheid, sinusitis en anderen. Dit is zeker veel beter dan het doorslikken van die pijnstillers en pijnstillers (de meeste zijn gebaseerd op verdovende middelen), die een zware tol op je hart, hersenen en zenuwstelsel hebben en ze zelfs permanente schade kunnen toebrengen. Eval (ez_write_tag ([![! 728,90], 'organicfacts_net-medrectangle-3', 'ezslot_2', 171, '0']));

Antiseptic

 1. Een eenvoudig ogende wond kan erg gevaarlijk zijn als hij septisch wordt of tetanus vangt. Geloof het of niet, zelfs een kleine wond kan ernstig dodelijk zijn. Septische en tetanus zijn soorten infecties van wonden met bepaalde bacteriën en ze kunnen zich zeer snel verspreiden, het hele lichaam overspoelen en resulteren in ernstige convulsies, krampen, kortademigheid, pijn, hydrofobie en zelfs krankzinnigheid. De antiseptische eigenschap van deze olie beschermt wonden tegen deze infecties en remt de bacteriegroei, waardoor de hierboven besproken situaties worden vermeden.

Antioxidant

 1. Dit is tegenwoordig een van de belangrijkste gezondheidseigenschappen van voedsel of kruiden. Mensen zijn gewoon gek op antioxidanten! Dit komt omdat antioxidanten echt wonderen lijken te doen. Ze kunnen veroudering zelfs stoppen door de vrije radicalen of oxidanten te neutraliseren en kunnen ook een deel van de schade die ze al hebben veroorzaakt genezen. Oxidanten, ook bekend als vrije radicalen, zijn niet alleen verantwoordelijk voor ouderdomsproblemen zoals verzwakking van de spieren, haarverlies, verlies van gezichtsvermogen en gehoor, zenuwaandoeningen, maculaire en spierdegeneratie, en vele anderen, maar ze kunnen ook leiden tot bepaalde soorten kanker in het lichaam, zoals die van de dikke darm, darmen en prostaat. De antioxiderende eigenschap van deze olie kan zeer effectief zijn om deze bedreigingen tegen te gaan en kan u helpen een lang, gezond en jeugdig leven te leiden.

Windafdrijvend

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400], 'organicfacts_net-medrectangle-4', 'ezslot_0', 131, '0'])); Wanneer we het hebben over gas in de darmen, hebben we lijken te genieten van het onderwerp en het maakt zelfs mensen aan het lachen. De situatie is echter omgekeerd wanneer het ons overkomt. Het kan erg pijnlijk, verontrustend, beschamend en zelfs fataal zijn in extreme gevallen. Van eenvoudiger naar complexere complicaties, veroorzaakt gas indigestie, onrust, buikpijn, zwaarte, reuma, krampen, pijn op de borst, hoge bloeddruk, hartproblemen en zelfs de dood.

Relaxant

 1. Deze etherische olie kalmeert zenuwaandoeningen en hyperreacties en veroorzaakt een ontspannend en kalmerend effect op lichaam en geest. Deze eigenschap biedt ook effectief verlichting van krampen en spasmen. Dit is ook handig om mensen die aan slapeloosheid lijden te laten slapen.

Rubefacient

 1. Wil je wat roodheid op je gezicht? Dat zou kunnen als je een heel eerlijke teint hebt en deze etherische olie kan je een blozend uiterlijk geven. De stimulerende eigenschap van piment etherische olie verhoogt de bloedcirculatie onder de huid (en in het hele lichaam), waardoor een roodachtige tint ontstaat. Je kunt het verdunnen met een dragerolie voor plaatselijke toepassing, omdat essentiële oliën over het algemeen sterk zijn en schadelijk kunnen zijn als ze direct worden gebruikt. Overleg voordat u iets nieuws probeert met uw dermatoloog voor de veiligheid.

Stimulant

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280], 'organicfacts_net-box-4', 'ezslot_5', 120, '0'])); Het stimuleert de bloedcirculatie, spijsvertering en secreties in het lichaam, waardoor het juiste metabolisme behouden blijft. Dit stimuleert ook de groei van cellen en het genereren van nieuwe cellen.

Tonic

 1. De etherische olie van Allspice werkt als een tonicum voor de gezondheid en verhoogt het immuunsysteem van het lichaam.

Andere voordelen

 1. Deze olie is nuttig bij het verlichten van winderigheid, indigestie, bronchitis, hoest verkoudheid en artritis. Het wordt ook gebruikt bij de bereiding van parfums, kaarsen en cosmetica.

 2. Woord van waarschuwing: deze etherische olie kan irritatie in het slijmvlies en de huid veroorzaken bij gebruik in hoge concentraties of hoge doseringen. Daarom moet het altijd in lagere concentraties en lage doseringen worden gebruikt. Zwangere vrouwen moeten deze olie ook vermijden.

 3. Mengen: de etherische oliën van gember, geranium, lavendel, sinaasappel, patchouli en ylang-ylang gaan goed samen met piment etherische olie.

 4. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407