Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 geweldige soorten dessertwijn

10 geweldige soorten dessertwijn

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 11 december 2018

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Dessertwijn?

 1. De definities van dessertwijn verschillen van land tot land. In het VK wordt een dessertwijn bij een maaltijd gedronken, in tegenstelling tot ervoor of erna. In de VS wordt een dessertwijn wettelijk geclassificeerd op basis van het percentage, en elke wijn van meer dan 14% maakt de verlaging. Voor sommigen is dessertwijn gewoon een zoete en krachtige wijn. Dessertwijnen kunnen op verschillende manieren worden gemaakt en zijn zowel rood als wit en kunnen vóór, tijdens of na uw maaltijd worden genoten. Ze variëren echter in smaak en zoetheid, dus als je je bewust bent van de verschillen, kun je de juiste keuze maken.

Soorten dessertwijn

 1. Er zijn veel verschillende soorten wijn, waaronder mousserende dessertwijn, licht zoete dessertwijn, rijk zoete dessertwijn, zoete rode wijn, versterkte wijn, ijswijn, late oogstwijn, nobele rotwijn , krenten en rozijnenwijn.

Mousserende dessertwijn

 1. De aanwijzing staat in de naam voor deze zoete witte dessertwijnen! Dit zijn de perfecte keuze als je op zoek bent naar bruisen en een zoetekauw bent.

Licht zoete dessertwijn

 1. Fruitig en gemakkelijk te drinken. Ze werken goed met pittige gerechten of met desserts op fruitbasis. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Rijk zoete dessertwijn

 1. Deze onversterkte wijnen zijn gemaakt met druiven van uitstekende kwaliteit en kunnen zeer goed verouderen.

Zoete rode wijn

 1. Vaak zijn de goedkoopste opties voor dessertwijnen, zoete rode wijnen hebben niet de beste reputatie. Kleine hoeveelheden zoete rode wijn van hogere kwaliteit zijn echter het proberen waard.

Versterkte wijn

 1. De bekendste versterkte wijnen zijn port, sherry en Madeira. Om het alcoholgehalte te verhogen, wordt de druivengeur aan de wijnen toegevoegd tijdens of na het gistingsproces. Versterkte wijnen zijn daar met de zoetste en sterkste versterkte wijnen, en ze verouderen goed.

IJswijnen

 1. Icewine is gemaakt van druiven die nog bevroren zijn. Ze zijn erg rijk en zoet. Vanwege het arbeidsintensieve karakter van de productie en de weersafhankelijke methode om ze te maken, zijn ijswijnen zeldzaam en hebben ze een overeenkomend prijskaartje.

Late Harvest Wines

 1. Deze wijnen, niet verrassend, gemaakt van late oogstdruiven, hebben een zoete rozijnensmaak en komen meestal voor bij 15-17% ABV.

Noble Rot Wine

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Krenten en rozijnenwijn

 1. Gemaakt van druiven die gedeeltelijk droog zijn voordat ze worden verwerkt, deze dessertwijnen zijn meestal fruitig en kruidig.

Rozijnenwijn

 1. Meest voorkomend in Italië, deze wijnen zijn gemaakt van krenten en zijn vaak gedronken met begeleiding van amandelkoekjes.

Dessertwijnvoeding

 1. Vanwege het brede assortiment dessertwijnen kan de voedingswaarde aanzienlijk variëren. Per glas zijn er ongeveer 150-250 calorieën, waarvan 12 gram koolhydraten.

Hoe te dienen?

 1. Een goede methode om een ​​dessertwijn te kiezen, is ervoor zorgen dat deze zoeter is dan het gerecht dat wordt meegeleverd. Trouw aan de naam, worden dessertwijnen vaak alleen gedronken, na een maaltijd - in plaats van of na een dessertschotel (cake, pudding, enz.). Over het algemeen worden witte dessertwijnen gekoeld geserveerd. Rode dessertwijnen worden vaak gekoeld geserveerd, maar andere keren op kamertemperatuur. Eenmaal geopend, zijn de meeste dessertwijnen het beste wanneer ze worden gekoeld. Hun houdbaarheid, eenmaal geopend, hangt af van het exacte type wijn, maar versterkte wijnen gaan meestal het langst mee.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407