Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 indrukwekkende gezondheidsvoordelen van appels

De onderste regel

 1. Appels zijn een van de meest populaire vruchten - en om een ​​goede reden.

 2. Ze zijn een uitzonderlijk gezonde vrucht met veel door onderzoek gesteunde voordelen.

 3. Hier zijn 10 indrukwekkende gezondheidsvoordelen van appels.

1. Appels zijn voedzaam

 1. Een middelgrote appel - met een diameter van ongeveer 3 inch (7,6 centimeter) - is gelijk aan 1,5 kopjes fruit. Twee koppen fruit per dag worden aanbevolen voor een dieet met 2000 calorieën.

 2. Eén middelgrote appel - 182 gram of 182 gram - biedt de volgende voedingsstoffen (1):

 3. Bovendien levert dezelfde portie 2-4% van de ADH voor mangaan, koper en de vitamines A, E, B1, B2 en B6.

 4. Appels zijn ook een rijke bron van polyfenolen. Hoewel voedingsetiketten deze plantaardige stoffen niet vermelden, zijn ze waarschijnlijk verantwoordelijk voor veel van de gezondheidsvoordelen.

 5. Om het meeste uit appels te halen, laat u de schil zitten - deze bevat de helft van de vezels en veel van de polyfenolen.

2. Appels kunnen goed zijn voor gewichtsverlies

 1. Appels bevatten veel vezels en water - twee eigenschappen die ze vullen.

 2. In één onderzoek voelden mensen die appelschijfjes aten vóór een maaltijd voller aan dan degenen die appelmoes, appelsap of geen appelproducten consumeerden (2).

 3. In dezelfde studie aten degenen die hun maaltijd begonnen met appelschijfjes ook gemiddeld 200 minder calorieën dan degenen die dat niet deden (2).

 4. In een ander onderzoek van 10 weken bij 50 vrouwen met overgewicht, verloren deelnemers die appels aten gemiddeld 2 pond (1 kg) en aten ze minder calorieën in het algemeen, vergeleken met degenen die haverkoekjes aten met een vergelijkbaar calorie- en vezelgehalte (3).

 5. Onderzoekers denken dat appels meer vullen omdat ze minder energiedicht zijn, maar toch vezels en volume leveren.

 6. Bovendien kunnen sommige natuurlijke verbindingen erin gewichtsverlies bevorderen.

 7. Uit een onderzoek bij zwaarlijvige muizen bleek dat degenen die een supplement van gemalen appels en appelsapconcentraat kregen meer gewicht verloren en lagere niveaus van "slechte" LDL-cholesterol, triglyceriden en totaal cholesterol hadden dan de controle groep (4).

3. Appels kunnen goed voor je hart zijn

 1. Appels zijn gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen (5).

 2. Een reden kan zijn dat appels oplosbare vezels bevatten - het soort dat kan helpen uw cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

 3. Ze bevatten ook polyfenolen, die antioxiderende effecten hebben. Veel van deze zijn geconcentreerd in de schil.

 4. Een van deze polyfenolen is de flavonoïde epicatechine, die de bloeddruk kan verlagen.

 5. Uit een analyse van onderzoeken bleek dat hoge inname van flavonoïden gekoppeld was aan een 20% lager risico op een beroerte (6).

 6. Flavonoïden kunnen hartaandoeningen helpen voorkomen door de bloeddruk te verlagen, de "slechte" LDL-oxidatie te verminderen en als antioxidanten te fungeren (7).

 7. Een ander onderzoek waarin de effecten van het dagelijks eten van een appel met het nemen van statines - een klasse geneesmiddelen waarvan bekend is dat ze het cholesterol verlagen - wordt vergeleken, concludeerde dat appels bijna net zo effectief zouden zijn bij het verminderen van de dood door hartaandoeningen als de medicijnen (8).

 8. Omdat dit geen gecontroleerde proef was, moeten de bevindingen met een korreltje zout worden genomen.

 9. Een ander onderzoek koppelde het consumeren van wit vruchtvlees en groenten, zoals appels en peren, aan een verminderd risico op een beroerte. Voor elke 25 gram - ongeveer 1/5 kopje appelschijfjes - verbruikt, nam het risico op een beroerte met 9% af (9).

4. Ze zijn gekoppeld aan een lager risico op diabetes

 1. Verschillende onderzoeken hebben het eten van appels gekoppeld aan een lager risico op diabetes type 2 (10).

 2. In één groot onderzoek was het eten van een appel per dag gekoppeld aan een 28% lager risico op diabetes type 2, vergeleken met het niet eten van appels. Zelfs het eten van slechts een paar appels per week had een vergelijkbaar beschermend effect (11).

 3. Het is mogelijk dat de polyfenolen in appels weefselbeschadiging van bètacellen in uw alvleesklier helpen voorkomen. Bètacellen produceren insuline in uw lichaam en worden vaak beschadigd bij mensen met diabetes type 2.

Promoot goede darmbacteriën

 1. Appels bevatten pectine, een soort vezel dat als een prebioticum fungeert. Dit betekent dat het de goede bacteriën in je darmen voedt.

 2. Uw dunne darm absorbeert geen vezels tijdens de spijsvertering. In plaats daarvan gaat het naar je dikke darm, waar het de groei van goede bacteriën kan bevorderen. Het verandert ook in andere nuttige verbindingen die terug door uw lichaam circuleren (5).

 3. Nieuw onderzoek suggereert dat dit de reden kan zijn voor enkele van de beschermende effecten van appels tegen obesitas, diabetes type 2 en hartziekten.

Cancer

 1. Onderzoek in reageerbuisjes heeft een verband aangetoond tussen plantaardige stoffen in appels en een lager risico op kanker (11).

 2. Bovendien meldde een onderzoek bij vrouwen dat het eten van appels in verband stond met een lager sterftecijfer door kanker (12).

 3. Wetenschappers geloven dat hun antioxiderende en ontstekingsremmende effecten mogelijk verantwoordelijk zijn voor hun potentiële kankerpreventie (13).

Astma bestrijden

 1. Appels die rijk zijn aan antioxidanten kunnen uw longen helpen beschermen tegen oxidatieve schade.

 2. Uit een groot onderzoek bij meer dan 68.000 vrouwen bleek dat degenen die de meeste appels aten het laagste risico op astma hadden. Het eten van ongeveer 15% van een grote appel per dag was gekoppeld aan een 10% lager risico op deze aandoening (11).

 3. Appelhuid bevat het flavonoïde quercetine, dat kan helpen het immuunsysteem te reguleren en ontstekingen te verminderen. Dit zijn twee manieren waarop het astma en allergische reacties kan beïnvloeden (14).

8. Appels kunnen goed zijn voor de gezondheid van het bot

 1. Fruit eten is gekoppeld aan een hogere botdichtheid, wat een teken is van de gezondheid van de botten.

 2. Onderzoekers geloven dat de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen in fruit de botdichtheid en sterkte kunnen helpen bevorderen.

 3. Sommige onderzoeken tonen aan dat appels in het bijzonder de gezondheid van de botten positief kunnen beïnvloeden (15).

 4. In één onderzoek aten vrouwen een maaltijd met verse appels, geschilde appels, appelmoes of geen appelproducten. Degenen die appels aten, verloren minder calcium uit hun lichaam dan de controlegroep (11).

9. Appels kunnen beschermen tegen maagletsel door NSAID's

 1. De klasse pijnstillers die bekend staat als niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID's) kan de maagwand beschadigen.

 2. Uit een onderzoek in reageerbuizen en ratten bleek dat gevriesdroogd appelextract de maagcellen kon beschermen tegen letsel door NSAID's (11).

 3. Twee plantaardige stoffen in appels - chlorogeenzuur en catechine - worden bijzonder nuttig geacht (11).

 4. Onderzoek bij mensen is echter nodig om deze resultaten te bevestigen.

10. Appels kunnen helpen om je hersenen te beschermen

 1. Het meeste onderzoek richt zich op appelschil en vruchtvlees.

 2. Appelsap kan echter voordelen hebben voor leeftijdsgerelateerde mentale achteruitgang.

 3. In dierstudies verminderde sapconcentraat schadelijke reactieve zuurstofsoorten (ROS) in hersenweefsel en minimaliseerde mentale achteruitgang (16).

 4. Appelsap kan acetylcholine helpen behouden, een neurotransmitter die met de leeftijd kan afnemen. Lage niveaus van acetylcholine zijn gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer (11).

 5. Op dezelfde manier ontdekten onderzoekers die hele appels aan oudere ratten voedden dat een marker van het geheugen van de ratten was hersteld naar het niveau van jongere ratten (11).

 6. Dat gezegd hebbende, hele appels bevatten dezelfde verbindingen als appelsap - en het is altijd een gezondere keuze om je fruit in zijn geheel te eten.

De onderste regel

 1. Appels zijn ongelooflijk goed voor u, en het eten ervan is gekoppeld aan een lager risico op veel belangrijke ziekten, waaronder diabetes en kanker.

 2. Bovendien kan het gehalte aan oplosbare vezels gewichtsverlies en darmgezondheid bevorderen.

 3. Een middelgrote appel is gelijk aan 1,5 kopjes fruit - dat is 3/4 van de 2-kops dagelijkse aanbeveling voor fruit.

 4. Eet voor de grootste voordelen de hele vrucht - zowel de schil als het vruchtvlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407