Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 Indrukwekkende voordelen van zuurkool

10 Indrukwekkende voordelen van zuurkool

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 08 maart 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is zuurkool?

 1. Zuurkool is gemaakt van gehakte gefermenteerde kool en kruiden, waardoor het een lichtzure smaak heeft. Het wordt in de volksmond gebruikt als bijgerecht of als specerij in worstjes of hotdogs. Het gistingsproces is vergelijkbaar met dat van kimchi of augurken, wat betekent dat er tijdens het proces geen blootstelling aan hitte is, omdat het de bacteriën doodt die de gisting mogelijk maken.

Voedingswaarde van zuurkool

 1. Zuurkool bevat weinig calorieën en is rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Het bevat vitamines zoals vitamine A, vitamine C, vitamine K en verschillende B-vitamines zoals vitamine B6 en foliumzuur. Het is ook een goede bron van mineralen zoals ijzer, mangaan, koper, natrium, kalium, magnesium en calcium. Bovendien bevordert de gisting van de kool ook de groei van nuttige probiotica die helpen bij het verbeteren van de darmgezondheid.

Gezondheidsvoordelen van zuurkool

  Rijk aan ijzer

  1. IJzer in zuurkool helpt de energie op te voeren, omdat het de stofwisseling en de bloedcirculatie verhoogt, waardoor de zuurstofvoorziening van organen toeneemt. Het hoge ijzergehalte voorkomt bloedarmoede en de symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid en cognitieve stoornissen.

  Spijsvertering

  1. Het gistingsproces van zuurkool produceert goede bacteriën, probiotica, die gezond zijn voor uw darmen. Het is ook rijk aan vezels, wat helpt bij regelmatige en soepele stoelgang. Dit helpt onderweg bij het elimineren van constipatie, een opgeblazen gevoel, krampen en overmatig gas. Door het spijsverteringsstelsel te reguleren, kan het ook ernstige aandoeningen zoals maagzweren, de ziekte van Crohn, het prikkelbare darm syndroom (IBS) en zelfs darmkanker voorkomen.

  Hartgezondheid

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Gewichtsverlies

  1. Zuurkool is een caloriearm voedsel met veel vezels en probiotica. Al deze helpen u bij het beheren van gewicht en werpen ook die extra kilo's af als die er zijn. De probiotica staan ​​er ook om bekend dat ze de vetopname door het lichaam verminderen en een slanke taille geven.

  Gezondheid van de hersenen

  1. De probiotica in zuurkool helpen om uw humeur te veranderen als u zich gestrest voelt. Regelmatig consumeren van dit gefermenteerde gerecht kan stress en sociale angst verlichten. Probiotisch-rijk voedsel houdt ook de darm gezond, wat eigenlijk is gekoppeld aan een verbeterde stemming en hersengezondheid. Daarom is bekend dat zuurkool aandoeningen zoals autisme, de ziekte van Parkinson, depressie en obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) helpt voorkomen.

  Huidverzorging voor de ogen

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Versterkte immuniteit

  1. Een portie zuurkool bevat 35% van uw dagelijkse aanbevolen inname van vitamine C, wat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem. Vitamine C stimuleert de productie van witte bloedcellen en verhoogt de celregeneratie en -herstel. Het speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van collageen, een fundamentele component voor ons lichaam, inclusief organen, bloedvaten, huid, haar, spieren en botten.

  2. De probiotica die dit gefermenteerde voedsel bevat, helpen ook bij het voorkomen van allergieën en infecties die leiden tot verkoudheid en urineweginfecties (UTI). Deze goede bacteriën helpen ook sneller te herstellen als je ziek wordt.

  Ontstekingsremmende eigenschappen

  1. Er zijn bepaalde organische verbindingen in zuurkool die werken als ontstekingsremmende middelen. Fytonutriënten antioxidanten erin kunnen verdubbelen als ontstekingsremmende middelen, waardoor de pijn en het ongemak van gewrichten, spieren of andere ontstoken gebieden worden verminderd.

  Potentieel tegen kanker

  1. Hoewel er enkele onderzoeken zijn die aantonen dat zuurkool antikankerpotentieel heeft, is verder onderzoek nodig om dit gezondheidsvoordeel te bevestigen. Experimenten gepubliceerd in een onderzoeksartikel van Christa Raak et al. suggereerde dat hoge niveaus van glucosinolaten, ascorbinezuur en ascorbigen DNA-schade en celmutatiesnelheid bij kankerpatiënten verminderen (Global Advances in Health and Medicine 2014). Zuurkool kan, afhankelijk van het gistingsproces, deze verbindingen in geconcentreerde hoeveelheden hebben.

  Sterke botten

  1. De mineralen in zuurkool maken het ideaal voor het bouwen van sterke botten en het voorkomen van osteoporose. Het hoge niveau van vitamine K2 is belangrijk voor het behoud van de integriteit en kracht van uw botten, omdat vitamine K de eiwitten produceert die botmineralisatie reguleren. Deze vitamine helpt ook bij het vertragen van het begin van leeftijdgerelateerd botverlies bij postmenopauzale vrouwen.

  2. Woord van waarschuwing: Ondanks al deze gezondheidsvoordelen bevat zuurkool zeer veel natrium, wat een gevaarlijke aanvulling kan zijn voor mensen die lijden aan verschillende hart- en vaatziekten. Praat met uw arts over het juiste niveau van zuurkoolconsumptie als u lijdt aan dit soort gezondheidsproblemen.

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407