Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 ongelooflijke voordelen van kardemomthee

10 ongelooflijke voordelen van kardemomthee

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 26 april 2019 Medisch beoordeeld door Komal Singh (MS, Nutrition)

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is kardemomthee?

 1. Kardemomthee is afgeleid van de geplette zaden van verschillende planten in de genera Elettaria en Amomum. Inheems in India, maar gekweekt op veel plaatsen in Azië en de rest van de wereld, bevinden kardemomzaden zich in een zaadpeul en bezitten een zeer sterke, aromatische smaak die vaak andere kruiden kan domineren in culinaire toepassingen. Hoewel het een van de duurste specerijen ter wereld blijft, maar met een indrukwekkend scala aan actieve verbindingen en voedingsstoffen, zijn de voordelen die het biedt de prijs zeker waard! Deze gezondheidsvoordelen komen van de hoge concentraties eucalyptol, kamfer, limoneen, alfa-pineen, beta-pineen en myrceen, evenals vitamine A, B en C, kalium, ijzer, magnesium, koper en zink.

Voordelen van kardemomthee

 1. Kardemomthee drinken is gunstig voor mensen die lijden aan hoge bloeddruk, een zwak immuunsysteem, halitose, luchtweginfecties, ijzertekort, gespleten haarpunten, roos, obesitas, eczeem, psoriasis, ontsteking, pijnlijk menstruatie, indigestie, constipatie en levertoxiciteit, evenals mensen met een hoog risico op chronische ziekten.

Skin

 1. Dankzij de antioxidanten, antimicrobiële eigenschappen, mineralen en vitamines in kardemomzaden wordt deze thee vaak gebruikt om de symptomen van eczeem, psoriasis, acne, irritatie en ontsteking te verbeteren. De thee kan normaal worden geconsumeerd, of zelfs worden afgekoeld en lokaal op deze gevoelige gebieden worden aangebracht voor snelle verlichting. Het zal niet alleen ontstekingen kalmeren, maar ook de hergroei van nieuwe cellen stimuleren en in de toekomst beschermen tegen infecties en irritatie.

Hartgezondheid

 1. Als u lijdt aan hypertensie, kan kardemomthee een uitstekende nieuwe bondgenoot zijn in uw strijd voor een goede hartgezondheid (Azimi P et al., 2014). Het hoge kaliumgehalte in dit populaire kruid is wat het zo effectief maakt voor hoge bloeddruk, omdat kalium een ​​vaatverwijder is en de druk op uw slagaders en bloedvaten kan verminderen, waardoor uw risico op atherosclerose, hartaanval en beroerte wordt verlaagd .

Slechte adem

 1. Halitose is een probleem voor veel mensen, dat kan voortkomen uit bacteriën in de mond, evenals symptomen van indigestie in de darm. Kardemomzaden worden soms gekauwd om slechte adem te elimineren, omdat het antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen heeft. Daarom maken kardemomzaden doordrenkt met kardemomthee een natuurlijke remedie voor slechte adem. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Hair

 1. De antioxiderende, antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen van kardemomthee worden gecombineerd om de gezondheid van uw haar aanzienlijk te verbeteren. Het kan je haarlokken versterken en hun uiterlijk versterken, de hoofdhuid beschermen tegen droogheid en ontstekingen en huidinfecties voorkomen die kunnen leiden tot haaruitval en roos!

Circulation

 1. De stimulerende activiteiten van deze thee maken het uitstekend voor de bloedsomloop, evenals de hoeveelheid ijzer, die essentieel is voor de productie van rode bloedcellen. Met meer rode bloedcellen neemt de zuurstofvoorziening van de huid en andere orgaansystemen toe, wat een algehele boost voor de gezondheid is.

Ontstekingsremmende eigenschappen

  Spijsverteringsproblemen

  1. Er komen krachtige antimicrobiële en antiparasitaire verbindingen vrij in kardemomthee die uw darmgezondheid kunnen helpen reguleren, niet alleen door parasieten te elimineren, maar ook door winderigheid, indigestie, constipatie en diarree te verlichten.

  Ontgiftende kracht

  1. Veel mensen beschouwen kardemomthee als een ontgiftende stof die de leverfunctie kan stimuleren en de afgifte van gifstoffen uit het lichaam kan bevorderen. Dit wordt ook enigszins toegeschreven aan de diuretische aard van deze thee, die het plassen verhoogt en andere onnodige stoffen uit het lichaam helpt elimineren.

  Potentieel tegen kanker

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Gewichtsverlies

  1. Veel vitamines uit de B-familie worden gevonden in kardemomthee, wat helpt het metabolisme te stimuleren en het lichaam helpt efficiënter te werken, wat leidt tot hogere passieve vetverbranding en meer energie, wat kan help mensen die proberen af ​​te vallen!

  Hoe maak je kardemomthee?

  1. Kardemomthee maken is vrij eenvoudig en kardemompeulen zijn overal ter wereld verkrijgbaar. Het enige dat je nodig hebt zijn kardemomzaden, heet water, zwarte thee en melk.

  2. Als u gedroogde kardemompeulen koopt, verwijdert u de zaden niet uit de peul totdat u klaar bent om de thee te zetten, omdat ze hun smaak en potentie vrij snel verliezen. Om de thee te zetten, open je de peulen en plet je de zaden tot een ruw poeder om de oliën en actieve componenten vrij te maken.

  3. Opmerking: Kardemomthee wordt meestal gemaakt met zwarte theeblaadjes, omdat het beter samengaat met de melk en kruiden.

  4. Drink en geniet van een thee die zowel kruidig ​​als zoet is, met citrus- en bloemige tonen. Het is geen wonder dat kardemom de "Grains of Paradise" wordt genoemd.

  Bijwerkingen van kardemomthee

  1. Kardemom gebruiken bij het koken is voor de meeste mensen veilig. Kardemom-supplementen en -extracten zijn niet grondig onderzocht en mogen alleen worden ingenomen onder begeleiding van een zorgverlener.

  2. Doseringen die in onderzoeken werden gerapporteerd, varieerden sterk, afhankelijk van het type kardemomextract of preparaat. Voor kardemompoeder lijkt 3g per dag voldoende voor de meeste gezondheidsvoordelen en ligt het binnen de normale doses voor inname van kardemom in de voeding.

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407