Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 ongelooflijke voordelen van melk

10 ongelooflijke voordelen van melk

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 22 februari 2019

 2. Huid en een sterker immuunsysteem. Het helpt bij het voorkomen van ziekten zoals hypertensie, tandbederf, uitdroging, ademhalingsproblemen, obesitas, osteoporose en zelfs sommige vormen van kanker. De heilzame voedingsstoffen uit melk zijn essentieel voor het menselijk lichaam en helpen een aantal chronische aandoeningen te voorkomen. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is melk?

 1. Melk is eenvoudigweg een vloeistof die zoogdieren in borstklieren aanmaken om hun jongen te voeden. De reden dat zoogdieren dit hebben, is omdat dit van nature wordt verondersteld dat hun baby's consumeren totdat ze sterk of oud genoeg zijn om zelf op voedsel te jagen of te eten wat hun ouders meestal eten. Mensen hebben ook dit vermogen, en daarom zijn we begonnen met het verkennen van de interessante wereld van melk van andere dieren, in de hoop dat melk ons ​​gedurende ons hele leven zou kunnen blijven voeden, in plaats van gewoon aan het begin ervan.

 2. Veel dieren kunnen ons van deze vitale gezondheidsstof voorzien, maar koemelk wordt beschouwd als het beste gezonde supplement voor zowel kinderen als volwassenen. Het is ook het meest toegankelijk, terwijl de melk van andere dieren zoals buffels, geiten, schapen, kamelen, rendieren en jakken veel moeilijker te verkrijgen is.

 3. Melk van paarden en ezels kan ook door mensen worden geconsumeerd, maar dat is nog minder gebruikelijk en veel minder aangenaam om te extraheren.

 4. De gezondheidsvoordelen van melk kunnen worden verkregen door melk direct te drinken of door zuivelproducten te consumeren zoals kaas, boter, wrongel, geklaarde boter of ghee, zuivel whitener, ijs, kwark of paneer , gearomatiseerde melk of snoepjes. Om het zo te zeggen, over de hele wereld zijn er meer dan 6 miljard mensen die regelmatig een soort voedsel consumeren dat gebaseerd is op melk van een dier; het is een van de essentiële elementen van het menselijke dieet, omdat deze dieren die melk produceren zich op bijna elk continent en land bevinden. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft in zijn voedingsrichtlijnen duidelijk vermeld dat het melk en producten bevat voor een gezond, uitgebalanceerd dieet.

Voedingswaarde van melk

 1. De voedingswaarde van melk is zo bekend dat mensen over de hele wereld het als een belangrijk onderdeel van hun dieet opnemen. Door het aan uw dagelijkse voeding toe te voegen, kunt u ook een uitgebalanceerd dieet bereiken. Volgens de USDA National Nutrition Database is melk een ideale bron van voedingsstoffen zoals vitamine A, B12, calcium, koolhydraten, fosfor, selenium, magnesium, eiwit, zink en riboflavine. Het Teagasc Dairy Products Research Center in Moorepark, Fermoy heeft recent onderzoek gerapporteerd over het gebruik van melk om het cholesterolgehalte van het lichaam te neutraliseren. Het meeste calorische gehalte is afkomstig van de natuurlijke suikers die erin voorkomen. Deze zijn essentieel voor het algehele functioneren en de gezondheid van het lichaam, en ze verminderen de kans op een aantal tekortkomingen en bevorderen de gezondheid op verschillende manieren! Laten we meer bekijken over de belangrijke impact van melk en zijn producten op onze gezondheid!

Melkgebrek

 1. Melkgebrek kan ernstige bloedarmoede, osteoporose en andere gerelateerde ziekten veroorzaken. Het verbruik ervan is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en de energie en kracht om normale activiteiten te doen.

 2. Het is de beste bron van calcium voor alle leeftijdsgroepen, en omdat calcium wordt beschouwd als het belangrijkste mineraal voor een gezonde groei, werking, reparatie en duurzaamheid van de botten en het skelet. Het zal altijd een belangrijke rol spelen in de voeding van mensen, als een manier om calciumgebrek of osteoporose te voorkomen.

Gezondheidsvoordelen van melk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Calcium benodigdheden

 1. Volgens het Institute of Medicine (VS) Comité voor de evaluatie van voedingsreferentie-innames voor vitamine D en calcium, in de Verenigde Staten, wordt naar schatting 72 procent van calcium uit melk, kaas en yoghurt gehaald, evenals uit voedingsmiddelen waaraan zuivelproducten zijn toegevoegd, zoals pizza, lasagne, zuiveldesserts. Afgezien hiervan komt ongeveer 7 procent calcium uit groenten, 5 procent uit granen, 4 procent uit peulvruchten; 3 procent uit fruit; nog eens 3 procent uit vlees, gevogelte en vis; 2 procent uit eieren en 3 procent uit diverse voedingsmiddelen.

 2. Melk is echter de beste bron van calcium die we aan ons lichaam kunnen leveren. Calcium beschermt het lichaam tegen ernstige chronische aandoeningen zoals botverlies, arthritische aandoeningen, migraine, premenstrueel syndroom en obesitas bij kinderen. Het functioneert ook als een hulpmiddel bij het verliezen van ongewenste vetten en het verminderen van het gewicht. Calcium is een essentieel mineraal bij het aanmaken van botmateriaal en botdichtheidsmetingen zijn sterk afhankelijk van calcium als de belangrijkste ondersteunende structuur van ons lichaam. Het is de snelste, goedkoopste en meest beschikbare calciumbron op de markt.

Verbetert de gezondheid van het hart

 1. Volgens de voedingsrichtlijnen van 2010 moet de hoeveelheid kalium die een gemiddeld individu moet consumeren 4.700 mg / dag zijn, behalve voor diegenen die hyperkaliëmie hebben vanwege nieraandoeningen of diegenen die medicijnen gebruiken. De gemiddelde inname van kalium in de voeding van een Amerikaan wordt geschat op 1,755 mg / dag. Het American Journal of Clinical Nutrition benadrukte de gegevens van de National Health and Nutrition Examination Survey dat slechts 2 procent van de Amerikaanse volwassenen de gemiddelde dagelijkse consumptiedoelstelling van kalium behaalde.

Gezonde botten

 1. Zoals hierboven vermeld, is melk rijk aan calcium, wat essentieel is voor groei en de juiste ontwikkeling van een sterke botstructuur. Botaandoeningen zoals osteoporose kunnen worden voorkomen met een significante dagelijkse inname van melk. Kinderen zonder koemelk hebben een verhoogde kans op botbreuken als ze gewond raken, en hun genezingstijd zal aanzienlijk hoger zijn als ze geen gestage stroom calcium hebben om de hergroei van botmateriaal te bevorderen.

Tandheelkundige zorg

 1. Door kinderen en jongeren aan te moedigen om melk te drinken, krijgen ze een uitstekende gebitsgezondheid, omdat het het glazuuroppervlak beschermt tegen zure stoffen. Het drinken voor energie en gezondheid zou ook de frequentie verminderen dat kinderen frisdranken consumeren, waardoor het risico op rottende tanden en zwak tandvlees wordt verminderd.

Rehydratie

 1. Vloeistoffen zijn een integraal onderdeel van het menselijk lichaam en het lichaam moet regelmatig worden bijgevuld met vloeistoffen omdat ze in het lichaam worden opgebruikt.

 2. Water is essentieel voor opgroeiende kinderen en ze moeten elke dag minstens zes tot acht glazen vloeistof drinken. Het bevat een goede hoeveelheid watermoleculen en wordt beschouwd als de beste vloeistof voor rehydratatie, buiten het drinken van echt water. Water maakt meer dan 80% van onze lichaamsmassa uit en de balans van vloeistoffen in ons lichaam is essentieel voor elk proces in ons lichaam. Daarom is uitdroging zo'n groot en gevaarlijk probleem, omdat het al onze metabole functies bedreigt. Dus als je geen water kunt vinden, pak dan een glas melk!

Huidverzorging

 1. Heb je gehoord van Cleopatra, de koningin van de Nijl? Ze werd beschouwd als een van de mooiste vrouwen aller tijden. Nou, het zal je niet verbazen dat ze de traditie had om elke dag een melkbad te nemen!

 2. Ze mengde honing en melk in het bad, waardoor ze een zachte en mooie huid kon behouden. Al duizenden jaren is het bekend dat het onze huid ten goede komt door ons te helpen een eerlijke en soepele teint te behouden. Daarom worden melk en zijn producten tot op de dag van vandaag in een aantal cosmetische preparaten gebruikt!

 3. Het is ook goed voor de behandeling van een droge huid, dus als je een droge huid hebt, breng dan melk op je gezicht en andere aangetaste delen aan, laat het ongeveer 15 minuten intrekken en spoel het vervolgens af.

Dieet Vitamine-inname verbeteren

 1. Volgens medisch onderzoek verbetert consumptiemelk onze inname van vitale mineralen en vitamines aanzienlijk.

 2. Een persoon die een pakje volle melk consumeert, verdubbelt zijn kansen om voor de dag aan zijn calciumbehoefte te voldoen, terwijl een andere persoon die een blikje koolzuurhoudende frisdrank consumeert, daadwerkelijk zijn calciumgehalte met 1/3 kan verlagen . Calcium, samen met alle andere essentiële mineralen die hierboven zijn vermeld, zijn nodig voor de dagelijkse voeding om elk aspect van ons lichaam goed te laten functioneren.

Zuurreductie

 1. Een rapport gepubliceerd in de Annals of Internal medicine stelt dat consumptie van zuivelproducten ook kan helpen bij het verminderen van de zuurgraad in het lichaam. Het drinken van koude melk biedt verlichting van de zuurgraad.

Gezond eten

 1. Het bevat veel vitamines en mineralen om je fit, gezond en sterk te houden. Een vol glas melk bevat vitamine A en B voor een goed gezichtsvermogen en een verhoogd aantal rode bloedcellen, koolhydraten voor vitaliteit en energie, kalium voor een goede zenuwfunctie, magnesium voor spierfunctie, fosfor voor energie-afgifte en eiwitten voor lichaamsherstel en groei. Het houdt je lichaam ook op een jeugdig niveau naarmate je ouder wordt, meer dan sommige andere vitamines en mineralen.

Voorkomt kanker

 1. In een rapport van 2011 gepubliceerd door Dr. Lampe JW, divisie van Public Health Sciences, Fred Hutchinson Cancer Research Center, Seattle, Washington, in het Journal of the American College of Nutrition, inname van melk kan ook verlichting bieden aan mensen die aan kanker lijden. Deze studie suggereert dat een dieet dat rijk is aan zuivelproducten de levensduur van mensen met dikkedarmkanker enigszins kan verlengen.

 2. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407