Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 supplementen om de bloedsuikerspiegel te verlagen

De afhaalmaaltijden

 1. Wetenschappers testen veel verschillende supplementen om te bepalen of ze de bloedsuikerspiegel helpen verlagen.

 2. Dergelijke supplementen kunnen mensen met prediabetes of diabetes ten goede komen - met name type 2.

 3. Na verloop van tijd kan het nemen van een supplement naast diabetesmedicatie uw arts in staat stellen uw medicatiedosis te verlagen - hoewel supplementen waarschijnlijk medicatie waarschijnlijk niet volledig kunnen vervangen.

 4. Hier zijn 10 supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen helpen verlagen.

1. Kaneel

 1. Kaneelsupplementen worden gemaakt van heel kaneelpoeder of een extract. Veel onderzoeken suggereren dat het de bloedsuikerspiegel helpt verlagen en de diabetescontrole verbetert (1, 2).

 2. Toen mensen met prediabetes - wat een nuchtere bloedsuiker van 100-125 mg / dl betekent - 250 mg kaneelextract voor het ontbijt en het avondeten gedurende drie maanden namen, ervoeren ze een daling van 8,4% in nuchtere bloedsuiker in vergelijking met die op een placebo (3).

 3. In een ander drie maanden durend onderzoek zagen mensen met diabetes type 2 die vóór het ontbijt 120 of 360 mg kaneelextract slikten een afname van respectievelijk 11% of 14% in de nuchtere bloedsuikerspiegel. aan degenen met een placebo (2).

 4. Bovendien daalde hun hemoglobine A1C - een gemiddelde over drie maanden van de bloedsuikerspiegel - met respectievelijk 0,67% of 0,92%. Alle deelnemers namen hetzelfde diabetesmedicijn tijdens het onderzoek (2).

 5. Hoe het werkt: kaneel kan de lichaamscellen helpen beter te reageren op insuline. Op zijn beurt laat dit suiker toe in je cellen, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt verlaagd (4).

 6. Gebruik: de aanbevolen dosis kaneelextract is tweemaal daags 250 mg vóór de maaltijd. Voor een regulier (niet-extract) kaneelsupplement is 500 mg tweemaal daags het beste (2, 5).

 7. Voorzorgsmaatregelen: De veel voorkomende Cassia-kaneelsoort bevat meer coumarine, een verbinding die uw lever in grote hoeveelheden kan beschadigen. Ceylon-kaneel daarentegen bevat weinig coumarine (6).

 8. U kunt Ceylon-kaneelsupplementen online vinden.

2. Amerikaanse Ginseng

 1. Van Amerikaanse ginseng, een variëteit die voornamelijk in Noord-Amerika wordt gekweekt, is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel na de maaltijd met ongeveer 20% verlaagt bij gezonde personen en mensen met diabetes type 2 (7).

 2. Bovendien, toen mensen met diabetes type 2 40 gram vóór het ontbijt, de lunch en het diner gedurende twee maanden 1 gram Amerikaanse ginseng slikten met behoud van hun reguliere behandeling, daalde hun nuchtere bloedsuiker met 10% die op een placebo (7).

 3. Hoe het werkt: Amerikaanse ginseng kan de reactie van uw cellen op en de secretie van uw lichaam van insuline verbeteren (6, 8).

 4. Inname: neem 1 gram tot twee uur vóór elke hoofdmaaltijd - als u het eerder inneemt, kan uw bloedsuiker te laag worden. Dagelijkse doses hoger dan 3 gram lijken geen extra voordelen te bieden (6).

 5. Voorzorgsmaatregelen: Ginseng kan de effectiviteit van warfarine, een bloedverdunner, verminderen, dus vermijd deze combinatie. Het kan ook uw immuunsysteem stimuleren, wat kan interfereren met immunosuppressiva (6).

 6. U kunt Amerikaanse ginseng online kopen.

3. Probiotica

 1. Schade aan uw darmbacteriën - zoals door het nemen van antibiotica - wordt geassocieerd met een verhoogd risico op verschillende ziekten, waaronder diabetes (9).

 2. Probiotische supplementen, die nuttige bacteriën of andere microben bevatten, bieden tal van gezondheidsvoordelen en kunnen de verwerking van koolhydraten door uw lichaam verbeteren (10).

 3. In een overzicht van zeven onderzoeken bij mensen met diabetes type 2, hadden degenen die gedurende ten minste twee maanden probiotica gebruikten een verlaging van de bloedsuikerspiegel met 16 mg / dl en een afname van 0,53% in A1C vergeleken met die op een placebo (10).

 4. Mensen die probiotica gebruikten die meer dan één soort bacteriën bevatten, hadden een nog grotere afname van de nuchtere bloedsuiker met 35 mg / dl (10).

 5. Hoe het werkt: dierproeven suggereren dat probiotica de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen door ontstekingen te verminderen en de vernietiging van pancreascellen die insuline maken te voorkomen. Er kunnen ook verschillende andere mechanismen bij betrokken zijn (9, 10).

 6. Gebruik: probeer een probioticum met meer dan één nuttige soort, zoals een combinatie van L. acidophilus, B. bifidum en L. rhamnosus. Het is onbekend of er een ideale mix van microben voor diabetes is (10).

 7. Voorzorgsmaatregelen: Probiotica veroorzaken waarschijnlijk geen schade, maar in bepaalde zeldzame omstandigheden kunnen ze leiden tot ernstige infecties bij mensen met een aanzienlijk aangetast immuunsysteem (11).

 8. U kunt probiotische supplementen online kopen.

4. Aloë Vera

 1. Aloë vera kan ook mensen helpen die proberen hun bloedsuiker te verlagen.

 2. Supplementen of sap gemaakt van de bladeren van deze cactusachtige plant kunnen de nuchtere bloedsuikerspiegel en A1C helpen verlagen bij mensen met prediabetes of type 2 diabetes (6).

 3. In een overzicht van negen onderzoeken bij mensen met diabetes type 2, verminderde suppletie met aloë gedurende 4-14 weken de nuchtere bloedsuikerspiegel met 46,6 mg / dl en A1C met 1,05% (12).

 4. Mensen die een nuchtere bloedsuikerspiegel hadden boven 200 mg / dl voordat ze aloë namen, ervoeren nog sterkere voordelen (12).

 5. Hoe het werkt: muisstudies geven aan dat aloë de insulineproductie in pancreascellen kan stimuleren, maar dit is niet bevestigd. Er kunnen verschillende andere mechanismen bij betrokken zijn (6, 13).

 6. Gebruik: de beste dosis en vorm zijn onbekend. Veelgebruikte doses die in onderzoeken zijn getest, omvatten dagelijks 1000 mg in capsules of 2 eetlepels (30 ml) dagelijks aloë-sap in gesplitste doses (13, 14).

 7. Voorzorgsmaatregelen: Aloë kan een wisselwerking hebben met verschillende medicijnen, dus raadpleeg uw arts voordat u het gebruikt. Het mag nooit worden ingenomen met het hartgeneesmiddel digoxine (15).

 8. Aloë vera is online beschikbaar.

5. Berberine

 1. Berberine is geen specifiek kruid, maar eerder een bitter smakende verbinding afkomstig van de wortels en stengels van bepaalde planten, waaronder goldenseal en phellodendron (16).

 2. Een overzicht van 27 studies bij mensen met diabetes type 2 constateerde dat het gebruik van berberine in combinatie met dieet en levensstijl de nuchtere bloedsuikerspiegel met 15,5 mg / dl en A1C met 0,71% verminderde in vergelijking met dieet en levensstijl verandert alleen of een placebo (16).

 3. De beoordeling merkte ook op dat berberinesupplementen naast diabetesmedicatie de bloedsuikerspiegel meer verlaagden dan alleen medicatie (16).

 4. Hoe het werkt: Berberine kan de insulinegevoeligheid verbeteren en de opname van suiker uit uw bloed in uw spieren verbeteren, wat helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen (17).

 5. Gebruik: een typische dosis is 300-500 mg 2-3 keer per dag ingenomen bij grote maaltijden (17).

 6. Voorzorgsmaatregelen: Berberine kan spijsverteringsstoornissen veroorzaken, zoals constipatie, diarree of gas, die kan worden verbeterd met een lagere dosis (300 mg). Berberine kan een wisselwerking hebben met verschillende medicijnen, dus raadpleeg uw arts voordat u dit supplement inneemt (17, 18).

 7. U kunt berberine online vinden.

6. Vitamine D

 1. Vitamine D-tekort wordt beschouwd als een potentiële risicofactor voor diabetes type 2 (19).

 2. In één onderzoek had 72% van de deelnemers met diabetes type 2 een tekort aan vitamine D aan het begin van het onderzoek (20).

 3. Na twee maanden dagelijks een supplement van 4.500 IE vitamine D te hebben ingenomen, verbeterden zowel de nuchtere bloedsuikerspiegel als A1C. In feite had 48% van de deelnemers een A1C die een goede bloedsuikerspiegel vertoonde, vergeleken met slechts 32% vóór het onderzoek (20).

 4. Hoe het werkt: Vitamine D kan de functie verbeteren van pancreascellen die insuline aanmaken en de reactiviteit van uw lichaam op insuline verhogen (21, 22).

 5. Gebruik: Vraag uw arts om een ​​vitamine D-bloedtest om de beste dosis voor u te bepalen. De actieve vorm is D3 of cholecalciferol, dus zoek deze naam op supplementflessen (23).

 6. Voorzorgsmaatregelen: Vitamine D kan milde tot matige reacties veroorzaken met verschillende soorten medicijnen, dus vraag uw arts of apotheker om advies (23).

 7. Koop vitamine D-supplementen online.

7. Gymnema

 1. Gymnema sylvestre is een kruid dat wordt gebruikt als diabetesbehandeling in de Ayurvedische traditie van India. De hindoe-naam voor de plant - gurmar - betekent "suikervernietiger" (6).

 2. In één onderzoek ondervonden mensen met diabetes type 2 die dagelijks 400-20 mg gymnemablad-extract namen gedurende 18-20 maanden een afname van 29% in de nuchtere bloedsuikerspiegel. A1C daalde van 11,9% aan het begin van het onderzoek tot 8,48% (24).

 3. Verder onderzoek suggereert dat dit kruid kan helpen bij het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel en A1C bij type 1 (insuline-afhankelijke) diabetes en kan het verlangen naar snoep verminderen door de zoete smaaksensatie in uw mond te onderdrukken ( 25, 26).

 4. Hoe het werkt: Gymnema sylvestre kan de opname van suiker in uw darmen verminderen en de opname van suiker in uw bloed door cellen bevorderen. Vanwege de invloed op diabetes type 1 wordt vermoed dat Gymnema sylvestre op de een of andere manier insuline-producerende cellen in uw alvleesklier kan helpen (6, 26).

 5. Gebruik: de voorgestelde dosis is 200 mg Gymnema sylvestre-bladextract tweemaal daags bij de maaltijd (24).

 6. Voorzorgsmaatregelen: Gymnema sylvestre kan de bloedsuikereffecten van insuline verbeteren, dus gebruik het alleen met de hulp van een arts als u insuline-injecties gebruikt. Het kan ook de bloedspiegels van sommige geneesmiddelen beïnvloeden en er is één geval van leverschade gemeld (27).

 7. U kunt gymnema sylvestre supplementen online vinden.

8. Magnesium

 1. Lage magnesiumwaarden in het bloed zijn waargenomen bij 25-38% van de mensen met diabetes type 2 en komen vaker voor bij mensen die hun bloedsuiker niet goed onder controle hebben (28).

 2. In een systematische review gaven acht van de 12 onderzoeken aan dat het geven van magnesiumsupplementen gedurende 6-24 weken aan gezonde mensen of mensen met diabetes type 2 of prediabetes heeft bijgedragen aan het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel, vergeleken met een placebo.

 3. Bovendien veroorzaakte elke toename van de magnesiuminname met 50 mg een afname van 3% in de nuchtere bloedsuikerspiegel bij degenen die aan de onderzoeken met lage magnesium-magnesiumwaarden deelnamen (29). [! 106703 => 1140 = 9!

 4. Gebruik: de doses voor mensen met diabetes zijn meestal 250-350 mg per dag. Zorg ervoor dat u magnesium bij een maaltijd inneemt om de absorptie te verbeteren (29, 30).

 5. Voorzorgsmaatregelen: vermijd magnesiumoxide, omdat dit het risico op diarree kan verhogen. Magnesiumsupplementen kunnen een wisselwerking hebben met verschillende medicijnen, zoals sommige diuretica en antibiotica, dus raadpleeg uw arts of apotheker voordat u het inneemt (31).

 6. Magnesiumsupplementen zijn online beschikbaar.

9. Alfa-liponzuur

 1. Alfa-liponzuur of ALA is een vitamine-achtige verbinding en krachtige antioxidant die in uw lever wordt geproduceerd en wordt aangetroffen in sommige voedingsmiddelen, zoals spinazie, broccoli en rood vlees (32).

 2. Toen mensen met diabetes type 2 300, 600, 900 of 1200 mg ALA namen naast hun gebruikelijke diabetesbehandeling gedurende zes maanden, namen de bloedsuikerspiegel en A1C meer af naarmate de dosis toenam (32) .

 3. Hoe het werkt: ALA kan de insulinegevoeligheid en de opname van suiker uit uw bloed door uw cellen verbeteren, hoewel het enkele maanden kan duren om deze effecten te ervaren. Het kan ook beschermen tegen oxidatieve schade veroorzaakt door hoge bloedsuikerspiegel (32).

 4. Gebruik: doses zijn over het algemeen 600-1.200 mg per dag, in verdeelde doses vóór de maaltijd (32).

 5. Voorzorgsmaatregelen: ALA kan interfereren met therapieën voor hyperthyreoïdie of hypothyreoïdie. Vermijd zeer hoge doses ALA als u een vitamine B1-tekort (thiamine) heeft of worstelt met alcoholisme (33, 34).

 6. U kunt ALA online kopen.

10. Chromium

 1. Chroomgebrek vermindert het vermogen van uw lichaam om koolhydraten te gebruiken - omgezet in suiker - voor energie en verhoogt uw insulinebehoefte (35).

 2. In een overzicht van 25 onderzoeken verlaagden chroomsupplementen A1C met ongeveer 0,6% bij mensen met diabetes type 2, en de gemiddelde afname van de nuchtere bloedsuiker was ongeveer 21 mg / dl, vergeleken met een placebo (6, 36).

 3. Een kleine hoeveelheid bewijs suggereert dat chroom ook de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen bij mensen met type 1 diabetes (37).

 4. Hoe het werkt: Chroom kan de effecten van insuline versterken of de activiteit ondersteunen van pancreascellen die insuline produceren (6).

 5. Gebruik: een typische dosis is 200 mcg per dag, maar doses tot 1.000 mcg per dag zijn getest bij mensen met diabetes en kunnen effectiever zijn. De chroompicolinaatvorm wordt waarschijnlijk het best geabsorbeerd (6, 36, 38).

 6. Voorzorgsmaatregelen: bepaalde medicijnen - zoals antacida en andere voorgeschreven voor maagzuur - kunnen de absorptie van chroom verminderen (35).

 7. Vind chroomsupplementen online.

De onderste regel

 1. Veel supplementen - waaronder kaneel, ginseng, andere kruiden, vitamine D, magnesium, probiotica en plantaardige stoffen zoals berberine - kunnen de bloedsuikerspiegel helpen verlagen.

 2. Houd er rekening mee dat u mogelijk andere resultaten ervaart dan welke studies hebben gevonden, op basis van factoren zoals duur, supplementkwaliteit en uw individuele diabetesstatus.

 3. Bespreek supplementen met uw arts, vooral als u medicijnen of insuline gebruikt voor diabetes, omdat sommige van de bovenstaande supplementen kunnen interageren met medicijnen en het risico verhogen dat de bloedsuiker te laag wordt.

 4. In sommige gevallen moet uw arts op een bepaald moment uw dosis diabetesmedicatie verlagen.

 5. Probeer slechts één nieuw supplement tegelijk en controleer regelmatig uw bloedsuiker om eventuele veranderingen gedurende enkele maanden te volgen. Hierdoor kunnen u en uw arts de impact bepalen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407