Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 verrassende voordelen van Kimchi

10 verrassende voordelen van Kimchi

 1. Door Meenakshi Nagdeve laatst bijgewerkt - 23 juli 2019

 2. Gezondheid van het hart en een gezond spijsverteringsstelsel. De rijkdom aan antioxidanten in het heeft helende effecten in medische aandoeningen zoals kanker, diabetes, obesitas, atopische dermatitis en maagzweren. Dit flavonoïde- en probiotisch-rijke voedsel vertraagt ​​veroudering reguleert het cholesterolgehalte en verhoogt het immuunsysteem. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Voedingswaarde van Kimchi

 1. Kimchi is een bijgerecht met weinig calorieën, veel vezels en veel voedingsstoffen. Het is een opslagplaats van een reeks vitamines zoals vitamine A, vitamine B1, vitamine B2 en vitamine C. Het is ook rijk aan essentiële aminozuren en mineralen zoals ijzer, calcium en selenium. Het heeft een indrukwekkend assortiment krachtige antioxidanten en biedt ook een extra voordeel van probiotica in de vorm van lactobacillusbacteriën. Het bevat talloze nuttige componenten, waaronder capsaïcine, chlorofyl, carotenoïden, flavonoïden en isothiocyanaten en bevat weinig vet en suiker.

Gezondheidsvoordelen van Kimchi

 1. De verrukkelijke smaak van kimchi, die wereldwijd wordt bewonderd, wordt geleverd met een superbonus van gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan een reeks kwalitatief bewijsmateriaal dat wordt ondersteund door verschillende onderzoeken. De belangrijkste gezondheidsvoordelen zijn hieronder besproken.

Bevordert de spijsvertering

 1. Het Journal of the Science of Food and Agriculture heeft een studie gepubliceerd waarin staat dat Kimchi een uitstekend voedingsmiddel is om de spijsvertering te bevorderen. Het is een bron van probiotica die wordt toegeschreven aan het fermentatieproces dat betrokken is bij de bereiding ervan. Het gistingsproces verbetert niet alleen de smaak, maar creëert ook gezonde bacteriën, Lactobacillus, die het lichaam nodig heeft om een ​​gezonde darmflora te behouden.

 2. Het is gemaakt van kool, dat al bekend staat om zijn ontgiftingseigenschappen en het lichaam helpt bij het verwijderen van afval en gifstoffen. Het helpt bij het opruimen van de darmen en stimuleert een betere opname van voedingsstoffen in het lichaam. Het vezelgehalte in kimchi helpt ook bij het stabiliseren van de stoelgang en voorkomt constipatie.

Regelt cholesterol

 1. In een gerandomiseerd onderzoek uitgevoerd door de onderzoekers van het Department of Food Science and Nutrition, Pusan ​​National University, Korea, bleek dat Kimchi helpt bij het verlagen van het totale cholesterol en LDL (slechte) cholesterol samen met de concentratie bloedglucose in het lichaam.

 2. Regelmatige consumptie van kimchi heeft een gunstig effect op de cholesterolspiegel. Knoflook, dat wordt gebruikt om het te bereiden, is rijk aan selenium en allicine. Allicine is een uitstekend bestanddeel dat helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte, waardoor het risico op hartaandoeningen zoals beroertes en hartaanvallen wordt verminderd. Selenium heeft ook een beschermend effect op de vaatwanden door de opbouw van plaque te voorkomen en de dreiging van atherosclerose te verminderen.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Uit een studie uit 2008 bleek dat kimchi-variëteiten gemaakt met de rode peperzaden rijk zijn aan krachtige antioxidanten. Deze antioxidanten, samen met fenolen en flavonoïden die erin aanwezig zijn, hebben een beschermend effect tegen oxidatieve schade en beschermen het lichaam tegen de schadelijke effecten van vrije zuurstofradicalen.

Atopische dermatitis

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Gewichtsverlies

 1. Kimchi is een bron van gezonde lactobacillus-bacteriën die het lichaam gebruikt voor zijn gezonde werking. Deze goede bacterie helpt ook bij het afvallen door de eetlust te beheersen en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het aanwezige vezelgehalte houdt je lichaam vol en je honger langer verzadigd, waardoor je niet te veel eet. Het Nutrition Research-tijdschrift uit New York heeft een onderzoek uitgevoerd bij zwaarlijvige patiënten dat de gunstige effecten van gefermenteerde kimchi op het lichaam heeft bevestigd met betrekking tot de body mass index (BMI) en lichaamsvet, wat helpt bij het verminderen van de ontwikkeling van factoren die betrokken zijn bij de stofwisseling syndroom.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. De kimchi met veel voedingsstoffen is rijk aan een scala aan flavonoïden en fenolische componenten. De verscheidenheid aan ingrediënten, waaronder gember, knoflook en paprika's die betrokken zijn bij de bereiding van Kimchee, zijn superbeschermers die bekend staan ​​om hun gunstige effect op het immuunsysteem. Ze helpen bij het bestrijden van infecties en zijn waardevol bij het genezen van verkoudheids- en griepsymptomen.

Eigenschappen tegen veroudering

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Voorkomt kanker

 1. Kimchi is een waardevol voedingsmiddel dat helpt bij het verminderen van het risico op de ontwikkeling van verschillende soorten kanker. Een studie uitgevoerd op zijn monsters heeft zijn anti-kanker eigenschappen gevalideerd. De aanwezige kool bevat gezonde flavonoïden waarvan bekend is dat ze de groei van kankercellen remmen. Andere krachtige kankerbestrijders in kruisbloemige groenten zoals kool zijn glucosinolaten. Glucosinolaten breken af ​​en vormen isothiocyanaten die bekend staan ​​om hun effectiviteit tegen de groei van kankercellen.

Diabetes Management

 1. Een studie uitgevoerd bij diabetespatiënten met een hoog vetgevoed type 2 die kimchi kregen, onthulde de antidiabetische eigenschappen van deze Koreaanse lekkernij. De studie toonde een betere glucosetolerantie en lagere niveaus van nuchtere glucose na het eten van een kimchi-bevattend dieet bij diabetici. Het suggereerde ook dat deze Koreaanse delicatesse nuttiger kan zijn bij diabetes als het wordt gegeten met een normaal of vetarm dieet in plaats van vetrijk voedsel.

Vermindert maagzweren

 1. Kimchee oefent therapeutische effecten uit bij gastritis en maagzweren veroorzaakt door Helicobacter pylori-bacteriën. Onderzoek in dit verband heeft aangetoond dat de antagonistische activiteit van kimchi bijdraagt ​​aan de overvloed aan Lactobacillus-bacteriën die de schadelijke pathogenen remmen van de verbinding met de menselijke maagkankercellen.

 2. Culinair gebruik

 3. Kimchi wordt in veel variëteiten bereid en genoten. Het is een uitstekend bijgerecht of een pre-maaltijdvoorgerecht. Het kan ook worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels of rijstgerechten. Kimchee serveert heerlijk goed, zelfs als een topping op sandwiches of met pannenkoeken.

 4. Verschillende onderzoeken hebben de effectiviteit van kimchi bij het genezen van het vogelgriep- of vogelgriepvirus en vele andere virale ziekten bij het pluimvee aangetoond.

Hoe Kimchi voorbereiden?

 1. Op verschillende manieren bereid, afhankelijk van de smaak en voorkeur. Er zijn veel soorten beschikbaar die worden gemaakt met groenten, waaronder Chinese kool, prei, lente-ui, radijs, komkommer, ginseng, knoflook, cayennepepers en Indiase mosterdbladeren. Deze groenten worden gemengd met gewenste kruiden en kruiden en voor specifieke dagen bewaard voor fermentatie onder gunstige omstandigheden. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bijwerkingen van Kimchi

 1. Kimchi veroorzaakt ook bijwerkingen zoals spijsverteringsproblemen en problemen met de cardiovasculaire gezondheid.

 2. Kimchi bezit anti-mutagene, antibacteriële en anti-carcinogene eigenschappen. Het Amerikaanse gezondheidstijdschrift heeft het gerangschikt onder 's werelds vijf gezondste voedingsmiddelen. De rijkdom aan sterke antioxidanten en gezonde bacteriën in Kimchi stimuleert de productie van collageen die helpt bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid, het vertragen van de veroudering van de huid en het bevorderen van een gezonde en jeugdige huid. Lactobacillus-bacteriën die erin aanwezig zijn, zijn waardevol voor schimmelinfecties. Het bestrijdt uitputting van voedingsstoffen, bouwt uithoudingsvermogen op en dient als een heerlijke en voedzame kruiderij.

 3. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen voor de gezondheid van ricinusolie zijn verlichting van menstruatiestoornissen en constipatie en zorgt voor orale verzorging, goede lactatie, anticonceptie, haar- en huidverzorging.

 2. Gezondheidsvoordelen van kokosolie zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het hart door het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte, het bevorderen van gewichtsverlies, het behandelen van schimmelinfecties, huidverzorging, haarverzorging.

 3. Voordelen van drinkwater zijn verlichting van vermoeidheid, brandend maagzuur, migraine, artritis en rugpijn. Het helpt ook bij het pH-evenwicht en het reguleren van de lichaamstemperatuur.

 4. Aardappel helpt de spijsvertering te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen, de gezondheid van het hart te verbeteren, tekenen van veroudering te verminderen en de huid te beschermen. Aardappelen helpen ook bij het verlichten van slapeloosheid.

 5. Home remedies voor hoofdpijn zijn water, cafeïne, visolie, rozemarijn, gember, kruidnagel, basilicumolie, appels, warm koud kompres.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407