Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 voordelen van het drinken van warm water: hoe kan dit uw gezondheid helpen?

Gezondheidsvoordelen van het drinken van warm water

 1. Door heet water te drinken, kan uw lichaam het water krijgen dat het nodig heeft om vloeistoffen aan te vullen. Het kan ook de spijsvertering verbeteren, congestie verlichten en je zelfs meer ontspannen laten voelen.

 2. De meeste mensen die heet water drinken als een holistische remedie voor de gezondheid, doen dit als eerste in de ochtend of vlak voor het slapengaan voor een optimaal gezondheidsvoordeel.

 3. Warm water tot een temperatuur tussen 120 en 140 graden. Heet water mag niet heet genoeg zijn om je smaakpapillen te verbranden (temperaturen van 160 graden F of meer kunnen verbranden en leiden tot aanzienlijke brandwonden).

 4. Voeg een scheutje citroen toe voor een vitamine C-boost en je bent al op weg naar een betere gezondheid.

 5. Hier zijn 10 manieren waarop het drinken van heet water u ten goede kan komen.

1. Verlicht neusverstopping

 1. De warmte van heet water creëert stoom. Als je deze zachte damp diep inademt terwijl je een kop heet water vasthoudt, kun je verstopte sinussen losmaken en zelfs een sinushoofdpijn verlichten.

 2. Omdat u slijmvliezen in uw nek en bovenlichaam heeft, kan het drinken van heet water dat gebied helpen verwarmen en een keelpijn verzachten als gevolg van slijmopbouw.

2. Hulp spijsvertering

 1. Het drinken van heet water kalmeert en activeert zowel uw spijsverteringskanaal. Water is tenslotte het smeermiddel dat je spijsvertering in stand houdt. Terwijl het water door je maag en darmen stroomt, worden spijsverteringsorganen beter gehydrateerd en kunnen ze afval elimineren.

 2. Heet water kan ook dingen oplossen die u hebt gegeten en die uw lichaam mogelijk niet goed verteert.

3. Kalmeert het centrale zenuwstelsel

 1. Heet water drinken kan uw centrale zenuwstelsel kalmeren en uw lichaam smeren. Wanneer je zenuwstelsel is voorbereid op gezonde en gecontroleerde reacties, zul je merken dat je minder pijn en pijn voelt gedurende de dag.

 2. Een persoon met artritis kan een extra voordeel halen uit het gebruik van heet water - om zijn centrale zenuwstelsel te kalmeren.

4. Helpt constipatie te verlichten

 1. Heet water drinken helpt je darmen samentrekken. Wanneer dat gebeurt, kan oud afval in uw darmen uit uw lichaam verdwijnen. Regelmatig warm water drinken helpt je om je goed te houden. Maar af en toe drinken als je verstopt bent, is ook geen slecht idee.

5. Houdt je gehydrateerd

 1. Heet water is niet anders dan kamertemperatuur of koud water als het gaat om u gehydrateerd te houden.

 2. Een veel voorkomende aanbeveling van gezondheidsautoriteiten is dat een volwassene acht glazen per dag (ongeveer 2 liter) per dag drinkt. Dat is een moeilijk doel voor veel mensen om te raken.

 3. Als u uw dag begint met een portie heet water en uw dag afsluit met een andere, komt u veel dichter bij voldoende gehydrateerd te zijn. Je lichaam heeft water nodig om in principe elke essentiële functie uit te voeren, dus de waarde daarvan kan niet genoeg worden benadrukt.

6. Kan helpen bij het afvallen

 1. Door het drinken van heet water wordt het temperatuurregelsysteem van je lichaam wakker. Omdat je lichaam de warme temperatuur van het water compenseert, verlaagt het je interne temperatuur en activeert het je metabolisme.

7. Verbetert de bloedsomloop

 1. Een warm bad nemen helpt uw ​​bloedsomloop - uw bloedvaten en aders - om bloed uit te zetten en effectiever door uw lichaam te transporteren. Heet water drinken kan een soortgelijk effect hebben.

 2. Een gezonde bloedstroom beïnvloedt alles, van uw bloeddruk tot uw risico op hart- en vaatziekten. Als bonus kan warmte van het drinken van warm water of 's nachts baden je helpen ontspannen en je voorbereiden op een goede nachtrust.

8. Kan stress verminderen

 1. Omdat het drinken van warm water de functies van het centrale zenuwstelsel helpt verbeteren, kunt u zich mogelijk minder angstig voelen als u het drinkt. Als je wat warme melk aan de mix toevoegt, kun je volgens een onderzoek misschien nog kalmer aanvoelen dan na het drinken van heet water.

9. Kan helpen toxines te verminderen

 1. Het drinken van heet water begint tijdelijk uw interne lichaamstemperatuur te verhogen. Wanneer je heet water drinkt, of wanneer je een warm bad neemt, wordt het endocriene systeem van je lichaam geactiveerd en begin je te zweten.

 2. En hoewel zweten misschien ongemakkelijk is, is het een essentieel onderdeel van het verwijderen van gifstoffen en irriterende stoffen waaraan u in uw omgeving wordt blootgesteld.

10. Helpt de symptomen van achalasie te verlichten

 1. Achalasia is een aandoening waarbij uw slokdarm moeite heeft voedsel naar uw maag te verplaatsen.

 2. Mensen met achalasie (en met eosinofiele oesofagitis) hebben moeite met slikken en hebben soms het gevoel dat voedsel "vastzit" (dysfagie) in hun slokdarm in plaats van naar de maag te gaan.

 3. Onderzoekers weten niet zeker waarom, maar warm water kan mensen met achalasie helpen comfortabeler te verteren. Het drinken van warm water met vettig voedsel of een vleesrijke maaltijd kan vooral nuttig zijn voor mensen met deze diagnose.

Beperkingen en risico's

 1. Heet water drinken heeft veel voordelen, maar het is geen magische remedie. En te heet water kan het weefsel in je slokdarm beschadigen, je smaakpapillen verbranden en je tong verbranden. Wees zeer voorzichtig wanneer u heet water drinkt - let op de temperatuur.

 2. Je moet geen heet water drinken als je in een warm klimaat werkt of aan het sporten bent. Onderzoek toont aan dat het drinken van heet water je minder dorst geeft. Als je omgeving of activiteit je risico op uitdroging verhoogt, geef jezelf dan de beste kans om gehydrateerd te blijven door heet water te drinken.

De afhaalmaaltijden

 1. De gewoonte hebben om warm water te drinken kost niet veel werk. De dag beginnen met water dat is gekookt en is afgekoeld, is een gemakkelijke manier om je ochtendkoffie te verwisselen.

 2. Voeg een lichte sessie van stretchen toe aan je routine en je zult je energieker en beter uitgerust voelen om je dag aan te pakken.

 3. Als de smaak van warm water je niet aanspreekt, voeg dan een vleugje citrus - zoals citroen of limoen - toe aan de drank voordat je deze drinkt.

 4. Warm water drinken voor het slapengaan is een geweldige manier om na een drukke dag tot rust te komen. Als u weet wat de gezondheidsvoordelen zijn, slaapt u gezond.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407