Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


10 voordelen van wandelen, plus veiligheidstips en meer

Loopt u goed?

 1. Wandelen kan tal van gezondheidsvoordelen bieden voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het kan ook helpen bepaalde ziekten te voorkomen en zelfs uw leven te verlengen.

 2. Wandelen is gratis en gemakkelijk in te passen in uw dagelijkse routine. Het enige dat je nodig hebt om te beginnen met lopen, zijn stevige wandelschoenen.

 3. Lees verder om meer te weten te komen over enkele voordelen van lopen.

1. Calorieën verbranden

 1. Lopen kan u helpen calorieën te verbranden. Het verbranden van calorieën kan je helpen bij het handhaven of afvallen.

 2. Uw werkelijke calorieverbranding is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 3. U kunt uw werkelijke calorieverbranding bepalen met een caloriecalculator. Voor een algemene schatting kunt u ook naar deze grafiek verwijzen.

2. Versterk het hart

 1. Als u minstens 30 minuten per dag, vijf dagen per week loopt, kunt u het risico op coronaire hartziekten met ongeveer 19 procent verminderen. En uw risico kan zelfs nog meer verminderen als u de duur of afstand die u per dag loopt, verhoogt.

3. Kan helpen uw bloedsuiker te verlagen

 1. Een korte wandeling na het eten kan uw bloedsuikerspiegel helpen verlagen.

 2. Uit een klein onderzoek bleek dat driemaal daags 15 minuten wandelen (na ontbijt, lunch en avondeten) de bloedsuikerspiegel meer verbeterde dan 45 minuten lopen op een ander punt tijdens de dag.

 3. Meer onderzoek is echter nodig om deze bevindingen te bevestigen.

 4. Overweeg om een ​​wandeling na de maaltijd een vast onderdeel van uw routine te maken. Het kan je ook helpen om de hele dag door te bewegen.

4. Verlicht gewrichtspijn

 1. Lopen kan helpen de gewrichten te beschermen, inclusief uw knieën en heupen. Dat komt omdat het helpt bij het smeren en versterken van de spieren die de gewrichten ondersteunen.

 2. Lopen kan ook voordelen bieden voor mensen met artritis, zoals het verminderen van pijn. En 5 tot 6 mijl per week lopen kan ook artritis helpen voorkomen.

5. Verbetert de immuunfunctie

 1. Lopen kan het risico op verkoudheid of griep verminderen.

 2. Eén studie volgde 1000 volwassenen tijdens het griepseizoen. Degenen die 30 tot 45 minuten per dag in een gematigd tempo liepen, hadden 43 procent minder ziektedagen en minder infecties van de bovenste luchtwegen.

 3. Hun symptomen waren ook minder als ze ziek werden. Dat werd vergeleken met volwassenen in de studie die sedentair waren.

 4. Probeer elke dag een wandeling te maken om deze voordelen te ervaren. Als je in een koud klimaat leeft, kun je proberen op een loopband of rond een overdekt winkelcentrum te lopen.

6. Geef je energie een boost

 1. Een wandeling maken als je moe bent, kan een effectievere energieboost zijn dan een kop koffie drinken.

 2. Lopen verhoogt de zuurstofstroom door het lichaam. Het kan ook de niveaus van cortisol, epinefrine en noradrenaline verhogen. Dat zijn de hormonen die helpen het energieniveau te verhogen.

7. Verbeter je humeur

 1. Lopen kan uw geestelijke gezondheid helpen. Studies tonen aan dat het kan helpen angst, depressie en een negatieve stemming te verminderen. Het kan ook het zelfvertrouwen vergroten en de symptomen van sociale terugtrekking verminderen.

 2. Om deze voordelen te ervaren, streeft u drie dagen per week naar 30 minuten stevig wandelen of andere matige intensiteitsoefeningen. Je kunt het ook opsplitsen in drie wandelingen van 10 minuten.

8. Verleng je leven

 1. Door sneller te lopen, kunt u uw leven verlengen. Onderzoekers ontdekten dat lopen in een gemiddeld tempo vergeleken met een langzaam tempo resulteerde in een 20 procent lager risico op totale dood.

 2. Maar wandelen in een snel of snel tempo (minstens 4 mijl per uur) verminderde het risico met 24 procent. De studie keek naar de associatie van sneller lopen met factoren zoals algemene doodsoorzaken, hart- en vaatziekten en sterfte aan kanker.

9. Toon je benen

 1. Lopen kan de spieren in uw benen versterken. Om meer kracht op te bouwen, loop je in een heuvelachtig gebied of op een loopband met een helling. Of zoek routes met trappen.

 2. Wissel ook af met wandelen met andere cross-trainingsactiviteiten zoals fietsen of joggen. Je kunt ook weerstandsoefeningen uitvoeren zoals squats, lunges en beenkrullen om je beenspieren verder te versterken en versterken.

10. Creatief denken

 1. Lopen kan helpen je hoofd leeg te maken en je te helpen creatief te denken.

 2. Een onderzoek met vier experimenten vergeleek mensen die probeerden aan nieuwe ideeën te denken terwijl ze liepen of zaten. Onderzoekers ontdekten dat deelnemers het beter deden tijdens het wandelen, vooral tijdens het wandelen buitenshuis.

 3. De onderzoekers concludeerden dat wandelen een vrije stroom van ideeën opent en een eenvoudige manier is om de creativiteit te vergroten en tegelijkertijd lichamelijke activiteit te krijgen.

 4. Probeer een wandelgesprek met uw collega's te starten de volgende keer dat u een probleem op uw werk tegenkomt.

Tips om veilig te blijven tijdens het wandelen

 1. Volg deze tips om uw veiligheid tijdens het lopen te waarborgen:

Hoe te beginnen

 1. Om te beginnen met lopen heb je alleen een paar stevige wandelschoenen nodig. Kies een wandelroute in de buurt van uw huis. Of zoek een schilderachtige plek om in uw omgeving te wandelen, zoals een pad of op het strand.

 2. U kunt ook een vriend of familielid werven om met u mee te lopen en u verantwoordelijk te houden. Als alternatief kunt u wandelen in uw dagelijkse routine toevoegen. Hier zijn enkele ideeën:

De afhaalmaaltijden

 1. Lopen kan een dagelijkse aanbevolen oefening zijn voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

 2. Overweeg een stappenteller of een andere fitnesstracker te kopen om uw dagelijkse stappen bij te houden. Hier zijn enkele om uit te checken.

 3. Kies een wandelroute en een dagelijks stapdoel dat geschikt is voor uw leeftijd en fitnessniveau.

 4. Warm en koel af voordat u loopt om letsel te voorkomen. Praat altijd met uw arts voordat u aan een nieuwe fitnessroutine begint.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407