Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


11 Belangrijke voordelen van Wintergreen etherische olie

11 Belangrijke voordelen van Wintergreen etherische olie

 1. De olie van wintergroen is een wereldberoemde naam en het is om een ​​aantal redenen enorm populair bij mensen met reuma, artritis, jicht en pijn in hun botten en gewrichten. Deze olie is meestal in elk huishouden te vinden omdat het veel voorkomende toepassingen heeft. Deze olie is direct verkrijgbaar en kan in een grote verscheidenheid aan winkels worden gevonden. Wintergreen is de naam van een set planten, afkomstig uit Noord-Amerika en wordt verondersteld te zijn ontdekt door indianen om pijn in de spieren en gewrichten te elimineren.

 2. De botanische naam van deze plant is Gaultheria procumbens. De etherische olie van deze plant wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren. Methylsalicylaat en gaultherilene zijn de twee hoofdcomponenten van deze etherische olie en methylsalicylaat vormt een integraal onderdeel van bijna elke antiarthritische en pijnstillende balsem voor spier- en gewrichtspijn die op de markt verkrijgbaar is.

Gezondheidsvoordelen van Wintergreen etherische olie

 1. Laten we snel enkele van de meest opvallende geneeskrachtige eigenschappen van deze zeer giftige, maar toch zeer nuttige, essentiële olie onderzoeken.

Werkt als een pijnstiller

 1. Huid en de aanwezigheid van methylsalicylaat induceert gevoelloosheid en een verdovend effect op de zenuwen daar. Het verhoogt ook de bloedcirculatie en brengt warmte in het gebied. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Induceert ontspanning

 1. Deze eigenschap betekent dat een agent pijn kan elimineren en ontspanning kan veroorzaken. Daarom is het een combinatie van een pijnstiller en een relaxant. Wintergroene etherische olie zal pijn uitbannen en stress en spanning verdrijven. Dit is een zeer aangename manier om aan het einde van de dag een goede nachtrust te krijgen voor diegenen die vaak slaap verliezen door pijn of stress.

Bestrijdt artritis

 1. Deze eigenschappen van de etherische olie van wintergroen zijn gebaseerd op de stimulerende eigenschap van deze olie. Deze olie bestrijdt reuma en artritis op twee manieren. Ten eerste dringt het, wanneer het extern wordt aangebracht, gemakkelijk door de huid rond de spieren en weefsels en stimuleert het de bloedcirculatie op die locatie. Deze activiteit, afgezien van het brengen van warmte naar het getroffen gebied, helpt om obstructies in de bloedstroom op te ruimen, wat een van de belangrijkste oorzaken is van reuma en artritis, en laat geen toxines zoals urinezuur op die plek ophopen. Ten tweede, hoewel het door de huid wordt geabsorbeerd, bereikt het uiteindelijk de bloedbaan, waar het urineren stimuleert en verhoogt, als een diureticum. Dit versnelt de verwijdering van gifstoffen zoals urinezuur uit het lichaam door te plassen. Het verwijderen van overtollig water, vetten en zouten door urine helpt om gewicht te verliezen, wat ook de effecten van reumatische aandoeningen vermindert.

Verlicht spasmen

 1. Het ontspannende en stimulerende effect van deze olie vermindert spasmen in de luchtwegen, spieren, spijsvertering en zenuwstelsel, terwijl het verlichting biedt voor congestie in de borst, ademhalingsproblemen, astma, krampachtige hoest, spierkrampen , spijsverteringsstoornissen, krampachtige diarree, convulsies en verschillende nerveuze aandoeningen.

Voorkomt microbiële infecties

 1. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Elimineert vieze geuren

 1. Hoewel het een scherp aroma heeft, is het niet onaangenaam. In bepaalde gevallen kan het worden gebruikt om vieze geuren te overwinnen of te maskeren, maar deze olie is niet voor regelmatige toepassing, omdat het vrij krachtig is.

Werkt als een samentrekkende

 1. Samentrekkende middelen zoals de etherische olie van wintergroen hebben veel te bieden. Het veroorzaakt contracties in spierweefsel, huid, bloedvaten en haarwortels. De samentrekking van spieren en huid voegt stevigheid toe aan de spieren en heft de huid op, waardoor u zich beter voelt en er jonger uitziet. Als het gaat om bloedvaten, helpt deze samentrekking om bloedingen van gewonde of getroffen vaten te beteugelen. De haarwortels worden ook samengetrokken en versterkt door dit samentrekkende effect.

Verlicht winderigheid

 1. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Bevordert plassen

 1. De vochtafdrijvende eigenschap van etherische olie van wintergroen komt van zijn stimulerende eigenschappen. Het stimuleert de organen in de urinewegen en filtratie van water door de nieren, waardoor de frequentie en hoeveelheid urine wordt verhoogd. Dit is een grote hulp omdat het de verwijdering van toxines zoals urinezuur versnelt en beschermt tegen ziekten zoals reuma, artritis en andere die worden veroorzaakt door de ophoping van toxines. Het verwijdert ook overtollig water, vet en zout uit het lichaam, waardoor oedeem, wateroverlast en hypertensie worden genezen, terwijl het helpt bij het afvallen. Dit houdt ook de nieren en de urineblaas vrij en voorkomt de vorming van stenen op die plaatsen.

Fungeert als een Emmenagogue

 1. Geblokkeerde menstruatie is een groot probleem voor veel vrouwen, meer in grote steden. Deze aandoening moet niet lichtvaardig worden genomen, omdat dit tot zeer ernstige problemen kan leiden, zoals baarmoederzweren en zelfs baarmoederkanker. Het resulteert in pijn in de buikstreek, irritatie, ergernis, haaruitval, falende gezondheid en verschillende vrouwelijke problemen. Dit probleem kan worden opgelost met behulp van een agent die deze obstructie kan verwijderen en de menstruatie opnieuw kan starten. Bovendien kan het ze ook regelmatig maken. Gelukkig zijn er veel essentiële oliën die dit kunnen doen en de essentiële olie van wintergroen is er een van. Het bevordert de menstruatie en helpt ook bij het wegwerken van problemen zoals misselijkheid, vermoeidheid en pijn geassocieerd met moeilijke menstruatie. Maar nogmaals, dit kan niet genoeg worden benadrukt, het moet niet mondeling worden ingenomen.

Stimuleert de bloedcirculatie

 1. Wintergroene etherische olie is in feite een stimulerend middel en bevordert de afvoer van maagsappen, gal, hormonen, enzymen, eierstok- en baarmoederafvoeren en zelfs urine door de lever, galblaas, endocriene klieren te stimuleren en de baarmoeder. Het stimuleert ook de circulatie van bloed en lymfe, spijsvertering, uitscheiding en de zenuwen.

Andere voordelen

 1. Het wordt vaak gebruikt om slangenbeten, hondenbeten, steken van giftige insecten zoals schorpioenen, wespen en bijen te behandelen. Het is ook gunstig voor geïnfecteerde en rottende wonden, zweren en zweren. Bovendien kan het ook worden gebruikt om verstopte bloedcirculatie als gevolg van bevriezing en extreem lage temperaturen tegen te gaan, omdat het een verwarmend effect heeft.

 2. Woord van voorzichtigheid

 3. De etherische olie van wintergroen is zeer giftig vanwege de aanwezigheid van methylsalicylaat. Het mag nooit worden ingenomen en mag niet worden gebruikt in aromatherapie. Externe toepassing is voldoende om deze olie binnen te laten werken, omdat deze gemakkelijk door de huid sijpelt en wordt geabsorbeerd door de spieren en weefsels. Bovendien kan het, als het per ongeluk wordt ingeslikt, ernstige schade aanrichten aan interne organen zoals de lever en de nieren. Nog een waarschuwing, een overmatige externe toepassing op de huid kan ook fataal worden vanwege absorptie van overmatig methylsalicylaat in de weefsels en bijgevolg in de bloedbaan. Er zijn voorbeelden geweest van de dood van sporters, een daarvan is een sportman die te veel van een ontspannende zalf op zijn dijen wreef die methylsalicylaat bevatte. Om deze reden mag het nooit worden gegeven aan patiënten die hyperreactief zijn voor salicylaten.

 4. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407